|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj se resim obcutka
9.9.2009 13:39:45   
Pipilongstumf
Nevem kje bi zacela, ampak nevem vec kaj naj se storim, da me ta stvar ne bi ubijala.
Imam otrocka starega skoraj 4 leta s prejsnjim partnerjem, ki pa naju je zapustil ko malcek se ni dopolnil 1.leta. Nisva bila porocena, z mano je ravnal kot z izmeckom, od njega nisem imela nobene podpore, pomoci, nicesar. Zivela sva v stanovanju njegove mame, prezivljala sem ga 2 leti s svojo stipendijo in delom preko studenta, ker je bil prevec len da bi karkoli naredil, da bi nam bilo lepo. Glede tega da je grozil in nisem smela nikamor (se s kolegico na kavo ne), ni bil pripravljen paziti otroka za kaksno urico, da bi si spocila. Vstajala sem vsake 3 ure, preverjala kako je z otrokom, njemu pa je bilo useeno in je spal do 12 naslednjega dne. Malcek se je ponavadi zjutraj zajokal ker je bil lacen, njemu pa je sel otrok na zivce. Vsako noc sem jokala, ker se nisem mogla pogovorit z njim in nikakor resiti tega problema. Na zacetku si je otroka zelel in bil vesel vsake stvari, kar naenkrat pa se je obrnil proti nama. Ko je bil otrok star 10 mes. sem od svojega prijatelja, ki je bil tudi njegov znanec, izvedela, da naj bi me tip varal z eno iz sosednjega bloka. Ampak sem mislila na najboljse in sem to vzela zgolj kot opozorilo in ne koncni dokaz. Zato sem sama raziskala stvar in ga nekega vecera; rekel je da gre k prijatelju; nasla v objemu druge v parku. Takrat je bilo dovolj da sem pobrala vse kar sem imela in sla nazaj domov. Prezivnine ni placal niti enkrat, poklical ne, sedaj pa je tako porocen z drugo in vse kar hocem je mir pred njim.

Tukaj se zacne drugo poglavje mojega zivljenja. Prebolela sem vse groznje, grdo ravnanje, izdanost, prevaranost in se postavila na noge. Malcek je bil edina stvar v mojem zivljenju, ko se mi je porusil svet.
Leto nazaj pa sem spoznala novega partnerja, pravi zlati srcek. Malcka je sprejel kot svojega in ce sem kdaj rekla "jaz in moj malcek", me je takoj popravil "najin", pa ceprav ni njegov. Na zacetku smo sli za 1 teden na pocitnice ravno zato da se bolje spoznamo in da vidim kako se bosta ujela, ali ga bo otrok sprejel itd. In bilo je prekrasno. Spet se mi je zivljenje postavilo na noge in bila sem presrecna. Edina stvar ki me je mucila je bila razdalja, saj sva oddaljena 100km. Ampak sem naredila vse, da sva se videla cim veckrat in prezivela cas skupaj z malckom. V zacetku leta je zgubil sluzbo, saj so odpustili kar dosti pogodbenih. Takrat sva imela res veliko casa in se veselila da bova se vec skupaj. Tako je tudi bilo, poceli smo marsikaj in prezivljali skupen cas ko je bilo le mogoce.

Sedaj pa je dobil priloznost za sluzbo ( troizmensko ) in mene je ta novica ubila. Ker ne zivimo skupaj, bo tako se manj casa za nas in se bojim da ga bom pocasi izgubila. Da se bo odmaknil, v sluzbi spoznal kaksno drugo, ali pa po sluzbi in tako bova z malckom spet ostala sama. Ko se ne vidiva se pogovarjava po telefonu, sedaj pa bo v sluzbi in tudi tega vec ne bo. user posted image  

