Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 18:00:15
|
|
|
|
Anonimen
|
moja 2 starejsa sta se postavila na doggy stile ...pa zecela guncat naprej in nazaj
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 18:09:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute moja 2 starejsa sta se postavila na doggy stile ...pa zecela guncat naprej in nazaj Isto
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 18:31:14
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute moja 2 starejsa sta se postavila na doggy stile ...pa zecela guncat naprej in nazaj Isto Ja, pri nas isto. Je pa začel s tem guncanjem ca. 3 tedne preden je skobacal.
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 18:43:13
|
|
|
|
pikapolončica
|
pri nas isto, kakšne par tednov je delal to, potem ko je imel dovolj moči pa kar na enkrat ko raketa šiba po vseh štirih
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 18:55:43
|
|
|
|
tecka
|
Pri nas enako. Sem pa v eni knjigi prebrala nekako takole: ko otrok sedi, obvlada svoje telo do bokov. Ko hodi, obvlada svoje telo v celoti. In to sta dva razvojna mejnika. Plazenje in kobacanje sta "samo" sredstvo, da pride do neke stvari, ki jo želi imeti. Načinov, kako do te stvari pride, pa je več in ni nujno, da vsak otrok uporabi vse načine. Lahko se bo npr. samo kotalil. Tudi če pogledaš Denverjev test, plazenje in kobacanje mislim da nista omenjena.
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 20:07:58
|
|
|
|
tikatonka
|
Naša je isto stara in se je zdaj par tednov puzala po tleh, nekako se je z rokami potegnila naprej. Danes sem jo pa opazovala kako se da na kolena in rokice in se poškuša kobacat. Sedi če jo jaz posedem ampak samo kakšni dve minutki in potem se prevali na trebuh in šiba po dnevni. Je niti ne silim sedet ker ji očitne še ne paše.
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 20:40:14
|
|
|
|
ninca19
|
moja se že sigurno dva mesca postavlja na vse štiri in gunca naprej in nazaj, stara je 9mesecev. ampak ko je pa treba prit do katere stvari, pa hitro na trebuh in se z rokami vleče po trebuščku.včasih še ji uspe z rokami it naprej, noge pa za sabo pušča tak dolgo, dokler ni čist na trebuhu pol pa leti se pa mi zdi, da se nebo nikoli prav kobacala, ker se je zdaj začela že na noge postavljat in tudi gre že par korakov ob opori. po moje je vseeno, če se kobaca ali ne, glavno da pride tja kam hoče, tudi če se po tazadnji vleče
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 26.1.2010 21:11:17
|
|
|
|
Urska09
|
Po mojem se mora znati najprej sam vsesti (iz ležečega položaja na trebuhu gre na vse štiri in se preko boka vsede), šele nato sledi kobacanje. Če sploh. Naša se je prvič sama vsedla pri 9,5 mesecih ampak čisto na svoj način. Sedaj je stara dobrih 11 mesecev in še vedno ne kobaca. Premika se po svoje. In ker že vstaja na kolena si mislim, da sploh ne bo kobacala.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2010 1:18:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 27.1.2010 7:27:42
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 Po mojem se mora znati najprej sam vsesti (iz ležečega položaja na trebuhu gre na vse štiri in se preko boka vsede), šele nato sledi kobacanje. Če sploh. Naša se je prvič sama vsedla pri 9,5 mesecih ampak čisto na svoj način. Sedaj je stara dobrih 11 mesecev in še vedno ne kobaca. Premika se po svoje. In ker že vstaja na kolena si mislim, da sploh ne bo kobacala. Ni pravila. Vidiš tvoja tako, moj pa ravno drugače . Kobacal po vseh štirih je kaka 2-3 tedne prej kot se sam sedel. Isti mesec kot se je vsedel se je tudi sam postavil na noge (čez kak teden). Naš pa ni glih točno po pasje. Roke je imel stegnjene in so hotele naprej, noge pa ne, tudi vključil jih ni, samo stegnil in se potem tako guncal ter roko naprej dal. Roke so bile dovolj močne, z nogami pa ni vedel kaj bi
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 27.1.2010 7:40:41 >
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 27.1.2010 8:22:24
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 Po mojem se mora znati najprej sam vsesti (iz ležečega položaja na trebuhu gre na vse štiri in se preko boka vsede), šele nato sledi kobacanje. Če sploh. Naša se je prvič sama vsedla pri 9,5 mesecih ampak čisto na svoj način. Sedaj je stara dobrih 11 mesecev in še vedno ne kobaca. Premika se po svoje. In ker že vstaja na kolena si mislim, da sploh ne bo kobacala. Ni pravila. Vidiš tvoja tako, moj pa ravno drugače . Kobacal po vseh štirih je kaka 2-3 tedne prej kot se sam sedel. Moj isto, najprej je skobacal, čez ca. 1 mesec pa se je sam vsedel.
|
|
|
|
RE: Kako nakazujejo plazenje? 27.1.2010 9:57:42
|
|
|
|
AnciM
|
Moj dolgo ni znal po vseh štirih. Bolj je obvladal vojaški stil - naprej se je z rokami vlekel, noge so bile pa samo za okras. Počasi je pogruntal, da ima tudi noge. Se je pa potem zelo hitro začel na noge postavljat. Pri njem je bilo zelo očitno tisto: najprej obvladam glavo, potem roke, potem noge.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?