|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naredit, da se navadi piti
4.6.2006 9:52:12   
tincci
Samo dojena je, po flaški nikoli ni znala pit, pa če sem ji dala svoje mleko, adaptirano, čaj, vodo, sok ... Zdaj razmišljam, da bi ji kupila drugo flaško, ker imava Nukovo in cucelj do 6m, stara pa je 7m.

Nad ostalim sem namreč obupala. Ima dva magična lončka, pa se niti več afnat noče z njima. Sem ji dala ventil ven, da samo teče, pa mi tudi ust noče odpret. Na dan mi popije pol deci vode ali nesladkanega čaja, sem ji enkrat probala malenkost sladkati čaj, pa je bilo isto. V bistvu ji pa nočem dajat sladke pijače.

Tekočino ji spravim notri po gostem obroku, in sicer par žličk in to je to. Mogoče še en požirek iz skodelice. Zdaj pa gremo na morje pa bi res rada, da bi pila... iz flaške, po možnosti. Saj vem, da imam joško, ampak itak je že skos na njej pa bi rada, da se navadi pit...

Kako naj se tega lotim? Ponujam na vse načine flaško ali pa magični lonček, dokler se me ne usmiliuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naredit, da se navadi piti
4.6.2006 10:28:40   
tulip
Mi nismo imeli posebnih težav s pitjem, tako da so moji nasveti :
- poskusi z mlačno vodo, čajem... , ne sme bit hladna( le tako je pil naš ponoči)
- poskusi drugo stekleničko oz. cucelj ( naš pije le iz Aventove, od Chicco flaške ne mara, samo grize cucelj)
- poskusi dat tekočino s šprico, tisto za injekcije, lahko se ji bo zdelo fajn
- mogoče bi šlo s kratko slamico
- čimvečkrat ji ponudi za pit, čeprav po malo
LPuser posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2006 11:23:15   
Anonimen
Tudi naš ni nikoli pil po flaši, niti po magičnem lončku. Do šestega meseeca je bil itak polno dojen, tako da ni rabil dodatne tekočine, kasneje pa sem mu najprej dajala po žlički, kolikor je pač šlo, je pa potem kmalu začel piti po slamici in nato iz kozarca oz. skodelice. Saj se hitro navadijo na skodelico, tako da ji ni treba za vsako ceno flaš in magičnih lončkov ponujat.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2006 12:53:09   
babylove
Morda bi lahko zamenjala stekleničko s kakšno drugo.
Poskusi z naravnimi sadnimi sokovi.

Naš je pri takšni starosti tudi izredno malo spil, max 0,5dl/dan, čeprav je bilo poletje.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2006 14:17:44   
teta beta
Naša je imela pri 6 m (prej nič) magični lonček od babylove oz. Nubyja, ki ima silikonski nastavek. Bila je sicer malo mokra, ampak je kar šlo. Vmes sva poskušali tudi po žlički, slamici in kar tako. Predvsem se je navadila na slamico in ko je bil lonček fuč (sfrčkala je silikonski cucelj, da se je strgal), je nekaj dni pila samo po slamici. Zdaj ima Nubyjevo stekleničko na slamico, spije cca dva deci na dan, drugega lončka, ki smo ga kupili od Tommee Tippee pa niti videt noče. Pije pa najraje čaj (Alnatura zeliščni čaj za otroke, res je dober).

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2006 15:08:40   
Anonimen
Pri mali Mič je (bilo) podobno, pila je edino po žlički ali iz kozarca.

Zdaj je pa posijalo sonce, zunaj je očitno res žejna in brez problema pije iz navadne flaške.
Upam, da se tudi tvoji na sončku "odpre" user posted image  user posted image

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2006 21:22:40   
tina104
Verjetno niti ni žejna, ker dobi dovolj tekočine z mlekom, vsaj naš Aljaž tiste dni, ko se ogromno doji, skoraj nič ne pije. Če se doji manj in če je topleje, pije več.
Mogoče poskusi s plastenko, ki ima na vrhu tisti nastavek za pitje - za športnike, upam, da veš, kaj mislim. Naš veliko spije iz tega, ker mu je tako všeč.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2006 21:48:51   
Anonimen
Sem o tem vprašala tudi pediatrinjo, ker me je skrbelo, da mala Mič ne dobi dovolj tekočine.

Pa je rekla, da nič komplicirat, da zagotovo dobi dovolj preko hrane in da se bo zagotovo glasno "javila", ko bo žejna.

Mogče še ta informacija-na kg telesne teže naj bi dojenček spil deci tekočine. Šteje pa VSA tekočina - tudi mleko in voda, ki jo vsebuje hrana.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2006 11:05:40   
Pia67
Otroški bidonček na slamico (več izvedb, poglej katerega se da najbolje ščistit, Nina ima od M&C, pa ni ravno dober, za čiščenje, najbrž pa so izvedbe podobne). Drugače pa ji tekne tudi iz onih običajnih flašk, ki imejo nekakšen ventil (primer izotoničnih pijač). Pa tudi iz skodelice/kozarčka nekaj popije.
Se pa strinjam z Mič, če bo žejna, bo to ziher pokazala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.6.2006 15:11:19   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Mogče še ta informacija-na kg telesne teže naj bi dojenček spil deci tekočine. Šteje pa VSA tekočina - tudi mleko in voda, ki jo vsebuje hrana.

ti, a si zihr, da to drži ... a misliš, da je to dnevna kvota? Ker to pomeni, da bi moral moj mali, ki ima 9 kg, spiti skoraj en liter na dan ... men se zdi to vseeno malo preveč user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.6.2006 16:20:50   
Katrin
Tudi mi nikoli nismo pili ne po flaški, ne z magičnim lončkom. Pri nas je bilo popolnoma enako kot pri al bini. Pri 6 mesecih voda po žlički in nato zelo kmalu kar iz kozarca.

Ne obupaj; sprva se boste malo polivali, potem bo pa šlo!

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.6.2006 16:52:03   
Anonimen
Glede na to tincci, da se še vidve precej dojita bi jaz rekla, da ni žejna, ker se odžeja s tvojim mlekom. Tako je tudi pri Maxu. Ko je bilo zadnjič ful vroče je popil cel dan 1 dcl. Zdaj pa ne spravim vanj niti kapljice. PA imava že 3-4 goste obroke. Sicer med tem, ko je gosti obrok, popije par požirkov, vmes, pa noče vzeti pijače se kar vstran obrača. DRugače pa vzame vsako flaško.

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.