|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim?
6.11.2007 10:30:50   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Zdajle se v sebi jokam, ker se ne smem izjokati (sem v službi).
Ravno sem izvedela da ima oče spet težave s pijačo. user posted image
Naj napišem - z mojo mami se je ločil zaradi pijače. Tega je že precej let.
Znova se je poročil, odprl si je svoje podjetje, dela sam. Skoraj cele dni.
Nisva ne vem kako v stikih (se ne kličeva, samo občasno vidiva), nazadnje smo bili v nedeljo na kosilu in je bil malo preveč vesel. Sem si mislila se zgodi pač.
Ne vem kaj mu je, kaj ga teži, da ga je spet začel srati.
Čeprav nisva ne vem kako v stikih, me skrbi zanj, rada bi ga poklicala in se pogovorila z njim. Kolikor ga poznam - on tišči v sebi in izgleda da samo v pijači vidi tolažbo user posted image . Žalosten je najbrž zaradi vsega kar se dogaja okoli, okoliščin ne bom opisovala. S tem mislim da ima žena močan vpliv nanj in na njegovo primarno družino. Njej pravi, da ni pijanec in da se ne gre zdraviti; z mojo sestro in posledično z dvema vnukicama nima stikov, mene vedno rad vidi in svojo prvo vnukico.
Naj napišem da me skrbi zanj.
Sprašujem pa se ali naj pustim vse pri miru in se ne vtikam in čakam klic, ko bom slišala kaj žalostnega ali tragičnega user posted image  - imam zelo zelo slab občutek user posted image user posted image user posted image  pa Bog ne daj da se komu kaj zgodi user posted image .

Kaj naj storim? user posted image user posted image  Naj poslušam svojo vest, srce in ga pokličem, da se dobiva nekje stran od njegove žene in se pogovoriva???

Ali naj pustim vse pri miru?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako pomagati očetu?Kaj naj naredim?
6.11.2007 10:31:45   
Anonimen
Naj dodam samo še to da njegova sedanja žena nekako predlaga ločitev - to ga bo podrlo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2007 10:32:34   
tanikaa
Naj poslušam svojo vest, srce in ga pokličem, da se dobiva nekje stran od njegove žene in se pogovoriva???
[

Ja, to naredi. Če si že on zatiska oči, si jih vsaj ti ne.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2007 10:35:31   
natasaom
na njegov zakon ne moreš vplivat.lahko ga pa povabiš na kavo in mu poveš kaj te skrbi in muči..samo.če si sam ne prizna,da je alkoholik lahko tvegaš,da se mu zameriš...ne vem kaj je boljše..ali pa pojdi do njegovega zdravnika in mu povej da pije,če je kakšna možnost,da mu zdravnik ponudi pomoč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2007 10:39:37   
Anonimen
Oh. A ti po vem resnico? Nič ne moreš narest. Kar se tega tiče, res ne. Ti ne.
Moji starši se sicer niso ločili, ampak oče je pozdravljen alkoholik, ki je pred 10 leti spet začel pit. Ni pil samo 6 let user posted image  Ne vem. Pa sem bila vsak dan z njim, v službi (družinsko podjetje) pa doma, pa se mu jokala, prosila, rotila...ne, dokler ne bo sam prišel do tega potem ne bo nič. Res.
Alkoholizem je bolezen. In ironija je ta, da si alkoholik ne more pomagat sam, drugi mu pa tudi ne. no, v redkih primerih.
Ne vem. Pri nas ne pomaga tudi ne to, da so mu vzeli vozniško. Nič. Pa ko ne pije je super. Res super. ko pa pije, je pa tečen in najbolj pameten. Če bi bila jaz moja mama, bi ga že pred 20 leti pustila. AMpak...oče ni moja družina. njegova žena je njegova družina. In kar bo ona naredila, bo. Ti imaš svojo družina in moraš poskrbeti za sebe. grozno vem. ampak, tako je. Žal.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2007 10:40:35   
Anonimen
Razumem, da se ti oče smili, je pač tvoj oče. Samo če praviš, da žena pravi, da je alkoholik, kar je, on pa, da ni in da se ne gre zdravit ... sama veš, da je s takim človekom težko živet in je najbrž prav, da se žena loči. Če on sebe pelje v propad, ni treba, da zraven še koga.
Bi bilo pa seveda lepo, da ga pokličeš, in mu to poveš. Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani. Ker res, če ne bo imel nikogar ... se ne bo šel in bo propadel.

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2007 10:42:04   
Anonimen
Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani.

na žalost alkoholiki ne razmišljajo tako kot mi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2007 10:43:31   
Anonimen
Sunquinnn, nisem mislila, da se bo pa zdaj takoj tekel prijavit za zdravljenje. Najbrž bo najprej našel svoj "poden", ampak če bo takrat videl eno svetlo točko, ki bi lahko bila njegova hči, bi pa mogoče na to pomislil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2007 10:43:39   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Mogoče se bo pa šel zdravit, če bo vedel, da mu boš ti v tem primeru stala ob strani.

na žalost alkoholiki ne razmišljajo tako kot mi user posted image

Verjamem. Samo ljudje smo si različni. In mogoče bo njen oče sprejel pomoč. Če pa ne bo probala, pa ne bo vedela. Jaz definitivno bi probala. Kaj pa lahko izgubi?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2007 10:44:29   
sneška_
Jaz bi se osebno pogovorila z njim daleč od vseh in poskusila bi dojeti kaj ga tare. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2007 10:46:41   
Anonimen
Ja, ja absolutno naj se pogovori z njim.
Jaz izhajam iz svojega primera. Ker če ona ni v nekih groznih stikih z njim, bo najbrž še težje, kot če bi bila v rednih pristnih stikih.
Ampak problem alkoholika je ta, da ko je trezen je ok. Reče, da se strinja, da bo šel na zdravljenje, potem, naslednji dan pa spet jovo na novo.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2007 10:47:39   
natasaom
moja mami je šla do njegovega zdravnika in mu povedala kakšna je stvar.pamet ga je itak srečala ko bi ga skoraj iz službe vrgli.šel je na zdravljenje.nekaj časa je blo ok.pa je spet začel pit.to je bilo 3x..in zaradi pijače je umrl..sicer 12let kasneje kot so meni rekli,da bo, ampak vseeno..pijača ga je pokopala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2007 10:48:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_

Jaz bi se osebno pogovorila z njim daleč od vseh in poskusila bi dojeti kaj ga tare

odprl si je svoje podjetje, dela sam. Skoraj cele dni.

to ga tare.

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2007 10:51:20   
Gina
Jaz bi mu povedala, kar mislim. Zaradi sebe.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2007 10:59:25   
sneška_
Mogoče dela ves dan da bi bil stran od doma.Mogoče ima doma z ženo kakšne probleme. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
6.11.2007 12:03:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Prvi razred
Admin

Kdaj je najboljše za otroka, da gre v prvi razred?

še pred 6. letom (15%)

pri dopolnjenih 6 letih (43%)

pri dopolnjenih 7 letih (42%)

Število vseh glasov: 144

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!