|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naprej
29.11.2005 8:26:14   
Anonimen
Punce pozdravljene!

Tokrat se tudi jaz oglašam anonimna, pa saj naše težave vsi raje napišemo skrito. Potrebujem vašo pomoč, kakršenkoli namig, karkoli.... kar mi bo pomagalo iz situacije, v kateri sem se znašla.
Z dragim sva skupaj že skoraj 3 leta, razmišljava o bebici in poroki, no, vsaj sva. Namreč, je izredno ljubousumen, vedno mi preveri gsm koga sem klicala, komu sem poslala sporočilo, vse se mu zdi sumljivo, itd. Ampak to niti ni srž mojega problema. Prejšnji teden je on pozabil gsm doma in sem se odločila da tudi sama malo pogledam po njegovemu telefonu, če on meni, lahko tudi jaz njemu ne....  user posted image    Smsji so bili samo moji, klici nič posebnega, in že ko sem hotela odložiti telefon sem po nekemu slučaju odkrila števec sporočil, kjer so zabeležene vse tel. številke in časi sporočil, tako za dohodna kot odhodna sporočila, in sem odkrila da si na veliko sms-ja z eno številko, katero je imel v imeniku pod moškim imenom. Pokličem to številko, pa se mi oglasi ženska. Skoraj sem padla v nezavest. Ko je prišel domov sem ga vprašala s kom si dopisuje, pa je reku da z nobenim. Potem sem ga vprašala kdo je ta oseba, pa zanimivo, tudi poimensko ni nobenega takega poznal!  user posted image   user posted image   Ko pa sem rekla da bi moral vedet glede na to da si dopisuje z njem je pa rekel da je to sodelavec.  Ja ja, in potem svizec zavije čokolado v folijo!  Potem je bilo še par prav hudih situacij, odkrila sem le, da ima njegova zgodba velike pomanjkljivosti. Tako sem uporabile vse svoje veze in prišla do podatkov od te številke. Ni noben sodelavec, pač pa ena mladenka, katera je doma v sosednji vasi....  Ampak, tega še nisem povedala mojemu. Kar zmrznila sem in enostavno ne vem kako naprej. Mislim... vem kako naprej... samo ne vem kako to izpeljat....
Punce, kaj naj naredim, kako naj naredim.....  Lepo lepo prosim za kakšno pomoč! Kako naj mu dam vedet da vem kaj s kom si je dopisoval, kako naj končam to zgodbo, kako naj....   user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naprej
29.11.2005 8:43:09   
darjatimci
Jaz sem se najprej nasmejala ko si napisala,da sta že skoraj tri leta skupaj,ok. saj za tebe je to najbrž veliko,ampak včasih še premalo, da spoznamo eden drugega.No vse stvari,ki nas motijo na naših partnerjih se z leti samo še stopnjujejo,če zaupanja ni,vedno ostanejo suminčenja,ki se tudi povečajo.Vem,da je vse načrte težko zavreči,skupna prihodnost,naraščaj,ampak bolj prej kot kasneje,žal boš morala sama priti do tega kako je med  vama,pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2005 8:52:59   
Marogica
Če si želiš ostati s tem človekom in ustvariti družino, moraš najprej to stvar razčistiti. Torej, vse to. kar si nam zaupala (da veš, kdo se skriva za to številko), mu čimprej povej in naj se končno izjasni, kaj vse to pomeni. Nekaj se sigurno za tem, drugače ne bi rekel, da je pod to številko sodelavec.
Povej mu, zakaj si gledala po GSm-u (ker tudi on tvojega preverja)-čeprav osebno menim, da to z obeh strani ni ravno znak zaupanja. Postavi ga enostavno pred dejstvo.
Vem, da se bojiš, da lahko izveš kakšno neprijetno stvar, venar je bolje sedaj, kot pa kasneje. Po pisanju sodeč si še med mlajšimi, zato ti priporočam, da urgiraj čimprej, kajti življenje je še pred teboj in si ga ne uniči zavestno.
Čim bolj ugodno rešitev ti želim

