Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:30:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdajle se v sebi jokam, ker se ne smem izjokati (sem v službi). Ravno sem izvedela da ima oče spet težave s pijačo. Naj napišem - z mojo mami se je ločil zaradi pijače. Tega je že precej let. Znova se je poročil, odprl si je svoje podjetje, dela sam. Skoraj cele dni. Nisva ne vem kako v stikih (se ne kličeva, samo občasno vidiva), nazadnje smo bili v nedeljo na kosilu in je bil malo preveč vesel. Sem si mislila se zgodi pač. Ne vem kaj mu je, kaj ga teži, da ga je spet začel srati. Čeprav nisva ne vem kako v stikih, me skrbi zanj, rada bi ga poklicala in se pogovorila z njim. Kolikor ga poznam - on tišči v sebi in izgleda da samo v pijači vidi tolažbo . Žalosten je najbrž zaradi vsega kar se dogaja okoli, okoliščin ne bom opisovala. S tem mislim da ima žena močan vpliv nanj in na njegovo primarno družino. Njej pravi, da ni pijanec in da se ne gre zdraviti; z mojo sestro in posledično z dvema vnukicama nima stikov, mene vedno rad vidi in svojo prvo vnukico. Naj napišem da me skrbi zanj. Sprašujem pa se ali naj pustim vse pri miru in se ne vtikam in čakam klic, ko bom slišala kaj žalostnega ali tragičnega - imam zelo zelo slab občutek pa Bog ne daj da se komu kaj zgodi . Kaj naj storim? Naj poslušam svojo vest, srce in ga pokličem, da se dobiva nekje stran od njegove žene in se pogovoriva??? Ali naj pustim vse pri miru?
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:31:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Naj dodam samo še to da njegova sedanja žena nekako predlaga ločitev - to ga bo podrlo.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:32:34
|
|
|
|
tanikaa
|
Naj poslušam svojo vest, srce in ga pokličem, da se dobiva nekje stran od njegove žene in se pogovoriva??? [ Ja, to naredi. Če si že on zatiska oči, si jih vsaj ti ne.
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:35:31
|
|
|
|
natasaom
|
na njegov zakon ne moreš vplivat.lahko ga pa povabiš na kavo in mu poveš kaj te skrbi in muči..samo.če si sam ne prizna,da je alkoholik lahko tvegaš,da se mu zameriš...ne vem kaj je boljše..ali pa pojdi do njegovega zdravnika in mu povej da pije,če je kakšna možnost,da mu zdravnik ponudi pomoč
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:39:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Oh. A ti po vem resnico? Nič ne moreš narest. Kar se tega tiče, res ne. Ti ne. Moji starši se sicer niso ločili, ampak oče je pozdravljen alkoholik, ki je pred 10 leti spet začel pit. Ni pil samo 6 let Ne vem. Pa sem bila vsak dan z njim, v službi (družinsko podjetje) pa doma, pa se mu jokala, prosila, rotila...ne, dokler ne bo sam prišel do tega potem ne bo nič. Res. Alkoholizem je bolezen. In ironija je ta, da si alkoholik ne more pomagat sam, drugi mu pa tudi ne. no, v redkih primerih. Ne vem. Pri nas ne pomaga tudi ne to, da so mu vzeli vozniško. Nič. Pa ko ne pije je super. Res super. ko pa pije, je pa tečen in najbolj pameten. Če bi bila jaz moja mama, bi ga že pred 20 leti pustila. AMpak...oče ni moja družina. njegova žena je njegova družina. In kar bo ona naredila, bo. Ti imaš svojo družina in moraš poskrbeti za sebe. grozno vem. ampak, tako je. Žal.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:40:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Razumem, da se ti oče smili, je pač tvoj oče. Samo če praviš, da žena pravi, da je alkoholik, kar je, on pa, da ni in da se ne gre zdravit ... sama veš, da je s takim človekom težko živet in je najbrž prav, da se žena loči. Če on sebe pelje v propad, ni treba, da zraven še koga. Bi bilo pa seveda lepo, da ga pokličeš, in mu to poveš. Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani. Ker res, če ne bo imel nikogar ... se ne bo šel in bo propadel.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:42:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani. na žalost alkoholiki ne razmišljajo tako kot mi
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:43:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Sunquinnn, nisem mislila, da se bo pa zdaj takoj tekel prijavit za zdravljenje. Najbrž bo najprej našel svoj "poden", ampak če bo takrat videl eno svetlo točko, ki bi lahko bila njegova hči, bi pa mogoče na to pomislil.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:43:39
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani. na žalost alkoholiki ne razmišljajo tako kot mi Verjamem. Samo ljudje smo si različni. In mogoče bo njen oče sprejel pomoč. Če pa ne bo probala, pa ne bo vedela. Jaz definitivno bi probala. Kaj pa lahko izgubi?
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:44:29
|
|
|
|
sneška_
|
Jaz bi se osebno pogovorila z njim daleč od vseh in poskusila bi dojeti kaj ga tare.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:46:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, ja absolutno naj se pogovori z njim. Jaz izhajam iz svojega primera. Ker če ona ni v nekih groznih stikih z njim, bo najbrž še težje, kot če bi bila v rednih pristnih stikih. Ampak problem alkoholika je ta, da ko je trezen je ok. Reče, da se strinja, da bo šel na zdravljenje, potem, naslednji dan pa spet jovo na novo.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:47:39
|
|
|
|
natasaom
|
moja mami je šla do njegovega zdravnika in mu povedala kakšna je stvar.pamet ga je itak srečala ko bi ga skoraj iz službe vrgli.šel je na zdravljenje.nekaj časa je blo ok.pa je spet začel pit.to je bilo 3x..in zaradi pijače je umrl..sicer 12let kasneje kot so meni rekli,da bo, ampak vseeno..pijača ga je pokopala
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:48:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_ Jaz bi se osebno pogovorila z njim daleč od vseh in poskusila bi dojeti kaj ga tare. odprl si je svoje podjetje, dela sam. Skoraj cele dni. to ga tare.
|
|
|
|
RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim? 6.11.2007 10:51:20
|
|
|
|
Gina
|
Jaz bi mu povedala, kar mislim. Zaradi sebe.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.11.2007 12:03:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Prvi razredAdminKdaj je najboljše za otroka, da gre v prvi razred?še pred 6. letom (
15%)
pri dopolnjenih 6 letih (
43%)
pri dopolnjenih 7 letih (
42%)
Število vseh glasov: 144Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!