V prejsnji sluzbi je bilo dosti studentk, ki so ga prosile za email in mu pisale prek Netloga. Bojim se da ga bom zgubila ker sva dalec narazn, on pa vem da ne bo zaprl oci ce bo kaksna studentka oz. sodelavka hotla komunicirat z njim. Tud vem da se lahk iz pogovora marskej razvije in tega se najbolj bojim. Mu zaupam pa use, ampak imam pa ta strah mogoce zaradi bivsega? Kaj naj naredim ? Kako se naj znebim tega obcutka da ne bo nic narobe (ali pac), kako naj opazim spremembe ce bi bila kaksna druga v igri, ko pa sva 100km narazen? Ko mi omeni sluzbo (zacne v pon.), mi gre kr na jok, jedla nism ze 3 dni, povedala sem mu da me boli, ga razumem da more delat, ker ima za placat kredite itd. Ampak strah pred izgubo, nemorem se pomiriti s tem in si nadet nasmeska na obraz, ce me pa znotraj razzira in ubija ker gre :( K da me zapusca, grozen obcutek, ker ga ne bo vec toliko z mano :(

Stara sva 26in28 in mislim da (vsaj zase vem) mi vec ni do igric in flirtanja z drugimi. Sem postena in bi rada uredila zvezo ter zivela normalno, tudi zaradi otroka.

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj se resim obcutka
9.9.2009 13:47:45   
mateyka
pa kaj sta vidva, občasna ljubimca ali imata resno zvezo? mislim, kako on to dojema?

(odgovor članu Pipilongstumf)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2009 13:47:50   
ALWAYS LARA
ne vem nič nisi napisala kje sedaj živiš..a da bi se skupaj preselili pa začeli eno pravo življenje pa ni možnosti a si tega še ne želiš?

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2009 13:48:32   
Šaki
uf.
no jz ti tako rečem.
probaj se z njim pogovort po enem tednu službe.
boš vidla kako bo reagiral in kako na kakšen način ti bo razlagal o njej.
jz mislm da zna bit kar zvest.no upam.
nič pa ne moreš z zagotovstjo rečt.
kot si pa že sama rekla pa te teli dvomi razjedajo od prej, ja.
in če se jih neboš rešila znaš bit še bolj razočarana, če do česa pride.

ne vem jz bi tko nardila pol bi pa vidla.magar poejte kam ven pol pa se lahko pogovarjata.
sj če bo kj glede študentk ti bo pomoje kuj povedal.
moje mnenje.

< Sporočilo je popravil bad girl -- 9.9.2009 13:49:03 >

♥ moja dva zaklada ♥

Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2009 13:52:57   
Pipilongstumf
Zaenkrat zivim se pri starsih, ker nimava sredstev da bi sla cist na svoje. In on tud pravi, da bo ta sluzba odprla ena vrata, ker bo odplacal kredit in bova lahko zacela delat na tem da bi sla zase. Ne nisva ljubimca, eno leto sva ze skupaj ampak 100km res ni mala razdalja, tako da sva se videla za vikend in pa enkrat na mesec sem bila pri njemu (zivi tud pri starsih) 14 dni.

Rada bi samo, da me ta obcutek ne bi ubijal in da bi res lahko cimprej sla na svoje user posted image

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2009 13:56:47   
mateyka
jah ne vem, jaz sem poročena in sva bla zdaj z možem eno leto narazen. nikoli ni noben od naju zaradi tega misli, da bodo kake "študenke" ali "študenti" namešal drugega.. odvisno kok se mata rada. midva - pri nama so prioritete jasne. sta se vidva kaj pogovarjala o tem?

Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2009 14:00:50   
Pipilongstumf
Vse sva se pogovarjala, tud povedala sem mu da mi ni vec do igric in da bi rada z njim prezivela zivljenje. Da mi pomeni vse na svetu poleg mojega malcka in to on ve.

Ker je pri bivsem bilo na zacetku vse prfekt, sem tudi mislila da bo vse okej, pa me je na koncu res varal user posted image  

Prou nerada bi se opekla se drugic in zivela normalno z nekom ki ga ljubim user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.9.2009 14:30:06   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Pipilongstumf

Vse sva se pogovarjala, tud povedala sem mu da mi ni vec do igric in da bi rada z njim prezivela zivljenje. Da mi pomeni vse na svetu poleg mojega malcka in to on ve.

mene bolj zanima kaj je on rekel, kaj ti "veš" (aka kaj on pravi na vse).

