Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 10:43:10
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Kako učinkovito utišati petelina??
S "flinto"
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 10:53:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa zvočno izolirana okna? Menda so res dobra.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:01:41
|
|
|
|
digi
|
Šrotarca- to je to Ali pa mogoče filanje in pečica
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:02:25
|
|
|
|
KIRA
|
GLAVO DOL. HIHIHI.... (pri petelinu mislim)
druzga nič ne pomaga. mam jaz isti problem. če se ne bi selili v kratkem, bi se mi še zmešalo!!!
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:09:50
|
|
|
|
daddy
|
Ti jaz mojega psa posodim, tako čist inkognito ( = da nikomur ne poveš ) .... v roku enega dneva ne bo pernatih živali daleč naokrog
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:09:56
|
|
|
|
CatJa
|
V pisker z njim!
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:22:16
|
|
|
|
baguSka
|
Bogi petelinček.. Matr ste kruti!!!
Ne bo druge kot da vi neki nardite, utišat ga tko ne boste mogl. Deci so deci. Tio k seb u pojstlo al pa nepredušna okna gor tko k Splišna prav. Sej že maš taka zlo dobra tko k v unmu filmu Ace Ventura.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:29:44
|
|
|
|
Anonimen
|
okn zapri..pa nej ma odprta vrata na hodnik da bo mela zrak
al pa vato v ušesa..pa ne petelinu
lp, lara
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 11:45:03
|
|
|
|
digi
|
He, he, he.... Daddy pol pa še jaz pošljem mojga muca zraven- še psi se ga bojijo))) Čeprav je drugače full prijazen- še me nikoli ni opraskal (upam, da me zato ne bo danes:::::)))))))
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:01:55
|
|
|
|
Pikapolonica
|
LARA, kako naj pa zaprem že zaprto okno .
DADDY, sam ta petelin ima enga psa varuha. A tvoj pes tudi s primerki svoje vrste opravi? A dela za FBI?
Drugač pa, saj sem vedla, da se boste vsi po vrsti hecali. Saj se jaz tud smejem, ko berem vaše odgovore. Sam, ko pa računalnik ugasnem, mi je pa spet sam za zjokat
Pa-pa, Pikapolonica
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:20:08
|
|
|
|
daddy
|
Ne hecamo se zaradi tega ker bi ti privoščili težavo ki jo opisuješ, saj je glede na povedano res edino kar lahko narediš zvočna izolacija sobe in okna ( resen odgovor ).
Sam si pa težko predstavljam da bi imela tvoja pupa tako rahel spanec da bi jo en petelin vrgel iz postelje. Pri desetih mesecih bi prej verjel da se enostavno zbudi ker je lačna. Ne boš verjela, ampak naš starejši sine je ( star slabo leto dni ) recimo poleti spal v vozičku zunaj deset metrov stran od betonskega mešalnika in siceršnjega običajnega gradbenega hrupa, a dokler je bil sit in rita suha, je spal ko tank.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:27:42
|
|
|
|
KIRA
|
to bi pa blo skoraj res daddy. moja prve pol ure spi kot ubita, če je sita tud mal dlje.
pol pa se zadeva spremeni - jo vsak šum zbudi. pa zna spat pri košenju, pa pri žagi, pa pri smrčanju - ko pa tist prvi cajt mine, pol jo pa še mušji "prdec" zbudi. čist resno.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:31:24
|
|
|
|
Pikapolonica
|
Joj, saj nisem bila nič huda. Sploh nisem pomislila na to, da bi mi kdo privoščil težavo.
Samo, da bi pa bila vedno lačna prav takrat ko petelin zapoje.... No, morda pa tudi. Ampak, petelin je res glasen. Zbudi tudi moje starše, ki imajo spalnico pod Tiino.
V glavnem ... če bo tvoj kuža pripravljen... sem takoj ZA !
LP, P
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:32:51
|
|
|
|
daddy
|
P.s.: a moj kuža? Ma ne, ne dela za FBI, je prava "mucica" po karakterju, vendar je izredno velik in cca 75 kg težek ( pasme bernardinec ), s pasjimi čuvaji pernatih živali pa opravi preprosto - pritegne jih zraven v igro .... če ti kaj pove, sem sosedoma do zdaj kupil devet kokoši in dva petelina, zdaj pa je kuža spuščen samo ko smo mi zunaj. Če rabiš kar reci
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 12:36:59
|
|
|
|
Anonimen
|
aja no nism vedla da ma že zaprto okno. ja pol pa ne vem. tuise en peteln ne bi zbudu pa če ne vem kva..razn da bi bla lačna al pa že ful naspana
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 14:06:11
|
|
|
|
Bejba
|
Mi imamo podoben primer s sosedovimi kurami, ki začnejo zjutraj peti svoje arije. Že tako nismo bili preveč v dobrih odnosih, potem pa smo jih še prosili, če bi se dalo kurnk malo prestavit na drugo stran (sedaj je namreč direktno pod oknom najine spalnice in Anžetove sobe), pa je bilo joj. Od takrat se ne pogovarjamo in ne pozdravljamo (itak ena ful čudna familija, tak da mi ni niti malo žal).
