|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako navadit malčka da bo sam jedel
25.8.2006 14:27:16   
Anonimen
Torej stari smo 15 mescev in se mi zdi čas, da dobi žlici v roko tudi za kaj druga kot za gvihtouser posted image user posted image user posted image

Kaj mu ponudit jest da bo lahko najlažje sam segal z žlico, kako mu dopoedat da naj žličko drži in da kasneje v usta, itd...Torej zanima me vseuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako navadit malčka da bo sam jedel
25.8.2006 14:37:33   
BarbaraE
Naša punca je kakšna 2 meseca začela žličko držat in si nosti hrano v usta. No, a je zadela usta ali ne, je bilo vedno vprašanje. Zdaj (16 mesecev je dopolnila) to počne pri vsakem obroku - se trudi sama jest. Enkrat drži žlico z levo roko, enkrat z desno. Je nič ne popravljam. Ji pa seveda ne dajem tekočim stvari, da bi sama jedla. Ker itak vse polije, preden pride do ust. Aja, pa najraje bi ona jedla kar s taveliko žlico. user posted image   Poskusi mi za začetek ob vsakem obroku dajat žlico v roke. Pa skupaj jejte, da bo videl, kako to oči pa mami počneta. Naša ful oponaša. Pa potem še svojim igračam daje jest in cmoklja zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.8.2006 14:53:24   
*metuljčica*
Jaz sem svoji tamali, dala žlico v roke (tamalo) pa je začela jesti, vendar, najprej je npr. juho jedla tako, da je rezance ali kake cmočke jedla kar z roko, vodo pa pila kakor kuža, pa sem jo kar pustila na miru, in se samo smejala. Sedaj je stara 21 mesecev in je z veliko žlico, ker s tamalo noče več, futrati pa se mi ne pusti že od 16 meseca. Sama se je navadila, tako da nimam nobenih problemov imam samo ta, da noče sedeti na otroškem stolčku, vendar na takšnem stolu kot mami in oči, seveda pa najraje je v družbi očija, ker jo mami preveč očitno sekira, ko jo gleda kako je, z očitom pa se afnata in kaj ušpičita, samo da me razjezita.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.8.2006 15:53:05   
Ninica
jaz sem naši mali že zelo zgodaj dala žlico v roke in jo je samo držala. Jesti je začela sama nekje pri 14. mesecih in to tako, da enostavno ni več želela, da bi jo hranili. Tako je pač jedla nekaj časa, da je sploh kaj pojedlauser posted image . Zdaj pa že zelo lepo jeuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu *metuljčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2006 15:55:37   
Anonimen
moja pa pri dveh letih pa še mal sploh nima nobenga interesa več al mn da bi sama jedla. še če jo js futram more risanka zravn igrat da sploh kaj poje user posted image

(odgovor članu Ninica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2006 15:57:33   
tulip
Jaz sem mojemu fantku dala otroško vilico v roke in mu pomagam, da nabada koščke nanjo in jih nosi v usta, medtem ko ga še jaz zraven hranim. Nabada pa koščke mesa, razne zelenjave (krompir, korenček, bučke,...), testenine, raviole, tekoče zadeve mu pa sama dam.user posted image

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2006 17:30:44   
tinica
Mi bomo tudi počasi stari 2 leti in še sploh nima nobenega interesa, da bi sam jedel. No kakšne makarone ali pa pire krompir že malo sam je, ampak, da bi se od tega najedel pa ni variante.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2006 21:48:06   
bini
mi mamo podobno štalo kot lara ... zato pa ima mula že en let isto kil... no, sej ni glih ful mal...
edina stvar, ki jo brez debate je sama je lučka in pa morda kak piškot - to pa zna držat user posted image user posted image user posted image  pa basat...
in pa če je ful lačna, potem tud juho zna vase spravt... ampak to so tako izjemni dogodki.....user posted image .. mam občutek, da bo ta malmu to šlo hitrej... ta

Svet je lep!!

