|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako odvaditi od dude?
6.10.2009 12:30:31   
pikecpokec
Naš mali je star že več kot 2 leti in pol. Še vedno ima dudo. Sicer samo za spanje in kadar se mora malo potolažit, ampak vseeno bi ga rada odvadila, ker se mu še pozna pri zobkih (sprednjih zob sploh ne more več dati skupaj).

Prosim za kak nasvet. Hvala!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako odvaditi od dude?
6.10.2009 12:40:31   
abi
Pri nas sva jo navdušeno "posodili" malim prašičkom v živalskem vrtu ker je ravno takrat imela mlade. user posted image  
Jok do onemoglosti je bil potem le enkrat, potem se je sprijaznila. 

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2009 12:49:35   
pikecpokec
Ni šans da bi jo komu ''posodili'', ''dali'' ali kaj podobnega. Pa naj gre za male dojenčke, živalske mladičke, ... Bi jo vrgli v morje? No way! Kaj pa če bi jo dali smetarjem? Ne, jaz jo bom dal na polico (itak, zato da jo bo naslednjič imel pri roki user posted image ).
Mislim da se bo treba poslužiti kakšne bolj radikalne metode.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2009 13:10:45   
Netta
Ni šans da bi jo komu ''posodili'', ''dali'' ali kaj podobnega. Pa naj gre za male dojenčke, živalske mladičke, ... Bi jo vrgli v morje? No way! Kaj pa če bi jo dali smetarjem? Ne, jaz jo bom dal na polico (itak, zato da jo bo naslednjič imel pri roki user posted image ).

sicer je moja še mala, sem se pa o tem pogovarjala že s parimi mamicami in so imele naslednje načine:
- prva: so rekli otroku, da se je izgubila ali pa da jo je nekdo odnesel (preprosto je ni bilo več)...mal joka potem se je sprijaznu
- druga: je bila bolj ustvarjalna in je naredila "čarobno skrinjo"...vanj sta z otrokom dala dudico in potem zvečer pogledala kakšno darilo je namesto dudice zanj prinesel dobri škrat...seveda je pri tem napletla eno hudo zgodbo in mu prigovarjala da je prestar za dudo...je bila pa nagrada res lepa...mislim da nekaj kar si je želel
-tretja: se je lepega dne kar nekaj šalila z otrokom, da je že velik pa tak velik fant pa ja nima več dude..."kaj pa če bi jo nesel v smeti" - in jo mali dejansko je...ko pa jo je zvečer pogrešal, mu je pa preprosto rekla..."ja saj si jo sam vrgel v smeti..sedaj so jo pa smetarji odpeljali" se je obrnil okrog in zaspal
- druge: večina je pa res kao začela z fintami: poglej dojenčka..sedaj on rabi dudico in ne ti ki si že velik...bi mu jo posodil...seveda pa je uspeh odvisen od otrokovega karakterja.

upam da kaj pride pravuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2009 13:13:34   
pety78
Pri nas je bila duda malo obgrižena, pa sem jo vsak dan malo prerezala, ampak ne tako, da bi jo lahko sam do konca in pogoltnil. En večer, pa sem cucelj dala stran, tako da ni videl...potem pa...uuuuu, strgala se je.... Nama je blo ful smešno, potem pa jo je vrgel sam stran. Brez problemov. 

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2009 13:38:08   
pikecpokec
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pri nas je bila duda malo obgrižena, pa sem jo vsak dan malo prerezala, ampak ne tako, da bi jo lahko sam do konca in pogoltnil. En večer, pa sem cucelj dala stran, tako da ni videl...potem pa...uuuuu, strgala se je.... Nama je blo ful smešno, potem pa jo je vrgel sam stran. Brez problemov. 

