|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naprej!
8.8.2007 8:30:47   
ANIME
Pozdravljenje!

Midva se že eno leto trudiva, ampak za enkrat ni bilo pozitivnih rezultatov. Zato sem se (kot je bilo dogovorjeno) naročila h ginekologinji na pregled. Zanima me, kaj lahko pričakujem ...

Hvala za odgovore.

LP

Anime

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naprej!
8.8.2007 8:50:43   
stunfek
Zelo odvisno, ampak ekako standardni postopek je, da gre najprej moški na spermiogram, če seveda še nima otrok, ki ponavadi dokazujejo, da so njegovi plavalci ok. Ženska pa najprej opravi poseg HSG - precej neprijetno slikanje maternice z rentgenom. Prej ti noter vbrizgajo kontrast in to je ta zoprn del. Ampak hitro mine. Ampak se kar pripravi, da je neprijetno.

S tem posegom pri tebi gledajo za nepravilnosti maternice in pa še bolj pomembno za prehodnost jajcevodov. Po HSG ju je neko obdobje večje plodnosti sploh, če so bili jajcevodi zamašeni in jih je kontrast malo sčistil.
Če ugotovijo kakšne večje nepravilnosti maternice potem lahko le te popravijo z laparoskopijo ali histeroskopijo ali oboje. Tukaj gre predvsem za pregrade, ki pa jih praviloma odstranjujejo le, če prihaja do težav kot npr ss. Ženski, ki še ni rodila majhnih pregrad brez težav ne odstranijo zaradi možnih komplikacij med posegom - po domače, da ne naredijo več škode s posegom kot koristi. Pri ženski, ki je že rodila je namreč maternični vrat že raztegnjen in za te posege ni panike.

No, tko. Mislim, da je to za začetek kar dovolj informacij :) Aja, če ne najdejo nič pametnega te dajo pa na klomifen, ki vzpodbuja ovulacije in načeloma izboljša možnost zanositve. Jaz štartam s klomifenom naslednji cikel.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2007 9:06:14   
sonček33
Stunfek - eno vpr. zate midva delava na bebici že 3 leta...v sptembru imam naročen obiski na kliniki...dr. je reku, da če klomifen ne bo pokazal rezultatov, da bomo šli v postopek IVF.Ampak meni niti slučajno do sedaj še nihče ni omeni HSG, laparoskopije itd....Kako to?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2007 9:13:04   
sapi
Res je odvisno od primera do primera... pri nama je mož kot prvi šel na spermiogram, nato sem jaz imela UZ, ker je bilo pri obeh pregledih vse ok grem jaz na diagnostično laparoskopijo... potem bo pa odvisno od situcije... če bo tudi laparoskopija pokazala, da je vse ok grem v postopek IUI... drugače mi bodo že ob sami laparoskopiji skušali rešiti kar bodo našli..... takšna je trenutna situacija je pri meni...

sapi

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2007 9:19:06   
sayuri
Postopki so različni glede na par.  Pri nama je bilo prvič tako, da sem 3 mesece jemala Klomifen,potem  sem šla  naprej na HSG - mimogrede - meni je bil to čisto neboleč in hitro končan postopek - nič zoprn. Je pa res, da so bili jajcevodi prehodni in da je bil izvid OK. Potem je šel šele moj mož na spremiogram, ki je bil takrat v povprečju dober. Naslednji mesec sem zanosila in imava triletnega sina.

Drugič zopet po enem letu ni bilo rezultatov. Zopet najprej Klomifen, nato jaz na HSG, ki je bil ok, mož na spermiogram, ki je bil katastrofalen. In od tu naprej sva presedlala na kliniko za neplodnost - ker so težave pri možu.

Boš videla, kaj bodo ugotovili. Vsekakor na umetno oploditev ne moreš brez izvidov spremiograma in slikanja maternice.

