|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako poteka IVF?
21.1.2008 14:22:34   
SANDOLINA
pozdravljene,

sem prvič tukaj in imam eno vprašanje za vse tiste, ki ste v postopku ivf in sicer sem naročena pri dr. Požlepovi ( leonišče - lj) . to je zame prvič in ne vem kako vse skupaj poteka, sestra ki me je naročila je rekla naj pridem samo jaz sama, brez partnerja. zdej pa ne vem ali gre tukaj samo za pogovor kako bo stvar potekala ali za kaj drugega? bila bi zelo vesela, če bi mi katera znala odgovoriti na moje vprašanje .user posted image

hvala in lp,

SENDI

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 21.1.2008 20:06:24 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VPRAŠANJE-NUJNO
21.1.2008 15:51:23   
lejla007
Sandolina, pozdravljena!

Z veseljem bi ti pomagala, ampak je bila pri meni situacija malo drugačna. Sama sem prišla do G v Leonišču zaradi laparoskopske operacije (imam ciste) in so se stvari začele na takšen način odvijati. Ker so se ciste po operaciji ponovile, sem zdaj v IVF postopku.

Zakaj pa si sploh napotena v Leonišče?

(odgovor članu SANDOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2008 16:54:59   
SANDOLINA
lejla007, hvala za odgovor,

v leonišče sem napotena zato ker se pač z fantom trudiva da bi zanosila in mi še po letu dni ni uspelo in mi je ginekolog dal kar napotnico za ivf postopek, sicer pa pijem klomifen , še prej pa so mi odstranili pregrado in cisto na jajčniku, zdaj mi je pa ginekolog rekel da sumi da imam endometrizo(?) , zato me je kar napotil , pa je rekel bova videla kje bo prej , al po naravni poti al umetno.

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2008 17:43:11   
Taty*
Živjo, Sandolina!
Dr.Požlep je čist prijazkana zdravnica, vse ti bo lepo razložila. Prinesi vse izvide s seboj, predvidevam , da imaš že narejeno laparoskopijo ali HSC.  Zmenili se bosta za nadaljne preiskave - odvzem krvi za hormonske preiskave, mogoče ti naredi še UZ. Sigurno boš morala naročit še moža na pregled semena.
Dobro opravi, potem pa sporoči kako je bilo. Lp.

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2008 8:00:26   
lejla007
Oj, Sandolina!

Tako kot ti je Taty napisala, je sigurno dobro, da imaš vse izvide s seboj. Opravila boš še kakšne dodatne preiskave, potem se bo pa verjetno odločila, kako naprej...

Naj ti pa povem, da imam jaz endometriozo (endometriom (to je cista) na obeh jajčnikih) in so mi pri laparoskopiji to odstranili. Tako da si verjetno tudi ti imela že laparoskopijo, če so ti cisto odstranili - verjetno ti na izvidu piše, kakšno diagnozo so ti postavili. Meni so se ciste žal ponovile, sama pa zaupaj G in verjemi, da ti bo uspelo preden prideš do IVF-a user posted image

Pa sporočaj, kako si!
papa

(odgovor članu Taty*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2008 10:53:01   
rokapi
Več o postopkih IVF in vsem povezanim s tem si lahko prebereš na http://www.neplodnost.info/forum/

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2008 18:35:55   
ovčka79
Živjo!

Tudi jaz sem nova na temle forumu. Tudi naju očitno čaka umetna oploditev, pa nimam pojma, kako to zgleda oz. koliko časa traja, da greš čez vse preiskave. user posted image

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2008 9:05:00   
ANIME
Čisto odvisno h kateremu zdravniku te bodo poslali naprej in kaj je razlog, da ne moreta zanosit.

Midva sva prišla k dr. Rešu po enem letu. On je takoj opravil spermiogram in ugotovil, da ima moj premalo plavalcev. In po 3 mesecih sva že v postopku umetne oploditve (ICSI).
Vse skupaj se je odvijalo zelo hitro.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2008 9:13:47   
rokapi
Po mojih izkušnjah v GK LJ ne slovijo ravno po hitrosti, postopki trajajo in trajajo več mesecev... V Dravljah (PO) pri dr. Rešu je situacija drugačna, se da opraviti zelo hitro. Pomembno je, da vzameš s sabo vse dosedanje kopije izvidov kamor greš, da ne česa ponavljajo brez potrebe.

Srečno!

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2008 10:16:44   
anci banci
Čau anime eno vprašanje imam glede tega:

midva imava iste probleme zato bo moral moj še 3. naresti spermiogram in če tokrat ne bo kaj boljši rezultat je dr.Reš tudi predlagal umetno oploditev
zdaj me pa zanima kaj moraš potem še narediti ko prideš v postopek (preiskave in podobne reči)

hvala in lp

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 23.1.2008 16:06:03 >

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2008 10:25:53   
SANDOLINA
pozdravljena rokapi,

hvala za odgovor, zanima me kako je pri dr. rešu, ali ima on na koncesijo ali samoplačniško?

kok dolgo se pa čaka v lj na preglede?

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2008 15:41:40   
ovčka79
Živjo!

Moj partner je šel na spermiogram samo dvakrat, obakrat je bila ugotovljena zmanjšana gibljivost, tretjič očitno ni bilo potrebe.... Hmmm... Je pa res, da misva nisva pri dr. Rešu kot ANIME in rokapi ampak na GK v LJ.
Tudi mene zanima, če ima dr. Reš koncesijo, ali je možno do njega prit le samoplačniško? user posted image

Pozdravčki, o. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2008 17:07:49   
SANDOLINA
živijo,

vprašanje za ovčko79! pri komu si pa naročena na GK v LJ? ali si že šla čez kakšne preglede ali greš zdaj prvič na posvet?

lp, user posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2008 17:59:33   
ovčka79
SANDOLINA!

Sama sem imela že HSG (ne na GK v LJ), tja me je z napotnico napotila ginekologinja. Partner pa je imel spermiogram na GK v Ljubljani (z napotnico svoje splošne zdravnice, čeprav jo baje sicer bolj običajno napiše ginekolog partnerke).
Glede na izvide sem sedaj tudi sama naročena za pregled na GK v Ljubljani pri dr. Drobniču. Predvidevam, da samo na kontrolni pregled.
Imava torej izvide HSG in spermiograma. Iskreno povedano, ne vem, kaj me (naju) čaka, zato sem tudi vprašala na forumu, če katera ve, kako naprej. 

Pozravčki, o. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?