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2005 8:54:26   
muki1
S takim dripcem nimaš po mojem več kaj iskati. Že zdaj je ljubosumen kot user posted image , laže kot user posted image , kaj ti sploh preostane?
Spakiraj kovčke. Kako to poteka, nimam pojma,to ti bodo verjetno druge odgovorile, ki so že šle skozi ta proces, ampak definitivno vem, da nimata skupne prihodnosti.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2005 8:55:38   
daddy
  Najslabše je, če mu narediš sceno, vpiješ nanj in skačeš do plafona - bo vse še slabše, pa samo še bolj bo prikrival, karkoli že pač ima prikrivat. Čeprav je težko izpeljat trezen pogovor, kadar so vpletena čustva. No poskusiti ni greh. V smislu, da mu mirno razložiš, da ga ljubiš, da si želiš imeti z njim tudi otroka in skupno prihodnost, da pa je predpogoj zato igra z odprtimi kartami, kot se reče. Da je fer, če ti pove po resnici, karkoli se že pač dogaja s tistim kar prikriva. Da če je sodelavec, zajenabcija ali karkoli drugega, ni problema, samo da ti ne skriva. Če pa je kaj več ( to se ti trenutno zdi najslabša varianta ), pa oba razmislita, kaj in kako naprej.
  Ne jaz in seveda tudi nihče drug ti zdaj ne more reči, kaj je na stvari, ali ima ljubico ali ne. Vem pa, da včasih stvari niso takšne, kot so sprva videti. Splača se pač poskusiti. Pogovor z njim ti bo najbrž prinesel tudi več notranjega miru kot pa razne detektivske igre. Ajd kasneje poročaj o razpletu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2005 9:01:12   
paris
Razmisli in se odloči, mi se ne moremo namesto tebe. Zmotil me je že eden prvih stavkov o ljubosumnosti. Za mene bi bil že to dovoljšen razlog za razmislek, če drugih stvari sploh ne omenjam! Nikar se ne obremenjuj s tem kaj si drugi mislijo, pomembno je kaj si ti misliš, kaj ti čutiš, kaj je za tebe sprejemljivo in kaj ne! Kot rečeno, razmisli in ukrepaj!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2005 9:01:45   
mojamura
daddy, strinjam se s tabo! povabi ga na odkrit pogovor, brez ognja v strehi,pa mirnih živcev. boš videla kaj se bo izcimilo.  vsekakor pa ti želim, da se odločiš tako, da bo najbolje zate!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2005 9:08:48   
Anonimen
Povej mu, da če je on tip človeka, ki rad sedi na dveh stolčkih, da si se o njem zmotila, ker si pač skupnega življenja z ljubljenim človekom nisi predstavljala tako in nisi človek za take igrice. Naj si najde koga, ki bo to početje odoboraval ali pa naj odkrito spregovori o tem, kar počne, in pove, če bo zmogel vnaprej upoštevati tvoje vrednote o zaupanju med dvema človekoma, ki sta se odločila si deliti življenjsko pot. Če on teh vrednot nima, naj vsaj pove, če to dovolj spuštuje, da bo upošteval tvoja čustva in tvoje želje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2005 9:10:14   
vesna12
Pozdravljena,

Mislim, da imaš pred seboj en velik problem. Po lastnih izkušnjah ti povem, da ti on sam ne bo priznal nič. Pojdi se detektiva, stopi do tiste punce pa se pogovorita in ga postavi pred dejstvo. Mislim pa, da s takim človekom nimaš kaj početi, saj bi po treh letih skupnega življenja moralo biti med vama zaupanje in to je med dvema, ki se ljubita najpomembnejše in če tega ni...... Mislim, da se moraš sama odločiti kaj boš naredila s svojim življenjem, dobro razmisli in ukrepaj. Sploh pa s tako osebo ne priporočam imeti otrok, saj boš na koncu ostala sama!!!

želim ti veliko sreče in povej kaj se bo zgodilo med vama!!

vesna12

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2005 9:54:06   
Anonimen
Sama boš morala skozi vse to - če so že sedaj problemi, ne vem no. user posted image
Iz lastne izkušnje ti povem - ne prehitevaj dogodkov - ne načrtujta otroka skupaj, ker osebno menim da otrok ne reši zveze - nasprotno.
Če ni zaupanja, če je ljubosumje,...to ne vodi nikamor.
Midva sva skoraj že pet let v vezi pa ni idealno.