(odgovor članu sapi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2007 9:38:40   
afnica mala
Kje pa opravijo HSG? A to naredi genikolog? Midva se trudiva 14 mesecev. Imam kratke cikle 23 dni kar pomeni še 3 cikle več kot če bi imela  ms na 28 dni.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2007 9:43:16   
afnica mala
Sem že našla. Treba je ostati v bolnišnici.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2007 13:32:23   
stunfek
Oj punce. Meni je moj ginekolog razložil in takega mnenja je tudi npr. Pušenjak, da npr. predpisovanje klomifena preden se pregleda prehodnost jajcevodov ni najbolj smotrno.
Ampak, kot je rekla ena mojih predhodnic...sam postopek je zelo odvisen, če mene vprašaš, predvsem od ginekologov. Vsak ima neko svojo logiko in pristop. Ravno zato je fino biti malo informiran in udeležen v procesu. Pa spraševat in ne samo sledit.
Mogoče je bila moja "pot" taka, zato, ker pri meni gre za sekundarno sterilnost. Samo roko na srce, če si o vseh teh postopkih prebereš se vsaj meni zdi, da kljub vsemu obstaja neko logično sosledje pregledov, ki bi se morali zgoditi. A se vam ne zdi?

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2007 13:44:45   
sayuri
Ja stunfek, se strinjam s teboj. Tud men ni bilo jasno, zakaj najprej Klomifen, če se sploh ne ve, kako je z nama. AMpak sem si rekla - G že ve, kaj dela in se prepustila. Sedaj itak veva, da problem ni v meni in tako Klomifen v nobenem primeru ni koristil.

Afnica mala, za HSG ni potrebno ostati v bolnišnici. Jaz sem ga delala v Postojni. Prišla sem ob 12h z izvidi krvi, bila sem takoj na vrsti, postopek je bil v nekaj minutah končan in ob enih sem se že peljala proti domu. Simpl.user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2007 16:16:56   
MARTINŠČICA
Mene je po enem letu neuspelih poskusov zanositve osebna ginekologinja najprej pregledala z vaginalnim UZ, mi povedala, da je videti ok in da imam čudovito ovulacijsko sluz. Vzela je tudi bris.
V naslednjih nekaj dneh mi je naredila tudi PC test. To pomeni, da svauser posted image  ob ene 3.uri zjutraj, potem pa sem šla ob 7.uri na pregled. Ginekologinja je iz mene vzela vzorec in pod mikroskopom pogledala, če so plavalci še živi. In so bili. Hvalabogu. 

Zmenili sva se, da če čez 6 mesecev ne bom zanosila, naj pridem k njej, da mi bo predpisala klomifen. No, potem sem bila najprej 3 mesece na klomifenu po 1 tabletko, potem 3 mesece po dve tabletki in ni bilo nič.
Predlagala mi je slikanje maternice. Mene je bolelo kot user posted image , kljub temu, da je bilo vse OK. Potem so mi rekli, sedaj pa čimprej zanosi, če pa čez poletje ne bo uspelo, naj pridem na Laparoskopijo.

Ker nama spet ni uspelo zanositi, sva se odločila, da greva na kliniko za nepolodnost v LJ. Tam pa spet vse znova, ker kao kranjski izvidi v LJ nič ne veljajo. Moj user posted image  je 2x opravil spermiogram. Vse ok. No pa sem bila spet na klomifenu. Sledila je diagnostična laparoskopija in histeroskopija. Vse ok. Pol je pa reku dr. Vogler: "Ja meni pa res ni jasno, zakaj vi ne zanosite?!?" Nama tudi ne user posted image .

Sledile so 3 IUI, pri četrti sem pa hiperstimulirala in so me na zadnjem UZ dali v IVF postopek. Punkcija (v primerjavi s slikanjem maternice nisem čutila skoraj nobenih bolečin), ET ...

Žal je bilo v prvem postopku neuspešno. Bo pa v jeseni, če se ni že sedaj kaj prijelo, ko sva "na svoje roke" delala.

V glavnem, vsaka je drugačna, ampak brez pregledov obeh parterjev ne gre. Držim psti, da nam čimprej vsem uspe. Avgusta nam dobro kaže, a ne?

200% MAMI

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2007 11:08:24   
ANIME
Hvala za odgovore ... ste mi zelo pomagale pri razumevanju zadev!

LP

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Čaj, ki pomaga pri neplodnosti
Če se ženska sreča s težavo, da ne more zanositi, bo poizkusila vse, da bi zanosila. V prispevku boste našli ljudsko zdr...
Kakšen očka bo?
Nekateri bodoči očetje so skeptiki, drugi sanjači, tretji vsevedi … Preberite članek (obvezno v dvoje!) in se nasmejte o...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?