|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj se zbudim?
19.3.2006 21:00:49   
Teja N
Živjo!
Imam en malo butast problem.user posted image
Nik se ponoči 1- 2x zbudi za dojenje.  Jaz ga vzamem k sebi v posteljo in ga sede dojim (leže mi je ful zoprno, nikakor ne najdem taprave poze in je obema neudobno). Ampak že po minuti dojenja sede zaspim in se zbudim šele čez uro ali dve. Seveda tudi Nik zaspi, ko podudla do konca.
Pol sem vsa premražena, ker imam samo noge pokrite, vse me boli, pa še to se zna zgoditi, da se mi Nik zbudi, ko ga prestavljam v posteljico in je pol na vrsti spet dojenje pa moje spanje sede...Še posebej zato, ker se podoji sam na enem jošku, ko je čas, da ga obrnem, me že ni več in pol je prej lačen...user posted image
 
Kako naj se zbudim oziroma ostanem budna tistih 10 minut? Tudi če mi je neudobno, ne pali, v bolnici sem ga na enem obupno trdem lesenem stolu dojila, pa sem prav tako spala.user posted image
 
Hvala za vaše ideje.
 
Lp,
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj se zbudim?
19.3.2006 21:29:14   
beti 1
Saj bi ti z veseljem pomagala, ampak na žalost pojma nimam kako. Meni je Žigija še uspelo sede dojiti brez zaspat, zdaj pri Blažu pa se tud meni kar oči zapirajo in mi glava dol pada, pa sem ga dojila sede, brez bit naslonjena. je malo manjkalo da nisem s postelje padla, pa sem bistveno bolj naspana, kot pri prvem.
Se mi je zdaj posvetilo: Mogoče bi ti pomagala kakšna kuhinjska ura z bolj prijaznim zvokom, da bi te vrgla pokonc po kakšnih 15 min. Štelanje budilke je za take ure prezahtevno opravilo. Jaz odkar ja Blaž v bolnici redno preskočim eno črpanje mleka ponoči, ker mi uspe narobe naštelat budilko in ta prepozno, al pa sploh ne zvoni.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako naj se zbudim?
19.3.2006 23:12:26   
Marogica
Razmišljam, kako sem se jaz zbudiliauser posted image .  Tudi jaz sem sede dojila, v temi in dostikrat sem "zakinkala" vmes, je pa res, da sem se pokrila oz. vsaj malega sem pokrila. PRi nas je bil budilka kar mož, če se je slučajno zgodilo, da sem zaspala. Drugače pa mi je kar ratalo ostati budna.
Mogoče bi res probala s kakšno budilko, kot je predhodnica napisala, sama se nič drugega ne spomnim. Uboga revica.......

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj se zbudim?
19.3.2006 23:40:55   
kofetek2010
kakšna stara vekarca bo vrgla tud ostale pokonc user posted image  

moj predlog: - imej mobilca pri roki in ko si pristaviš bejbija, si nastavi tud mobilca - na bolj nežno melodijo in z vibriranjem user posted image  


(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 0:25:30   
mamči
Meni ni jasno, kako lahko sredi noči sede dojiš in se praktično fajn namantraš. Jaz leže dojim in zraven zaspim. Ni bolj elegantne in praktične rešitve, pa tudi najmanj naporne.
Jaz ti svetujem edino, da poskusiš leže, user posted image  daj na povšterček, malo nižje od sebe, vleži se na stran, roke ena gor, ena dol, user posted image  papca, ti pa lepo počivaš. Položaj izboljšaš, če nogice od user posted image  stisneš k svojim, pa trebušček kao na trebušček.
To se mi zdi super uživantski način dojenja, ostalo pa bolj tako-tako, sploh recimo pri nas, ko se že bližamo 9.5 kg in bi bilo tako dojenje ponoči skrajno naporno .