Srečno na tvoji življenski poti user posted image

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2005 9:54:33   
india
Glede na to, da sta skupaj tri leta, si verjetno še zelo mlada.
Nobenih drugih pametnih nasvetov ti ne bom dajala, ker boš na koncu tako storila,kot ti bo reklo srce, pameti ne boš poslušala, razen,če si izredno močen karakter.
Ne smeši se in ne raziskuj več! Ugotovila si, da ti laže, pusti vse skupaj pri miru in le pri sebi ugotovi, ali želiš še naprej tako živei. Če ti laže že sedaj, ti bo lagal vedno!

Imej se rada in se spoštuj, če želiš, da te bodo imeli in te spoštovali tudi drugi!
In za božjo voljo, pusti tisto mladenko pri miru, ne delaj scen in naj sam uredi,kot misli, da je prav!

Kot je rekla Paris: razmisli inukrepaj!

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2005 10:36:34   
tanikaa
jaz vidim celotno stvar tako: poroka, otrok, žena naj bo doma, on bo občasno skočil k "sodelavcu", ki je mutiral in ima ženski glas, ko bo pa prišel domov, bo najprej preveril tvoj gsm, če si slučajno telefonirala in komu....s časoma se bo pa nabralo še podobne šare, ki ne sodi v srečen zakon.

razmisli. jaz mu ne bi verjela. če s tisto punco nima nič, potem njene telefonske ne bi skrival pod moškim imenom. vsaj meni je to logično. sicer pa, jaz poznam vse partnerjeve sodelavce, pa sva tudi skupaj "že" malo več kot tri leta. zakaj pa jih ne poznaš ti?

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2005 10:53:15   
dory
Pravis,da sta tri leta skupaj...no v vajinem primeru to vsekakor ni dovolj, da bi se odlocala za otroka...fant ti je izredno ljubosumen...tukaj mislim predvsem na prekomerno ljubosumnost...in kdo je ljubosumen? tisti,ki ne zaupa...brez zaupanja pa je nemogoce vodit neko razmerje kajne? raznorazne scene vpitja, slabe bolje,ignorance ne bodo nic pomagala...svetujem pogovor in dober predvsem pa trezen premislek...si sploh zelis biti z njim? si predstavljas zivljenje z njim? glede na tezave,ki jih imata ze sedaj...otrok ponavadi tezave le se poglobi in jih ne izgladi...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.11.2005 11:13:27   
fricka
Ena ti je svetovala, da pojdi do te punce. Jaz nisem tega mnenja. Jaz sem doživela isto situacijo z mojim zdajšnim možem, samo da sem jaz bila ta punca iz sosednje vasi. Laži so se vlekle več kot eno leto. Jaz sem verjela, da se s svojo punco razhaja, ona pa da mu jaz težim in ima rad samo njo. Na konco jo je res pustil, pa se ni pustila odgnat in je težila tudi meni. Mora, mora,... Ampak zapomni si nekaj: ta punca s tem nima nič. Tvoj se je odločil in ima stike z njo, tvoj se bo odločil ali te bo varal. Ona je samo soigralka v njegovi igri. Proti čustvom ne moreš nič, ne moreš jih ukrotiti in tudi on jih ne bo mogel zatreti. Raje pritisni na njega, da bo odkrit do tebe. Pove naj, kaj ga moti v vajini zvezi in kako to popraviti. Verjemi, da je za vsako varanje vzrok neko nezadovoljstvo.

Želim ti, da bi situacijo čimprej in čim manj boleče razrešila.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2005 12:52:35   
ur+sa
punce samo nekaj, pomoj so pa tudi 3 leta skupnega zivljenja nekaj vredna in gotovo so tu zelo vpletena custva in radost. user posted image  3 leta ni tako malo, za vas ze ko imate pred sabo ze vek kot 7 let in vec skupnega zivljenja. lahko da je ta punca se zelo mlada in ji ta tri leta pomenijo zelo veliko.

ti anonimna, pa pocakaj tvojega doma ga posedi na stol in mu kar povej, da si izvedela tocno kdo je ta punca in da zelis da ti pove kaj ima res z njo. pa bos vsaj priblizno vedela pri cem si. drugace pa je to res kar pravijo, tist k laze, bo vedno lagal.

naredi kar se tebi zdi pametno. tezava je resna.

user posted image user posted image user posted image user posted image  vso sreco.