Ker je pri bivsem bilo na zacetku vse prfekt, sem tudi mislila da bo vse okej, pa me je na koncu res varal user posted image  

Prou nerada bi se opekla se drugic in zivela normalno z nekom ki ga ljubim user posted image

no, "na začetku" in do varanja si vmes tolerirala in ignorirala kup neumnosti.
težko je pa napovedovat prihodnost - on se mora zjasnit pa nič ne piše kaj on pravi, samo kaj ti praviš..

Neposredna povezava do sporočila: 8
9.9.2009 14:35:15   
Pipilongstumf
On pravi da bi rad da greva na svoje, da si zeli z mano prezivet lajf, da bi rad malcka mel za svojga. Da sm mu vse in si zeli, ampak trenutno more najprej odplacat kredit, potem pa lahko naprej gleda. Ampak mene je strah, da se vmes ne bi kaj zgodilo in da bo potem najina prihodnost razblinjena user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2009 15:31:42   
Sreča in ljubezen
Ah brez skrbi...jst sm tud od svojega bila dalec,pa zdej zivimo skupi,srecno porocena ! :)

Ti bos tud tko,z njim zivela,pa ne se obremenjevat stem, on te ima rad, ti ga imas rada tko da SKUPAJ BOSTE.

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2009 15:37:36   
bmuc
Pomojem se boš morala naučit zaupanja, ker verjamem da izkušnja kot si jo imala zelo zamaje zaupanje v karkoli. Sama sem imela podobno izkušnjo in ne glede na to da med nama ni bilo nobene razdalje v km, sem novemu partnerju težko zaupala ko je šel s kolegi, v službo...

Zaupaj mu, veseli se dni boste skupaj in verjemi, da boste kmalu na svojem skupaj.

(odgovor članu Sreča in ljubezen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2009 16:17:19   
Vijoličarka
Se ti ne zdi, da imaš malo hecen odnos do moških? Morda malo preveč lastninski in skoraj bolestno materinski, morda celo malo mučeniški?

Tvoj bivši je bil parazit, živel je na tvoj račun, ničesar ni postoril doma, na živce mu je šlo vse, kar je kratilo njegovo udobje in prisotno je bilo tudi psihično nasilje. Vse to si prenašala, ampak si pobrala šila in kopita takoj, ko si ga naša, da te vara, ko ni bil več samo tvoj.

Pri sedanjem si bila skoraj navdušena, da je izgubil službo in imel več časa zate, bil ves tvoj. Skoraj žalostna si, ker želi delati, zaslužiti, zgraditi prihodnost. Je dober do tebe, sprejel je tvojega otroka in ga ima rad. Ampak vse te dobre lastnosti ti nekako zastruplja strah, da bo šel ven, v zunanji svet in se družil z drugimi ženskami. In kar misliš, kako bodo te ženske lepše, bolj privlačne, morda celo spletkarske in ti ga vzele.

Tvoj sedanji partner ni majhen otrok. Videti je, da ve, kaj hoče. Hoče zgraditi življenje s teboj in k temu hoče tudi aktivno prispevati. Ampak če ga boš trmoglavo postavljala v neko pasivno vlogo, ga gledala kot neko nemočno bitje, ki se ne zna upirati skušnjavam in bi bilo najbolje, da bi bil vseskozi samo pri tebi, v varnem gnezdu, se zna zgoditi, da bo pobegnil. Ampak ne zato, ker bi bila druga bolj zapeljiva, temveč zato, ker mu bo druga dala občutek, da je osebnost in da to lahko tudi je.

Moškega ne boš obdržala, če boš vse delala namesto njega, vse potrpela, zganjala ljubosumnost, ampak če mu boš dala svobodo, mu zaupala, ga imela rada, ker je dober in zaupanja vreden.

Bodi bolj samozavetna. Prav gotovo je v tvoji osebnosti marsikaj, kar njega privlači. Bodi pozitivna. Veseli se skupnih trenutkov in jih ne uničuj s sumičenji in strahovi.

Življenje je nepredvidljivo. Res ti nihče ne more dati garancije, da te morda ne bo nekoč zapustil. Ampak o tem je brez veze razmišljati. Raje uživaj v skupnih trenutkih. Predvsem pa je nesmiselno sumičiti sedanjega moškega, ker je bil prejšnji svinja.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bmuc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.9.2009 16:35:01   
water lily
100% garancije da bosta srečna do konca življenja in da bo on do konca življenja zaljubljen vate pač ni. In nikoli ga ne bo. Ne z njim, ne z nikomer drugim. Ali se sprijazni s tem....ali pa ....