Se pa ponavadi naš sonček zbudi predno kure zastavijo s pevskim zborom, tako da to ni največji problem. Pri nas so večji problem psi (tudi naša dva med drugim). Ko se začnejo vsi skupaj dret, zbudijo tudi gluhega.
Ampak to je cena življenja na deželici. Prej, ko sem živela v mestu, pa so mi šli na živce vsi motorji, avtobusi, avtomobili, tovornjaki,....ki so vozili mimo bloka. Nikoli prav kaj?
Pomaala ti ravno nisem, ampak sem pa v podobnem zosu in te popolnoma razumem kako si jezna.
LP; Bejba
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 14:06:49
|
|
|
|
Bejba
|
Mi imamo podoben primer s sosedovimi kurami, ki začnejo zjutraj peti svoje arije. Že tako nismo bili preveč v dobrih odnosih, potem pa smo jih še prosili, če bi se dalo kurnk malo prestavit na drugo stran (sedaj je namreč direktno pod oknom najine spalnice in Anžetove sobe), pa je bilo joj. Od takrat se ne pogovarjamo in ne pozdravljamo (itak ena ful čudna familija, tak da mi ni niti malo žal).
Se pa ponavadi naš sonček zbudi predno kure zastavijo s pevskim zborom, tako da to ni največji problem. Pri nas so večji problem psi (tudi naša dva med drugim). Ko se začnejo vsi skupaj dret, zbudijo tudi gluhega.
Ampak to je cena življenja na deželici. Prej, ko sem živela v mestu, pa so mi šli na živce vsi motorji, avtobusi, avtomobili, tovornjaki,....ki so vozili mimo bloka. Nikoli prav kaj?
Pomaala ti ravno nisem, ampak sem pa v podobnem zosu in te popolnoma razumem kako si jezna.
LP; Bejba
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 14:19:19
|
|
|
|
*zvezdica*
|
Te čist razumem...samo midva imava pa drug problem...cerkveni zvonovi. Čez teden ni panike, ker itak pred 7 vstaneva...kriza je čez vikend...direkt pod oknom nama nažigajo..ampak ne samo 1 ampak 3 cerkve so v tem majhnem kraju, pa še 2 na bližnjih hribih...ob 7h je norišnica vako jutro. Jaz še nekako potrpim, čeprav me isto zbudi, moj pa totalno nori. Pravi, da bo šel vse zvonove v deko zavit ker je res situacija nevzdržna. Bi blo tud pr župnikih treba mal protestirat!
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 14:49:05
|
|
|
|
PiaM
|
Naredi župco z njega.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 14:53:59
|
|
|
|
viv_
|
Slovenska izštevanka (res lepa) pravi:
"Žiga žga glavco preč,
ne bo jedla kruga več."
Sem hotla anonimno, pa ne dela
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 16:08:14
|
|
|
|
Jančika_
|
Narediti res ne moreš nič, mislim pa, da se bo Tia sčasoma navadila. Naš je imel tudi obdobje, ko so ga ob šestih zbujali zgornji sosedje, ki vstajajo ob tej uri. Njegova sobica je pod njihovo spalnico, parket je star in škripa, pa še na tla jim rado kaj pade....
Kar se mene tiče, ni bil problem v tem, da smo bili potem vsi že ob šestih pokonci, čeprav bi lahko še spali, ampak v tem, da je bil mali potem totalno zaspan in siten.
No, kar naenkrat se je nehal zbujati on šestih in zdaj spi vsaj do osmih, danes celo do pol desetih, čeprav sosedje še vedno vstajajo kot prej.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 18:44:55
|
|
|
|
urbancek
|
Saj niti ni tako zgoden, naš je bolj priden, prične že ob 5.oo (k sreči ne moti sosedov, ker je ponoči zaprt, pa še okno od kurnika je obrnjeno na notranjo stran dvorišča). Utišati se ga ne da, pomaga le eno, kot so že napisale predhodnice - petelinja juhica ali pa vata v ušesa.
Lp
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 19.9.2005 18:54:31
|
|
|
|
snorlax
|
Daddy, naš tamali tudi včasih spi v vozičku, ko vse okoli šumi, ropoče... zbudi se pa ob nenadnih zvokih, kot na primer zvonec, avtomobilska hupa, če kdo zakriči, če kaj pade na tla. Konstantni hrup je nekaj drugega, kot kikirikanje petelina. Pri nas pomaga, da imam vklopljen ventilator na najmanjši hitrosti, tako da enakomerno brni in s tem pomirja, hkrati pa malo prekrije zvoke od zunaj. Samo pri nas so okna stara in slabo tesnijo.
Poskusite zamenjati samo okno v punčkini sobi s kakšnim novim boljšim, dobijo se že okna s tremi šipami, če so prostori med šipami polnjeni s plinom, je to še dodatna izolacija.
Upam, da boste kmalu mirno spali.
L.p.
|
|
|
|
Kako naj utišam sosedovega petelina? 20.9.2005 11:14:53
|
|
|
|
BigWhale
|
Odseli se! Ali pa drugic razmisljaj kje postavljas bajto.\
In potem se bo pojavila tema, kako zupnika prepricat, da zjutraj ne zvoni v cerkvi.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?