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.11.2005 13:11:05   
čebelica maja
Sploh se ne strinjam s tistimi, ki so napisale, da je tri leta malo ali pa da si zato verjetno še mlada. Halo? Lahko jih imaš 40 pa si tri leta s tem moškim. To nima nobene veze koliko časa si z njim oz. koliko si ti stara!!! Jaz bi napisala popolnoma enako kot Daddyuser posted image user posted image user posted image . Mogoče pa ima samo kakšno krizo in si je malo dopisoval, to je pa tudi vse? Lahko pa je najslabši scenarij. Pogovori se in naj ti ne stika več po gsm-ju, ker zame to ni zaupanje. Pa poročaj kako se je razpletlo. srečno!

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2005 15:23:01   
Anonimen
Hvala vsem za vaše odgovore. In res je, nisem tako mlada, prihodnje leto bom 30, kar pomeni da bo ura zdaj zdaj tiktakat začela... In tri leta tudi niso tako malo. Sploh ko misliš da nekoga poznaš, potem pa ugotoviš da ni to za kar si ga imel....  Vem, laže enkrat, lagal bo skozi... Vem, da moram oditi, druge rešitve mislim da ni. Imam pa problem in sicer trenutno nisem sposobna mirnega pogovora, bi se najbrž precej hitro razburila in drugo, sem se že poskušala pogovorit z njem, pa je govoril samo naj ga pustim na miru.... Naj v temu primeru rečem hvala za tvoj čas in spakiram? Ne vem kako naj dokončam stvari, kako naj grem.... Zdaj delujem kot da ni nič, pa snujem načrt oz. se odločam kako dokončat to zgodbo...

Hvala še enkrat za vso vašo pomoč, mislim da pomaga že to da sem dala ven to kar me skrbi. Bom pa poročala kako se bo vse skupaj rešilo, seveda. Najbrž bom tako osamljena da bom skozi visela na ringaraji...  user posted image

(odgovor članu čebelica maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.11.2005 16:24:36   
Anonimen
Anonimna pol se boš pa pridružila klubu.

Kako izpeljat pakiranje ti pa ne znam pomagat.
Moj je to izvedel nekako tako:
1. sem se stiskala in ljubčkala okol njega, kaj da je, pa prjavi, da nič novga in me še kar stiska pa objema

2. pol pa kar na suho reče js bi se loču

Pol šele sva se začela pogovarjat kaj in kako in zakaj...

Tudi to je način.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
29.11.2005 18:05:48   
Gina
Hmmm, zdaj je vprašanje, kaj je tebi cilj....ali ti je cilj priti do resnice, ali ti je cilj umiriti skrite ali neskrite strasti, ali ti je cilj pomagati mu pri premagovanju ljubosumnosti, ali kaj drugega? Meni bi bil cilj priti do resnice. V nobenem primeru ne boš prišla do resnice, če mu težiš, to je najslabša varianta. Druga varianta je od Daddyja, ta se mi zdi tudi sprejemljiva. Tretja varianta, za katero bi se pa jaz odločila, je pa takale: bila bi čisto tiho, kot da nič ne vem. Vendar bi bila pozorna na njegov mobi. Gotovo bo zdaj nekaj časa skrival vse skupaj. Ampak če je res kaj na stvari, potem si dolgoročno ne bo mogel pomagati in postal bo tudi manj previden. mobi bo slučajno kdaj zvonil, da je dobil sms tudi takrat, ko bo na wc-ju ali šel ravno v avto kaj iskat. Saj tisti hip gor piše, od koga je, a ne. Poleg tega si lahko pozorna na druge znake, ali so ali niso. To je vsa umetnost. Glede na to pa potem reagiraš ali pa ne.

