Anonimen
|
Stvar je sledeča. Moževa babica je stara 82 let. Pred mesecem je bila v bolnici zaradi zastajanja vode in je dobila teblete za odvajanje vode, kar je bila bosledica uhajanja urina. To obdobje je imela plenice sedaj pa lahko gre sama na stranišče. In njene tri hčerke, njhujše je moja tašča jo silijo uporabljati plenice, česar ona noče, ker ni potrebno. Moja tašča ji govori grozne stvari, da je poscana ****, stara čarovnica, da ima svinjak, da se ji vse gabi, da ima svinjak. Včeraj sva bila z možem prvič po dolgem času sama z njo in nama je vse povedala. žalostno je, da ji nihče ne verjame in vse tri hčerke govorijo, da je on tista, ki dela težave. Babica je sama priznala, da jim kakšno genko sama pove, ker ne prenese poniževanja. Ker se hčerke bojijo, da ne bi povedala komu drugemu kaj se dogaja so ji izklopile telefon in ne more nikogar poklicati. tašača jo hoče spraviti v dom, pravi tudi da je babica za psihiatrijo. Babica pa je čisto normalna. sama si naredi za jesti oz. popolno normalno funkcionira kot prej ko ni imela zdravstvenih težav. Pobrale so ji denar, 700.000, 00 gotovine devizno knjižico in še neko knjižico kjer dobiva rento. babica je nserečna ker so ji popolnoma odvzele svobodo odločanja, nima ključa od stanovanja, skratka pod prisilo je odvisna od njih. Tašča jo hoče narediti noro in ji pravi da je ona odkupla njeno stanovanje (kar ni možno, ker je to stanovanje njeno že 15let), radio navije naglas in kriči na njo, radiator izklaplja, da je mrzlo, izklopi ji televizijo in pravi da pilota narobe drži.....Babica živi v nočni mori. nažalost je moja tašča tako požrešna po denarju, ne vem kakšno vlogo imata ostali sestri, ker se mi nikoli nista zdeli slabi. moja tašča pa mora zaradi premoženjske razdelitve po ločitvi, tastu izplačati 12000 eur, tako da verjamem da bi se babice rda rešila na čimhitrejši način. Celo sosedu se je drla da v to stanovanje nihče ne bo vstopil ker je njeno- babica je prosila soseda da pogleda telefon, če je res pokvarjen. Moj mož se s taščo- njegovo mamo - ni pogovarjal več kot dve leti, sedaj imata nek odnos, toliko da se pogovarjata. ne veva kako pomagati babici, koga poklicati, ker babica ne želi da tašča hodi k njej. Sama je rekla da naj ji nekaj nastaviva, da dokaže vsem, kako se tašča obnaša do nje. če bo tašča zvedela, da sva na njeni strani, bo spet znorela in verjemite mi, zmožna je marsičesa. vem da so prisluškovalne naprave nezakonite. a je nezakonito tudi to, če babica sama želi, da se prisluškuje v njenem stanovanju? Prosim svetujte mi, kaj lahko narediva, da babica zaživi nazaj svoje žeivljenje. Hvala Lp
|