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.9.2009 16:43:37   
maychi
Vijoličarka, lepo napisano.

Bodi vesela, da je dobil službo, saj to pomeni, da si boste lahko skupaj nekaj ustavrili in glavno, da je to njegov namen.
Nima smisla tako razmišljati, ker ne veš kaj ti prinese nov dan.
lahko ga imaš "doma pod kontrolo" pa bo vseeno odšel s kakšno "študentko", če vse ostalo ne bo štimalo, tako kot mora.

Pokaži mu, da ga podpiraš ter da mu zaupaš. Še vedno se bosta lahko vsak dan ure in ure pogovarjala po telefonu/MSN-ju... in izkoristita vsak prosti trenutek, da bosta skupaj. Kaj pa je to 100 km, potrebuješ anj kot 1 uro in sta skupaj.

Kaj pa ti? Imaš službo, o tem nisi nič napisala?

Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2009 9:20:44   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Se ti ne zdi, da imaš malo hecen odnos do moških? Morda malo preveč lastninski in skoraj bolestno materinski, morda celo malo mučeniški?

Tvoj bivši je bil parazit, živel je na tvoj račun, ničesar ni postoril doma, na živce mu je šlo vse, kar je kratilo njegovo udobje in prisotno je bilo tudi psihično nasilje. Vse to si prenašala, ampak si pobrala šila in kopita takoj, ko si ga naša, da te vara, ko ni bil več samo tvoj.

Pri sedanjem si bila skoraj navdušena, da je izgubil službo in imel več časa zate, bil ves tvoj. Skoraj žalostna si, ker želi delati, zaslužiti, zgraditi prihodnost. Je dober do tebe, sprejel je tvojega otroka in ga ima rad. Ampak vse te dobre lastnosti ti nekako zastruplja strah, da bo šel ven, v zunanji svet in se družil z drugimi ženskami. In kar misliš, kako bodo te ženske lepše, bolj privlačne, morda celo spletkarske in ti ga vzele.

Tvoj sedanji partner ni majhen otrok. Videti je, da ve, kaj hoče. Hoče zgraditi življenje s teboj in k temu hoče tudi aktivno prispevati. Ampak če ga boš trmoglavo postavljala v neko pasivno vlogo, ga gledala kot neko nemočno bitje, ki se ne zna upirati skušnjavam in bi bilo najbolje, da bi bil vseskozi samo pri tebi, v varnem gnezdu, se zna zgoditi, da bo pobegnil. Ampak ne zato, ker bi bila druga bolj zapeljiva, temveč zato, ker mu bo druga dala občutek, da je osebnost in da to lahko tudi je.

Moškega ne boš obdržala, če boš vse delala namesto njega, vse potrpela, zganjala ljubosumnost, ampak če mu boš dala svobodo, mu zaupala, ga imela rada, ker je dober in zaupanja vreden.

Bodi bolj samozavetna. Prav gotovo je v tvoji osebnosti marsikaj, kar njega privlači. Bodi pozitivna. Veseli se skupnih trenutkov in jih ne uničuj s sumičenji in strahovi.

Življenje je nepredvidljivo. Res ti nihče ne more dati garancije, da te morda ne bo nekoč zapustil. Ampak o tem je brez veze razmišljati. Raje uživaj v skupnih trenutkih. Predvsem pa je nesmiselno sumičiti sedanjega moškega, ker je bil prejšnji svinja.

Zelo lepo napisano! Nimam kaj dodat! Pa veliko sreče!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2009 12:38:44   
roberta
hmm... lej, stvar je taka. če sta za skupaj, potem tudi teh 100 km ni tisto odločilno, kar bi vaju spravilo narazen. midva sva 4 leta živela tako - 100 km narazen (skoraj 2 uri z avtom), ampak sva se pač videvala za vikende in komunicirala preko telefona.

ko pa sva se odločila, da je to to, da želiva biti skupaj dolgoročno, sva se odločila za skupno življenje (jaz sem se preselila k njemu, ki je takrat že imel službo) in sva šla v najem stanovanja. sledil je otrok, kasneje poroka itd.

skratka, hočem povedat to, da vezo na razdaljo se da it, če:
- sta oba za stvar
- sta se oba pripravljena potrudit za tako vezo (je le malo težje)
- če si zaupata
- če govorimo o kratkoročnem obdobju (par let max).