Aja, sem pozabila napisat, da naš 7 mesečnik spi zaenkrat pri meni, tako da dojenje včasih poteka še čisto v spanju.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 2:44:11   
jupiter
Se čisto strinjam z mamči, tud jaz si sploh ne predstavljam, da bi mogla sredi noči tolikokrat vstajat, kaj šele se sede dojit.user posted image Če te moti, da celo noč prespi v tvoji postelji, lahko postaviš njegovo posteljico zraven svoje, snameš stranico in ko je lačen ga lepo vzameš k sebi, brez da bi se vstala in dojiš leže pa lepo pančkaš naprej. Jaz sem tko naredila ko je bil user posted image star kake tri mesece (prej je spal pri meni) po nasvetu ene pametne bejbe in moram rečt da ni bilo nobenih problemov s spanjem, verjetno pa se je tud mali user posted image manjkrat zbujal, ker je čutil, da je mama čisto blizu njega. Še vedno spi tako, čeprav prespi že celo noč, mislm pa da bo kmalu zjutraj že kar sam prilezel k meni. Skratka, ne kompliciraj si življenja, mamca narava ima še vedno najboljše odgovore.

< Sporočilo je popravil jupiter -- 20.3.2006 2:54:08 >

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 6:42:15   
Marogica
Jaz sem dojila sede, ker mi je bilo lažje, ker sem se bala, da otroka med spanjem "poležem" in da bi ga navadila, da spi v svoji postelji. In to oba otroka. Zaradi tega, ker sta spala v svoji postleji se nista nič več ali manj zbujala prve 3 mesece, na ca 3 ure, ko sta bila pač lačna, nakar sta normalno dalje zaspala.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 7:03:57   
Anonimen
no js sem od začetka tut dojila leže, tko k pram mamči dokler se ene noči nisem zbudila in ugotovila da sem skorej s svojo joško zadušila tamalo. ja v spanju sem se sam lepo naprej nagnila in je blo. od takrat naprej nisem nikol več dojila leže ponoči! prinesla sem si en stol z naslonjali, da mi je blo udobno in tm dojila in odlagala tamalo nazaj v njeno pojstlo. sem tut tam kinkala ampak nikol zaspala, sem se pač skoncntrirala na tistih 10 minut da sem bla budna. js sem prvo mogla skrajšat to dojenje - kolk časa pa ti dojiš pri enem podoju? pr ns je od začetka vse skup trajal tut po eno uro pa sem rekla tole pa ni nič, ker je tamala mal vlekla mal spala in sem jo pol začela drmat da je intenzivno vlekla 10 min iz ene joške pol pa konc. nasledn podoj pa z druge joške. tko da 10 min mi ni blo težko zdržat!

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 9:42:35   
kati*
jaz sem imela pa podobno težavo ... sicer sem otroka dala nazaj spat, a sem se čez kako uro vsa panična zbudila in iskala Luko v moji postelji, ker se sploh nisem spomnila, da sem ga dala nazaj v njegovo posteljico - to je trajalo kak dober mesec, zdaj pa je minilo.

Lahko pa probaš tako, da se vstaneta in gresta v drug prostor se podojit (npr. v dnevno sobo na kavč pri prižgani lučki)

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 10:01:25   
soncek&luna
jaz ti predlagam, da preden malcka vzames k sebi, vstanes, gres v kopalnico in si umijes obraz z mrzlo vodo al pa nared par korakov in se pretegni... ne vem no, jaz nimam nikol problemov s tem... no, res pa je, da je moj malcek na flaski in moram se prej pripravit, kar mi vzame 5min

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.3.2006 10:13:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 10:40:57   
mamči
Meni se še nikdar ni zgodilo, da bi ga "dušila" z dojko, bi me bilo pa orng strah, da bi mi spolzel iz rok - sem enkrat sede zakinkala, pol ko sem oči odprla pa se mi je ful zvrtelo in bi mi user posted image  lahko komot spolzel na tla. Me je zmrazilo in od takrat samo čez dan občasno dojim sede.
Imam pa fuuul trden spanec, pa sta dva user posted image  user posted image  čist lepo pri meni spala- ni panike !!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 11:01:21   
Teja N
Malemu je čisto udobno, leži pri meni v naročju, pod roko imam blazino in še z drugo ga objemam, tako da ima nekakšno"ograjico".
 
Ko se zbudim, sva v točno istem položaju. Budilke se ne upam, mi bo še Nika zbudila in pol traja en cajt, da ga nazaj uspavam, pa bom spet kinknilauser posted image
 
Bom probala tisto z mrzlo vodo, hvala!
 
