Jessy
|
Pri na je imela dudo samo za spanje, pa še takrat sem ji jo vzela iz ust, ko je zaspala. Ker je zobozdravnica rekla, da se ji na zobeh pozna, da ima dudo, smo se odločili, da jo odstranimo. Tako sem jo eno jutro skrila in bila tiho. Ko je napočil čas za popoldansko spanje in je prosila za dudo, sem rekla, da se je uničila, da sem jo dala v smeti in to so odpeljali smetarji. Potem je jokala in ni verjela. Sem ji mogla odpreti vse kuhinjske omari in pokazati vse lončke v omari, da se je prepričala, da dude res ni. Tisti dan je malce pojokavala, ampak kakšne hude sile pa ni bilo. Tudi zvečer je bilo nekaj joka, pa sem ji dopovedovala, da ji je ne morem dat, ker so jo odpeljali smetarji, da smetarji odpeljejo dudo vsem malčkom, ki niso več dojenčki in da so dude samo za dojenčke, ona pa je že velika punca. Tretji dan ni več spraševala po njej. Zdaj je že 4 mesece odkar smo brez dude, pa je zadnjič spet rekla, da bi imela dudo. Sem jo vprašala, kaj bi z njo, pa je rekla, da bi jo dudala in je pokazala tudi kako bi to delala. Pa prejšnji dan jih je spet gledala v lekarni v vitrini in je pokazala nanje ter povedala, da so za dojenčke in da jo je ona tudi imela, ko je bila dojenček, zdaj pa je velika punca in je ne rabi. Smo pa imeli krizo en dober teden po tem, ko smo ji jo vzeli. Takrat je padla po stopnicah in si zlomila ključnico. Pošteno je jokala in prosila za dudo za crkljanje, ampak sem se odločila, da ji jo kljub temu ne dam, ker potem smo spet na začetku. Kljub temu smo zelo vredu prestali tisti dan, le omehčat se ne smeš. Zdaj pa ji že prigovarjamo, da bodo smetarji tudi po njeno flašo kmalu prišli, ker je že tako velika, pa je rekla, da kar naj pridejo, da bo pa iz lončka pila mleko. Bomo vidli, če bo res tako.