No, o tej metodi sem že tudi slišala. Pri nas bi bila kr primerna, ker duda je dejansko že tako obgrižena, da bo verjetno sama od sebe razpadla user posted image . A to potem vsak dan malo stran odrežeš al kako? Ga pa že napeljujemo k temu, da mu jo bo miška enkrat odgriznila. Sej ne vem če je to vzgojno primerno user posted image ?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2009 13:43:51   
Anonimen
sem upala, da duda izgine z vrtcem,... pa ni.
v vrtcu je nima in nanjo tudi ne pomisli (zaspi brez nje),... doma pa duda je,...

in ko greva v DM ali Mueller se mu oči zasijejo: mami, poglej, cela stena dud!

user posted image user posted image user posted image  (sem pa že vse poskusila,...)

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2009 13:48:20   
kristinaj
pri nas ni pomagalo nič, ne da jo vržemo ribicam, ko smo bili na morju, ne v smeti, nikamor je ni hotela dat... potem pa smo prišli z morja in bili na obisku pri mami, ki je imela v varstvu hrčka od sestre. ko smo prišli zvečer domov sem ji rekla, da smo dudo pozabili pri mami in je sprejela ok, ker je vedela da jo bomo šli iskat. ko smo pa šli na obisk čez par dni sem rekla mami naj ji reče, da jo je pojedel hrček. in je to nekako sprejela ker se ji je zdelo realno.

vsake toliko je še vprašala po dudi, tudi malemu jo vzame, ki jo ima samo za spat a niti pod razno ni več tako kot je bilo.

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2009 13:55:38   
ronja
Ronja jo je sicer imela samo zvečer za zaspat, ampak je šlo zelo gladko: že prej sem jo vedno poizkušala uspavat brez dude in je dostikrat uspelo, tudi oči ji je včasih ni dal, kadar jo je on uspaval, tako da je ni imela vsak večer. Vendar veliko večerov pa. Ko smo šli na morje, smo jo lepo pozabili doma, pa je bilo. Je čisto lepo dojela, da tu pa ni dude in je nikoli ni več zahtevala (na morju smo bili 1 mesec). Ko smo se vrnili domov pa že prvo noč: "duda!" NO, sva ji povedala, da smo jo dali slončku (vedno smo jo zjutraj dali slončku, oz. jo je sama dala), ki jo zdaj rabi, ker je mali, ona pa je ne rabi več, ker je taka pridna velika punca. IN je bilo čisto izi. Se mi zdi,da  se moraš samo ornk odločit, pa je. Seveda če ni bil otrok ful navajen na dudo...

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2009 13:59:00   
Gordana-3
naša je imela dudo do skoraj 2,5 let (2 leti 5 mesecev). moja prijateljica je bila noseča in veliko smo se pogovarjali o tem, da bo dala dudo dojenčku, ko bo le-ta prišel na svet. no, 1. oktobra smo šli v porodnišnico na obisk, naša zita z dudo, ki jo je lepo dala dojenčku v posteljko.
ko je postala tečka in prosila za dudo, smo ji lepo rekli, da je ni, ker jo je ona sama dala dojenčici. nekako se je pomirila s tem in večjih težav ni bilo, tudi ne nočnega joka, česar sem se najbolj bala. tudi prsta ni začela sesat, ji je pa ostala "aja" , t. j. navadna bombažna plenička za cartanje.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2009 15:04:58   
ribica.
pri nas smo se tudi šli odvajanje, samo se ni obneslo. Dopovedat si itak nič ni dal, jasno! Probali smo z rezanjem dudice, kot nekatere priporočate, pa ni imelo učinka, te dude sploh ni hotel in je norel, da ni prava. Se je pa redno dogajalo, da so se dude izgubljale. Vedno se je katera kam založila, malemu pa je dol viselo, kam jo je dal, samo ko jo je hotel imeti je bila cela štala. In jaz sem mu rekla, da ko bomo zadnjo (kar jih je bilo pri hiši) izgubili, da mama ne bo nove več kupovala. in tako je tudi bilo. Tako mu je vsaj nisem mogla dat ko je tulil zanjo, ker je res nisem imela.Ker dokler jo imaš pri hiši, te vedno prigura do te točke, da če ne drugega, popizdiš od dretja in mu daš to dudo za ljubi mir. Razen kadar dude res nimaš!!