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2006 23:35:35   
Anonimen
Poskusi mu dati v roke sladoled - kornet. Oz. ga najprej sama poliži, da ne bo vse teklo... Otrok običajno hoče jesti tisto, kar ti ješ, on pa ne. In ta kornet se mi zdi kar "poučna" hrana za tole učenje... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.8.2006 9:22:00   
viv_
Moja je vedno ful rada jedla pa od nekdaj bi ona vse sama. Ko je prišla v vrtec, je ugotovila, da se mora mal potrudit pa sama jest, ali pa čakat, da pride na vrsto. user posted image  Tako je pri 14 mesecih začela lepo sama jest, vse po vrsti. Najprej je, jasno, obvladala žlico, vilica je bila kar hitro na sporedu, tam nekje od 2 let naprej pa tudi nož.
Ampak se neki afna zadnje čase, donda stara 2 in pol in bi se mal futrala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.8.2006 15:58:03   
* Mateja *
Sem se ustrašla že, da sam moj ne je še sam. Star bo 22 mesecev in z žlico noče jesti sam. Kar lahko prime z roko ni problema, bo pojedel, drugače ga pa še vedno hranim jaz. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.8.2006 21:49:54   
frutka_
Jaz pa morem mojega pri tem kar pohvaliti ker je zelo hitro sam začel jesti. Pri 12ih  mesecih je sam jedel kakšno gosto kašico, puding, pire...
Pomagaj mu s tem, da mu kupiš tisto žlico na "ovinek", ki je prirejena za otroški prijem. Prav tako mu dajaj hrano, ki je gosta, da ne pade iz žlice. Bodi potrpežljiva. Kaj posebnega da ga učiš pri samostojnem hranjenju ni, ker te mali itak posnema kako vi2 jesta z atijem in poskuša tako tudi sam. 
saj bo!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2006 23:43:32   
diva 4
Pri nas je bilo enako kot pri frutki.Je naša punca tudi že pri enem letu jedla sama , take bolj goste jedi.Mali pa je zdaj star 14m , pa nima pojma kaj naj dela z žlicouser posted image .Ponavadi se z njo čoha po glavi user posted image .

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.8.2006 15:41:01   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

moja pa pri dveh letih pa še mal sploh nima nobenga interesa več al mn da bi sama jedla. še če jo js futram more risanka zravn igrat da sploh kaj poje user posted image

tkole se je razvajala tud naša tavelka. žiga se pa že od enega leta in kakšen mesec čez ne pusti več futrati, je tud juho osvojil. enako v vrtcu. če ga hočejo futrati (da bi šlo hitreje) pogleda stran in zapre usta. ko dobi žlico v svojo roko, pa spet je - trma.

najraje je jedel z rokami, z žlico se potrudi samo pri kakšnih tekočih stvareh. poizkusi najšprej s kakšnimi koščki (meso, krompir), da bo videl kako je luštno, če te nihče ne fotra, potem bo pa tud za žlico prijel. če je pa bolj pri crkljivčkih, potem pa ne bo še kmalu.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2006 15:46:38   
artista7
malo manjšo žlico daj v roke, pa se ne sekiraj, če leti vse okrog.. malo pitaj, malo naj pa sam otrok je.. pri tem je dobro kot je že ena napisala, da gleda tebe ko ješ. pa odsvetujem tiste plastične hippove žličke, ker otrok z njo ponavadi nič ne prinese v usta. proti koncu pa pomagaj in bo obrok pospravljen. priporočam pa tudi en tak plastičen slinček oz polivinilast, ki je kakor srajčka za oblečt..in se skoro ne more umazatiuser posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.8.2006 19:27:05   
Mojca20
Ne hiti, saj je še majhen, naš je začel šele pri 2 letih lepo sam jesti .

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.9.2006 16:30:32   
AsjaB
Lara, če ti je kaj v uteho: moj sin je prvič kompleten obrok pojedel pri 2. letih in 5. mesecih. Me je kar sram, ko zdaj pomislim na to. Napaka pa je bila samo moja in moževa, ker sva ga pitala, da je vsaj kaj pojedel. En mesec pred tem je šel v vrtec in tam je seveda od prvega dneva jedel SAM! V tistem času je bila njegova sestrica še dojenček in nekega dne, ko sem bila sama z njima, sin pa je spet začel tečnarit, da ne bo jedel (ker ni imel časa, ker je imel en kup igračk na mizi, da je sploh kaj pojedel), se mi je za trenutek utrgalo, saj sem ravno takrat po steklenički hranila njegovo sestrico in ga nazijala, da če v vrtcu lahko sam je, naj tudi doma. In če ne bo jedel, bo lačen, ker to je vse, kar je za kosilo. Fant je malo otrpnil, se za nekaj trenutkov zamislil in počasi in previdno vzel v roke žlico in pojedel komplet kosilo! Od takrat se nihče več ne dotakne njegovega jedilnega pribora. Če noče jest, pač noče jest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2006 10:00:37   
Tadeja
Priznam, da se z Lano več ne borim. Če bo lačna, bo jedla, drugače pač ne. Če jo hočem nekaj prisiliti, tako nič ne dosežem. Le živčna postanem, ker noče - ona pa na koncu v jok in je "veselo". Tako, da smo se odločili, da nič več siljenja.
V katerih rokah se nahaja žlica oz. vilica ni še čisto točno določeno user posted image . Malo jo ima Lana, malo pa kdor je zraven (babi, tati ali mami). Ko se Lana naveliča natikanja in zajemanja, pa itak začne ordinirati z rokami.

Tako to izgleda pri nas.

Bila sem topel veter svetlozelenih poljan
in kot žrebe brez vajeti ujeto v sončen dan.
(Saša Vegri)

(odgovor članu AsjaB)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE
lola85 RR

Kje najraje praznujete rojstne dneve otrok?

doma (81%)

igralnice (3%)

najamemo piknik prostor (16%)

pri babicah in dedkih (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!