Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 8:42:06
|
|
|
|
OliveOyl
|
Probaj s Prospan sirupom,je od 6.mes. naprej,narejen iz listov bršljana. Nam pomaga.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 8:45:58
|
|
|
|
Felicity
|
Ja mi smo tudi Prospan dajali.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 8:46:48
|
|
|
|
altati
|
Doma narejen sirup iz smrekovih vršičkov.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 8:48:03
|
|
|
|
OliveOyl
|
Ali pa tropotčev sirup.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 9:19:51
|
|
|
|
lelaval
|
Doma narejen sirup iz smrekovih vršičkov. _____________________________ Ali pa kupljen - stane cca 5 Eur. Mene je v vrtcu vprašala, kakšen čudežni sirup proti kašlju imamo, ker je en dan ful kašljala, drug dan pa čisto nič. Sploh ni mogla verjet, da tako pomaga. Ali pa čaj iz zdravilnih zelišč - kupiš v domači lekarni na grame, samo se ne spomnim več katera zelišča. Le za islandski lišaj se spomnim.
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 9:20:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie Ker dejansko med ni priporočljiv. Ožbejev kašelj je pa kar moteč, in ustvarja sluz. Zdravnica ga je pregledala, pa pravi, da je kašelj iz grla, da je dol nižje vse čisto. A bi dala kakšen javorjev sirup? Ali ima smrkav nos?Če ga ima je to izcejanje smrklja iz nosu navzdol v požiralnik,kar pa draži in spodbuja kašelj.Celo driska se lahko pojavi,ker otrok to požira.redno čiščenje noska.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 9:23:10
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie Ker dejansko med ni priporočljiv. Ožbejev kašelj je pa kar moteč, in ustvarja sluz. Zdravnica ga je pregledala, pa pravi, da je kašelj iz grla, da je dol nižje vse čisto. A bi dala kakšen javorjev sirup? Ali ima smrkav nos?Če ga ima je to izcejanje smrklja iz nosu navzdol v požiralnik,kar pa draži in spodbuja kašelj.Celo driska se lahko pojavi,ker otrok to požira.redno čiščenje noska. točno to se dogaja nam in je rekla P da pomaga edino fiziološka v velikih količinah tako da spiraš nosek, sirup je pa rekla da odsvetuje če kašlja zaradi sluzi iz noska. Pa drisko imamo tudi občasno zaradi noska ja
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 9:35:51
|
|
|
|
piščanc
|
slezov sirup uporabljam jaz, ker redži sluz in omili draženje. poleg tega pa še izparilnik pare ponoči, če je zamašen nos fiziološka in tudi eterično olje v izparilnik
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 12:23:15
|
|
|
|
aezzy
|
hotela sem napisati, da ne dajat sirupa prospan, pa so me ze prehiteli. zakaj: ker lahko ustvari dodatno sluz in jo potisne v pljuca in nastopi pljucnica. ce je kaselj tak, da ga povzroca zamasen nosek, res samo fizioloska. na litre, naj se ti otrok ne smili, ker mu to res edino pomaga. in ne skoduje. je odvisno kaksen kaselj je: produktiven, suh, moker.....
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 13:17:07
|
|
|
|
Naja30
|
Veliko fiziološke in redno čiščenje noska.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 21:34:21
|
|
|
|
solatja
|
v lekarni kupim svečke bronhopulmin (galenski laboratoriji obalnih lekarn), ki se dajejo tudi tako majhnim otrokom. vsebujejo pa borovo in terpentinovo eterično olje in nič drugega. sicer ni neverjetno hitrega učinka (kot piše lelaval), ampak skupaj z narhinelom se ji počasi lepo sčisti. sem zadovoljna z njimi, ne vem pa, če se kaj takega dobi tudi pri vas. sporoči, če rabiš.
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 21:36:41
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Solatja, fino, hvala, bom preverila. drugače te kontaktiram. Fiziološka seveda uporabljamo. Nonstop.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 22:10:04
|
|
|
|
blak
|
Poleg napisanega poskrbi še za vlago v zraku. Takoj, ko vidim, da mojemu 21mesečniku teče iz noska in da kašlja, mu dam zvečer v sobico ob posteljo lonček vrele vode z nekaj kapljic olja 31, da hlapi. To mu parkrat menjam, dokler ne grem jaz spat. Tudi prsa mu namažem z viksom od Fitobimbi (upam, da sem prav napisala. sem šla pogledat, ma mi je šla dol etiketa z lončka). Nam to zelo pomaga. Odkar sva februarja pristala v bolnici zaradi psevdokrupa in neke čudne oblike laringitisa, se vsakič, ko ga vidim prehlajenega, ustrašim, kaj bo. Ta metoda nas reši in v 2-3 dneh smo kot novi. Zdaj pa močno, močno trkam. Pozdravite se.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 7.12.2007 22:11:06
|
|
|
|
blak
|
Aja, sirup smrekovih vršičkov tudi mi uporabljamo.
|
|
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 9.12.2007 9:14:52
|
|
|
|
borovnička
|
Jaz pa uporabljam preiskušeno metodo... na bombažno pleničko dam eno žličko medu in mu jo dam na prsa čez noč. 2-3 noči in je ok. Pa seveda domače narejeni smrekovi vršički. Res najbolj pa pomaga lanena krpica prepojena z šentjanževo rožo namočeno v olivno olje. Ne hecam se, dela čudeže. Samo prelikat jo je treba preden se da otroku na prsa. No, tako mi krotimo kašelj. Pozdravček
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 9.12.2007 13:48:48
|
|
|
|
solatja
|
Strawberry_cherry: danes ponoči, ko se je zbudila, je tako kašljala, da sem jo šla sredi noči previt in ji dala tisto svečko. in se je kar takoj poznalo. je pa res, da ima po teh svečkah zelo tekoče rumeno blato, ampak na srečo kaka samo enkrat na dan. tako da ne vem, kako bi šlo to skupaj še z vašo bakterijo
|
|
RE: Kako pa blažite kašelj 1letnikom? 9.12.2007 14:05:48
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Ne dodatnega izgubljanja tekočine si ne smemo privoščit. vsaj zdaj ne. trenutno nama gre dobro z fiziološko in rijino pumpico. čeprav,če ne bom dobila pri nas tehle svečk te vseeno kontaktiram za drugič
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?