Pikabu
|
Midva sva imela dvojna vabila. Sama sem sodelovala v raznih skupinah, imela ogromno prijateljic, prijateljev, znancev. vodila sem več pevskih zborov. Nemogoče bi bilo, da bi vse povabila tudi na večerjo (oz. ohcet). Naredila sva izbor tistih, ki sva jih povabila tudi naprej na praznovanje, ostale pa samo na obred. Tako sva razdelila okoli 200 vabil, kjer so bili vabljeni samo na obred in 60 tistih, ki so šli tudi z nami naprej. Smo pa imeli pogostitev tudi po obeh obredih (po civilni in cerkveni poroki), tako da so se vsi zadržali, tudi tam z nama poveselili. Glede daril so bili pa pametni. Večja darila sva dobila od tistih, ki so bili povabljeni tudi naprej, od tistih, ki so bili pa samo na obred, pa običajno kakšno rožco ali kakšno manjšo stvar. Pri nas to ni nič takega. Tudi sama sem že dobila ogromno vabil, kjer smo bili vabljeni samo na obred in z darili sem naredila podobno. Malenkost, toliko, da imaš nekaj dati iz rok, ko čestitaš. Meni so to zdi čisto normalno. Preveč nas je, da bi vsi hodili k vsem, tudi stikov nimamo toliko, kljub vsemu nam je pa lepo, če te trenutke delimo tudi s takimi, ki sicer nismo v rednih stikih, se pa veselimo, kadar se lahko srečamo. Aja, glede vabil, tisti, ki so bili vabljeni naprej, so imeli samo dodatno vrstico, da se bo slavje nadaljevalo tam in tam ob tej uri, pri vseh ostalih je pa ta vrstica manjkala. Ti naredi tako, da bo vama prav. Pa vse lepo v zakonu.
|