Ljubosumen je pa zato, ker ne zaupa sebi. Ne zdi se mu, da te je vreden. Zato posledično ne zaupa niti tebi. Zato te kontrolira. Če se človek počuti varnega v neki zvezi, ga sčasoma te reči vsaj malo minejo. Če ga ne, potem si pa globoko tam, kjer sonce ne sije. Ampak potem itak oba nista srečna, ker tisti, ki se ne počuti varnega, neprestano kontrolira in si prilašča drugega, kar je obupno moteče. Tako postaneta oba sitna in zagrenjena. Vezi grozi razpad. Ampak še vedno trdim, da veliko ljubosumnih njihovi napadi precej minejo ali se vsaj precej omilijo, kadar čutijo v vezi zelo veliko varnost. Koliko pa je tebi vredno čakati, ali bo ta čas prišel ali ne, pa jaz ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2005 18:40:19   
Anonimen
Popolnoma se strinjam z Gino in z vsem kar je napisala. Dodala bi le še to, da ko sem jaz prebrala sms, ki ga je dobil, sem kar poklicala na tisto številko (niti shranjene ni imel) in sem preverila kdo je. S punco sva si povedali zakaj se gre in ona mi je vse lepo razložila in jaz njej. Nobenih scen. Lep in prijazen pogovor. Seveda sem ga potem vprašala kako in kaj in mi ni itak ni priznal. Šele ko sem mu povedala, da sem se z njo pogovarjala, mi je priznal in sem tudi primerjala zgodbi. Takrat mi je povedu po resnice vse. Sledil je dooooooooooooooolg in teeeeeemeeeeeeljiiiiit pogovor!!! Ja bilo je hudo, ampak ker sem močna in ker vem kaj hočem od svojega partnerja, sem se odločila kot sem se, ti se boš pa odločila po svoje. ;)

In btw: tudi tisto dekle je bilo veselo, da sem jo kontaktirala, saj se ji ni niti sanjalo, da bi on lahko imel punco. Bila mi je hvaležna in mi tudi povedala, da če bi to vedla, se nebi niti spuščala v karkoli. Še opravičla se mi je in na koncu je skoraj izgledalo, da bova še prijateljice. :) Kapo dol taki punci. Pa itak se mi ni mela kaj opravičevat.. no saj sva se ena drugi, ampak tuki je bil vse kriv on. In tudi on se je mogu kasneje obema opravičit in se zjasnit kaj hoče. No, zjasnil se je in danes sem srečna. :)

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2005 19:11:56   
Pupica
Sej so ti že ostale napisale. Zapomni si pa nekaj. Tisti ki sami varajo, najbolj sumijo druge istih dejanj. Od tod preverjanja.In sumničenja vate. Pač želel je vedeti, da si mu pa ti kljub vsem njegovim dejanjem zvesta!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.11.2005 1:13:55   
Anonimen
Kaj pa, če se je na GSM javila punca njegovega sodelavca? Čisto možno je, da je ona res dekla iz sosednje vasi... Njen fant je pa lahko njegov sodelavec. Ali pa njen brat. Ali pa njen oče. Ali sorodnik. Ali prijatelj, pri katerem je slučajno bila na obisku, pa se je javila na njegov GSM, ker se on v tistem trenutku ni mogel.
Najprej preveri to, potem pa razmišljaj, kako naprej. Končati tri leta trajajočo zvezo zaradi tega, ker se je na neko telefonsko številko javila ženska, je traparija. Jaz bi potem morala narediti že najmanj samomor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.11.2005 8:06:45   
Anonimen
Ahhhh...

Meni celotna situacija se vedno ni jasna.. in dvomim, da mi kdaj bo...

Spoznas cloveka.. in skupaj sta 3 leta!? OK?!

Verjetno govoris okoli, oziroma je kar samoumevno, da ga imas rada.. OK?!

Cesa hudica te je potem strah, ce si on malo dopisuje s sosedo? user posted image

Tale reakcija je tocno nasprotje temu, da bi bila z njim zaradi svojega veselja.. ampak je vecina ljudi s svojim partnerjem zaradi svoje potrebe.. lakote..

In verjetno bi ti lahko vedela za tole, ampak ker je vedel, kako strahopetna bo tvoja reakcija, ti raje ni povedal... lahko pa se tudi motim..

Nic mi ni jasno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.