Grascakinja
|
Zdaj se je seveda že navadil na eno rutino, tako da boš rabila kar nekaj volje in časa, da jo spremeniš. Verjamem, da ga je strah, vedno je zaspal ob topli mami, zdaj pa kar naenkrat ne več. Predlagam ti uvajanje večernega obreda, ki ga ponavljaš vsak večer pred spanjem enako. Opisala ti bom našega: okoli 19:00 jo slečem, da malo nagica brca. Čez kakih 15 minut sledi kopanje (se utrudi), masaža z oljem, oblačenje, hranjenje, podiranje kupčka, malo stiskanja, potem pa jo položim budno v posteljico, dam dudiko in lupčka za lahko noč. Skozi vse to igra vedno ista glasba Raimonda Lapa za dojenčke, od hranjenja naprej pa smo ob samo nočni lučki. Potem grem iz sobe in imam prižgan babyfon, pa vsake toliko grem pogledat, kako je. Če joka, jo grem vedno potolažit in potem položim nazaj. Nikoli je ne pustim jokat. Tudi tebi tega sploh ob uvajanju takega obreda ne svetujem, ker bo za detece vse novo in ga bo strah. Še danes ne zaspi vedno takoj, pač odvisno. Dostikrat pridem popravit dudiko, ki ven pade. Na začetku pa tudi nisem takoj šla iz sobe, ampak sem ostala, dokler ni zaspala - naredila kak trebušnjak, kaj prebrala. Verjetno bo trajalo kar kak mesec, da se navadite, ampak vztrajaj. Se ti bo obrestovalo. Upam, da ti uspe. Aja, še to, moja se je, če je zaspala med podiranjem kupčka, vedno zbudila, ko sem jo položila v posteljico. Ker je bila postelja seveda bolj hladna kot moje naročje. To smo rešili tako, da jo oblečem spalno vrečo pred hranjenjem. OK, dovolj nakladanja, držim pesti.
|