Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 11:58:51
|
|
|
|
Korina1
|
Ojej, če bi jaz vse likala potem bi nonstop samo to delala. Zmanjšaj centrifugo. Na koliko obratih pa pereš?
|
|
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 11:59:13
|
|
|
|
Najaa
|
Nabavi sušilca. Odkar ga imam, likam sam še nujno kar je res zmečkano, kakšne halče, majice...
|
|
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:03:10
|
|
|
|
Akil
|
Korina mislim, da na 1000 Najaa, ni šans. Recesija
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:06:39
|
|
|
|
kjava
|
Probaj res za eno stopnjo zmanjšat centrifugo, ker, če jo maš na ful, ti tud hitreje znuca tisto, že spet ne vem, kako se reče. V glavnem že zarad stroja ni fajn, da maš preveč obratov.
|
|
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:10:11
|
|
|
|
kristinaj
|
ne likam brisač, kuhinjskih krp, spodnjega perila,nogavic, posteljnine, pižam, če imaš zelo zmečkano dej pa na manjšo centrifugo....
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:15:05
|
|
|
|
sazi
|
Nimam sušilca in pri nas se likajo izključno in samo srajce, ter kakšne "lepše" hlače. Vse ostalo pa ne. Se samo "Polika" ko je zloženo v omari (vse spodnje perilo, bombažne majice in puliji in vsa oblačila našega malčka, posteljnina, brisače, kuhinjske krpe...).
|
|
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:15:31
|
|
|
|
Hans
|
Zmanjša centrufigo, jaz jo imam skoz na 500.
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 12:24:02
|
|
|
|
Tejči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Akil Naslov pove vse! Torej kako naj se izognem likanju? Ker zdaj likam čisto vse od kuhinjskih krp do posteljnine. Ne moreš se, če si tako navajena. Fajn muziko si naštelaj, tako da bo ozračje nabito s pozitivno energijo in pol začneš...še prehitro mine Meni je tako postalo full fajn likat. Če ne pa ti pridem likat..kolk plačaš?
|
|
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 13:21:56
|
|
|
|
lelaval
|
Nimam sušilca in pri nas se likajo izključno in samo srajce, ter kakšne "lepše" hlače. Vse ostalo pa ne. Se samo "Polika" ko je zloženo v omari (vse spodnje perilo, bombažne majice in puliji in vsa oblačila našega malčka, posteljnina, brisače, kuhinjske krpe...). jaz se kar podpišem pod sazi - je pri meni ista situacija, pa nas je 5 članov. Če bi vse likala (kar včasih tudi sem), sploh ne bi več imela časa
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 13:34:45
|
|
|
|
danijela in taja
|
naštimam si timer za zjutri ko je še pocen tok in poterm takoj obesim ko vstanem.....imam na polno cenrifugo...lepo obesim,raztegnem in takoj ko poberem lepo zložim ...niso nič zmečkane....ne likam,spodnjega perila,posteljnine,brisač,kuh. krp,pižam,....pa vsak stroj takoj zlikma se pravi 3x na teden po pol ure likam...in je fajn....lp
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 14:01:30
|
|
|
|
lelaval
|
aštimam si timer za zjutri ko je še pocen tok in poterm takoj obesim ko vstanem.....imam na polno cenrifugo...lepo obesim,raztegnem in takoj ko poberem lepo zložim ...niso nič zmečkane Jaz isto delam - samo ne zaradi poceni elektrike, pač pa zato, da zjutraj obesim, popoldne pa že poberem
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 16:30:51
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hans Zmanjša centrufigo, jaz jo imam skoz na 500. Ojoj, jaz imam na 1.500, pa ni nič zmečkano. Centrifuga ni kriva. Mogoče preveč nabašeš stroj. Pa takoj, ko je oprano, cunje vzemi ven, vsako posamezno stresi in lepo zloži na kup, malo pogladi. Potem nekaj časa pusti ta kup, da se "polika", Nato obesi in ko bo suho, potem lepo zlagaj na podlagi in pogladi zraven z roko. Jaz tako počnem in zelo malo stvari likam. Čeprav posteljnino in kuhinjske servete imam pa rada zlikane.
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 17:05:15
|
|
|
|
zinkazi
|
manj perila v stroj. peri tako, da takoj obesiš. dobro stresi, da se poravna. pobiraj takrat, ko lahko takoj zložiš ali pa položi ta čas, da perilo pospraviš preko stola. jaz likanja ne maram. ampak nimam nič zmečkano, tako likam samo najnujnejše.
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 12.1.2009 18:01:59
|
|
|
|
Piruri
|
Jaz likam le majce, hlače in otroške stvari.......rjuhe in krpe pa ponavadi zložim na dno kupa, tako da jih teža ostalih stvari "popegla", pol samo spravim v omaro, ker se (rjuhe) itak stegnejo na postelji, kuhinjske krpe pa so itak skozi v obtoku...sušim na sušilu in brez ščipalk...če pa se želiš še bolj izognit sušenju, pa res investiraj v sušilca...
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 15.1.2009 11:39:51
|
|
|
|
botrca
|
Obrate daj na 500-600 pa boš imela lepe cunje in ne bo potrebno vsega likat. Jaz tudi sovražim likanje ampak nismo nikoli zmučkani šli kam , ko se pa spravim pa je 1-2-3 zlikano. Niti na kraj pameti mi ni da bi likala posteljnino,krpe, brsače, gate...kot to ene počnejo. Lepo jih obesim in niso nič zmečkane. Pa nimam sušilca.
|
|
RE: Kako naj omilim likanje?? 15.1.2009 15:31:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Manj cunj v stroj. Jaz mam 1400 centrifugo pa ni zmečkan. Sušilc je super investicija Drgač pa fajn raztegnt pa strest predn obesiš. Posteljnine pa res ne štekam kaj je treba peglat, sej pol k skačeš po pojstli jo spet zmečkaš
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?