Komponenta zaupanja je zelo pomembna in če mu ne zaupaš, ne bo nič. Najprej razščisti sama pri sebi glede tega, nato se orenk pogovori z njim, nato pa skupaj naredita načrt glede prihodnosti = tj. če se bosta videla skupaj v istih načrtih. Če je resen in misli resno tudi s tabo, bo to naredil. Če se bo začel izmikati in da on pa še ne bi to, pa ne bi ono, pa ni denarja, pa ni ne vem česa, potem pa malo razmisli - da mu nisi slučajno samo za vikend zabavo...

vse dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 16
16.9.2009 16:49:15   
diana 28
No, jaz sem nova na tem forumu in sem pristala tu prav zaradi istega strahu, ki ga čutiš tudi ti, da bi izgubila ljubljeno osebo. Tudi jaz ne vem kako se rešiti tega občutka, da bi ga morda izgubila. Pri meni se to vleče že skoraj 5 let in res ne vem kako iz tega. Lahko ti rečem, da se moraš tega lotiti zelo hitro, ker se zgodi, da zadeva postaja vse hujša - kar se strahu tiče.

Pri meni je bilo tako, da sem ga spoznala v  podjetju kjer sva skupaj delala... na začetku najine zveze se je velikokrat pohecal na račun drugih punc in bolj kot se je hecal bolj sem postajala sumičava, da ga zelo privlačijo druge in izgubljala sem zaupanje vanj in vplivalo je tudi mojo samozavest.

Sedaj sva prebrodla to obdobje petih let vendar moje sumičenje je še vedno enako -še posebej se bojim študent, kakor si tudi ti omenila. V tem podjetju namreč prav tekmujejo, katera bo bolj izzivalno oblečena in katera bo bolj lepa. In to me seveda žalosti saj se bojim, da ga mešajo. user posted image

No rada bi ohranila to zvezo, ker mi veliko pomeni zato sem se odločila za strokovno pomoč, kar je sicer hudo vendar moram nekaj narediti, ker tako ne gre naprej. Lahko ti le svetujem, da mu morda omeniš tvoje strahove in naj ti pove kaj o tem misli on. Z pogovorom se veiko reši še posebej sedaj ko sta še na začetku.

Meni se je to le slabšalo ....zato čim prej odpravi s strahovi....

Neposredna povezava do sporočila: 17
17.9.2009 10:26:37   
dory
Jst pa mislim,da morš ti najprej živet kot kvalitetno samska, da se otreseš vseh dvomov in vsega...šele ko boš to spoznala boš pripravljena tudi na novo vezo...sploh po takem,kar sem brala,da si mela z očetom svojega otroka...aja, če je otroka priznal, po sodni poti izterjaj preživnino...to je mende njegova dolžnost, al zdej misli,da če je poročen ima novo življenje in ga za prej ne zanima več? jah otrok ni samo nekaj, kaj mamo kadar se nam zazdi...tudi ljubezen ni plod besed in gobcanja ampak dejanj!

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2009 13:14:15   
miškamaška
Vijoličarka, super si to napisala! user posted image

Jaz bi ti pa svetovala, da si čas med tem ko on dela zapolniš tako, da začneš delati nasebi. Strahovov se boš rešila samo na tak način in le takrat boš lahko zaživela pravo družinsko življenje.

Pa glede na napisano se vidite zelo malo. V današnjem svetu pa 100 km ni taka stvar, treba se je le malo potruditi in bolje organizirati.

Midva sva tudi na začetku živela 110 km na razen, pa sva bila skupaj vsaj 5 dni v tednu. Včasih se je on malo dlje vozil v službo, drugič jaz. Ko sem bila v porodniški sva bila pri njemu, ker je bilo tako lažje za vse. Zdaj ko pa nismo dobili vrtca, pa malega pazijo moji starši, tako da živimo pri meni. In on se vozi vsak dan v službo 1:15 v eno smer vsak dan.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......