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2009 15:16:29   
end1
najprej smo prebrali pravljico, pa se o tem pogovarjali, kako je že ona velika in bi jo lahko dali Dedku mrazu ..., trajalo je kar par mesecev.

Dedek mraz ni palil, se je pa zato sama pri dveh in pol odločla, si jo skrila in zaspala. Čez par dni jo je našla in dala v usta naredila "bljak" in jo vrgla v smeti.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2009 17:45:55   
rija
moj se je odvadil čez noč pri 3,5 letih.

smo rekli, da jo pošljemo v Afriko lačnim otrokom, da ne bodo več jokali....zadevo so dodatno stimulirali s tem, da mu bo duda-miška v zameno prinesla enega maxi gormita user posted image user posted image user posted image   metode sodobne vzgoje pač...user posted image

in je palilo.user posted image  

< Sporočilo je popravil rija -- 6.10.2009 17:46:30 >

...vox populi...

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2009 20:45:36   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

Mi smo sicer zraven napletli še neko zgodbico, ampak pri obeh je bil princip enostavno ta, da smo dudo vzeli in potrpeli tisto eno rundo dretja. Dejansko se res nista veliko usajala, še posebej glede na to, da sta bila oba prilično zavzeta dudnika.

Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2009 21:35:21   
Janeja
Pri nas jo je odnesla zobna miška, kateri je starejši bratec nastavil svoj prvi izpadli mlečni zobek. In ker se je zobna miška ustrašila, da se bodo Leini lepi zobki uničili zaradi dude, je odnesla še to.

Seveda sta tisto noč oba pod povštrčke od zobne miške dobila denar, ker sta bila ravno v fazi zavzetega zbiranja "hrane" za nove šparovčke. user posted image
Lea je bila zjutraj čist navdušena, da je zobna miška tudi njej pustila dinarčke. Zvečer pred spanjem ji je denar sicer hotela vrnit v zameno za svojo dudo seveda, pa smo jo prepričali, da to ni možno. Prvo noč je bilo malo joka, pa še potem se je nekajkrat zvečer spomnila, da bi imela dudo, a sva vztrajala...

Mogoče poskusiš podobno z duda-miško, kot je že rija predlagala. V zameno pa naj mu pusti kakšno igračko, ki si jo želi.   

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2009 21:40:32   
benika
Naš jo je pri 2,5 letih sam zamenjal za Fifi sestavljanko. Še zjutraj je v roki nosil 3 dude, zvečer je prvič prespal noč brez nje.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.10.2009 10:19:40   
emili
nam so jo vzele pusne šeme...pri dveh letih in 3 mesece...za pusta so prišle šeme k nam...in dude ni bilo več....prvo noč je bil malo problem...ampak nato nič več...še zdaj govori da so ji dudo vzele pustne šeme..

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.10.2009 10:35:04   
Nika v službi
Pri nas smo jo dali Miklavžu za revne otroke, ki nimajo dudic. Stara je bila 2 leti in dobra 2 meseca. Smo jo že nekaj mesecev prej počasi pripravljali na to in ji govorili, da bo dudo dala Miklavžu in se je strinjala. Vsak večer pred spanjem sem ji morala obnoviti zgodbico, kako bova Miklavžu napisali pismo, mu v njem povedali, da mu daje dudo za revne otroke, da pa si ona želi, da ji prinese žogo.user posted image  Kakšno skromno dete, a ne? No, potem sem ji pripovedala, da bova pri kaminu nastavili košarico, vanjo dali dudo in šli spat, ker Miklavž pride ponoči in obišče pridne otroke.

Končno je prišel tudi tisti dan, 05.12., ko sva zvečer pred spanjem dudico lepo zapakirali, dali pentljo gor, jo položili v košarico in napisali pismo. Brez problema je šla spat brez dude in tudi kasneje ni več spraševala o njej. Če pa že, si je kar sama odgovorila, da je Miklavž njeno dudo odnesel revnim otrokom.user posted image

Je pa res, da je naša madam dudico imela zgolj za spanje, nikoli čez dan.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?