Lp,
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 13:03:23   
sarazan
Tudi jaz sem zaspanka. Težavo sem rešila tako, da se zdaj vedno vstanem, vzamem user posted image  iz posteljice in grem dojit v dnevno sobo na sedežno, kjer sedim in sem podprta z blazino za dojenje. Zdržim tistih 10-15 minut, potem pa greva nazaj v spalnico. Saro dam v posteljo, jaz pa se stisnem k možu. Vsi lepo spimo naprej....
Pa še mož je srečen, ker ga ne zbujava ponoči. Sara namreč spušča vse možne glasove med dojenjem user posted image , pa kupčke podira zeloooo naglas in še vetrove spušča user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .

Leže pa ne želim dojiti, ker bi se otrok navadil moje postelje (sigurno bi obe zaspali in spali do naslednjega dojenja), tega pa nočemo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 13:39:33   
chips
Midve se dojiva leže,včasih zaspim zraven,tako da potem sploh nevem ali sva že jedli ali je že druga runda.
Nevem kako jo naj navadim dojiti sede.Tudi čez dan se dojiva leže ,ker drugače ne najde taprave lege in se kr prestavlja in brca.
A ponoči podirate kupčke,jaz jo dvignem ,ampak včasih ga podre včasih pa ne!
Do kdaj pa je treba podirati kupčke??user posted image Dokler se doji??user posted image



_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 13:49:26   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: chips

A ponoči podirate kupčke,jaz jo dvignem ,ampak včasih ga podre včasih pa ne!
Do kdaj pa je treba podirati kupčke??user posted image Dokler se doji??user posted image



Midva sva podirala kupčke, ga pa res ni vedno podrl. Pri nas smo podirali kupčke, dokler se je dojil oz. dokler se je hranil po steklenički

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 16:22:32   
mamči
Mi jih ne podiramo, ker sladko zaspimo user posted image . Nič krčev, nič joka. Prvemu pa smo striktno in vedno podirali kupčke, pa ga je vse sorte matralo.
p

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 16:23:54   
mamči
user posted image  kr ven so me fliknili........
Podnevi skratka podiramo, ponoči ne, stari smo pa 7 mes. in je že od rojstva tako (no mogoče 1. mes smo še vztrajali).

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako naj se zbudim?
20.3.2006 22:20:46   
sun123
Probaj tako kot jaz. Zraven se nacejam z vodo in jo spijem vsaj pol litra. Vedno imam zraven stola naštimani dve pastenki.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako naj se zbudim?
21.3.2006 10:33:30   
Teja N
O.K. mrzla voda v faco ne paliuser posted image
 
Sem probala to noč, razlika je bila le ta, da nisem zaspala takoj, ampak čez par minut.
Sem spala eno uro in pol, prestavila malega na drug jošk, zaspala še za eno uro in ga dala v posteljico.
 
Jao jao!user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Lp,
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako naj se zbudim?
21.3.2006 10:35:33   
Teja N
Sun, a nacejaš se?
 
Kolikokrat pa pol ponoči šibaš na wc?user posted image
 
Jaz sem se komaj odvadila nočnega pitja, sem leta pila tudi po liter in pol na noč in se zbujala vsako uro....user posted image
 
Lp,
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako naj se zbudim?
21.3.2006 12:02:48   
Anonimen
no vidš če boš pila ponoč se boš zbudila že zato k boš mogla na wc..to je dobra rešitev :)

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako naj se zbudim?
21.3.2006 15:02:59   
Tricia
user posted image  kaj pa če bi si samo vibro na telefonu naštimala in tel. prislonila čim bliže tvojemu ušesu???? Misliš da bi ga tako zbudila?
Al pa si poišči manj udoben položaj, da ne boš zaspala...npr. na kolena si deni povšter ali dva (toliko kot rabiš, da nimaš hrbtenice čist ukrivljene) in user posted image  gor, zadi ne imej ničesar na kar bi se lahko naslonila...mogoče te ne bo vzelo user posted image user posted image user posted image ...joj ne vem

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako naj se zbudim?
21.3.2006 21:02:32   
sun123
Teja N
Ja nacejam se. Že čez dan popijem ogromno vode, ponoči sem pa tudi skoz žejna. Na wc grem pa vedno, ko se  mali zbudi, torej dvakrat, trikrat ali štirikrat na noč...? Ne zaspim, se mi dela mleko, je dobro proti celulitu, sem manj lačna...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?