jasno
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Temo že od včeraj spremljam, pa se nisem mela čas razpisat, jaz pa seveda ne znam bit kratka ...No, meni se pa že od začetka zdi, da je punco malo zagrabila panika...Osebno se mi dekle ne zdi premlado, temveč imam občutek, da se je tik pred zdajci prestrašilo...prestrašilo, da bo moralo poleg službe garati na kmetiji ( pa lahko ti še nevem kako poudarjaš da ji ne bo treba delati...saj vsi pribljižno vemo kako stvari na kmetiji stojijo in da je za pridne vedno dela dovolj), da bo ob otroku prenehala biti zabavna in svobodna, da ti ne boš imel dosti časa zanjo, da bo konec koncev verjetno morala čez leta skrbeti za ostarelo taščo in tasta, ker si pač edinec in kmečkih ljudi ponavadi niti pod razno ne spraviš v dom za ostarele, ker...Ker po pravici povedano ni v enostavnem položaju in konec... Mogoče marsikateri dvom in skrb ni zrasla na njenem zelniku ( starši, prijatelji), zagotovo, pa se zaveda marsičesa...Zagotovo ljubezen ni vse, je pa veliko ...zaradi nje se dekleta poročajo v Afriko ( ali pa oni k nam), zaradi nje se prestopa v drugo vero, zaradi nje se ljudje odpovedo svoji družini ali nekateri celo otrokom....tako da zagata, ki jo imasta vidva, je v primerjavi z marsikom čisto majhna...Ogromno mestnih , bogatih in šolanih fantov in deklet se je že poročilo na kmete...Seveda je potrebno tu, tako kot povsod, določeno prilagajanje z obeh strani...Vendar brez tega ne gre nikjer...pa naj sta skupaj dva mestna, dva revna, dva izobražena ...človeka ali pa tako kot vidva...mestno dekle in fant s kmetov... Mislim, da ti tukaj nimaš več veliko za storiti...nikoli ji , kot praviš, nisi skrival svoje situacije, dobro ve, da jo imaš rad...torej...če se ti ponudi možnost za pogovor, ji poskušaš zadeve še enkrat razložiti, potem pa pač čakaš....če se bo odločila, da te sprejme z vso prtljago vred vredu, če pa ne....verjetno ni luštno biti zapuščen v ljubezni (k sreči se mi je to zgodilo edinokrat v osnovni šoli ), vendar bolje po pol leta, kot po dvajsetih letih... Hvala za mnenje. Se pa s tem pisanjem popolnoma strinjam. Spoh s tem:vendar bolje po pol leta, kot po dvajsetih letih... Življenje gre naprej riše nove poti nove zgodbe. Vedno je bilo tako in vedno bo. Na koncu upam da bova oba srečna. Pa skupaj ali daleč narazen. LP Jasno
|