|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj odreagiram ?
29.1.2007 13:08:30   
Anonimen
Moja 7-letna hčerka se samozadovoljuje! Vem,da ni v redu je zaradi tega,kregat,a gledat je pa tudi ne morem ko to počne. Kaj naj storim? Jaz na njo gledam kot na mojega malega otročička,ne pa kot na spolno bitje,ne še zdaj,se mi zdi premajhna. Ali ima katera mamica kakšne izkušnje s tem? Prosim za nasvet!

LP.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 29.1.2007 20:47:26 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKO NAJ ODREAGIRAM????
29.1.2007 13:13:32   
Slončica
Mogoče pa jo srbi, a si pogledala da nima kakšnega izcedka ali pa vnete kože?Pelji jo do zdravnika pa naj tm pogledajo, zna bit zoprno če bi imela že sedaj probleme z vnetji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2007 13:19:58   
Anonimen
Na vprašanje zakaj to počne mi je odgovorila,da ji paše...
Raje sem se obrnila in odšla vstran,preden bi rekla,kaj neprimernega.... Na njenem spodnjem perilu nisem opazila nobenega izcedka,sem na to tudi pomislila.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako naj odreagiram ?
29.1.2007 13:36:26   
Slončica
Pol pa jo pelji na pogovor k psihologu tm znajo te stvari na eleganten način zvlečt iz malih glavic.Mogoče pa je na tv vidla kaj kar ne bi smela...Če ji boš pokazala da je sex tabu tema in se ne boš hotela pogovoriti bo z leti sam slabš, saj pr nas je blo tko.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 29.1.2007 20:47:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2007 13:38:51   
Anonimen
7 letni otrok pa še res nebi smel vedet za to, ne pa še počet ( sama od sebe se pa tudi ni spomnila, nekje je morala videt )!

Upam da je to spet ena potegavščina, in to sploh ni tema za sem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2007 13:39:56   
*alja*
Čimprej se pogovorta in ji pomagaj iz tega, saj verjetno še sama neve kaj počne!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2007 13:46:28   
Felicity
Enkrat sm zasledila nekaj v zvezi s tem v knjigah o negi in vzgoji otrok.
Poišči kakšno literaturo.
Sedaj točno ne vem kaj je pisalo, ampak, da je to čisto normalno, a vendar zelo šokantno za starše. Nasvet je bil nekaj v tem stilu- da se jih pusti v miru, naj to delajo, samo obrazločiti jim je treba, da to ne počnejo pred ljudmi, naj so sami (v sobi, kopalnici).
In da je predvsem razvojno in mine.
Ful zmedeno sem napisala, vem.

Pa za tolažbo; samozadovoljujejo se tudi dosti mlajši otroci.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2007 13:46:41   
Kuba
Skušaj jo preusmerit, če bo videla, da zganjaš paniko se ji bo stvar zdela še bolj 'imenitna' user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2007 13:49:24   
Anonimen
Jaz pa mislim da s tem ni nič narobe. Pač ji razložiš da se to v javnosti ne dela.
Smo imele zadnjič z kolegicami debato na en članek in me je tudi par jih presenetilo da se samozadovoljujejo že od nižje stopnje OŠ. No jaz se spomnim prvič da sem opazila da "se tam spodaj nekaj dogaja" okol 9ga leta.
Nekateri pač malo prehitevajo.

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2007 13:50:46   
Anonimen
Na mojo žalost to ni nobena potegavščina! 
Pojma nimam na kakšen način se naj pogovorim z njo,to je ja tema za odrasle ljudi in ne za otroke.
Psihologa pa sva že tudi obiskovali zaradi drugih stvari,je namreč zelo,zelo divja in neukrotljiva oseba in sem rabila nakaj nasvetov,pa jih nisem dobila,ker je psihologinja govorila o popolnoma drugih stvareh,naprimer,če se dobro uči in sem bila full razočarana ko se te teme zaradi katere sem prišla tja sploh ni dotaknila,zato ne grem več k psihologu,razen če bo sila.
Situacijo bi rada rešila sama z vašimi nasveti! Kje pa je to videla pa nimam pojma,doma ne...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2007 13:51:08   
eva1
jaz pa ne štekam, zakaj pa k psihologu-sej to je čisto nič nenevadno, sem brala da to veliko otrok počne-in ne jaz temu nebi rekla samozadovoljevanje no...ne vem-bodo tiste povedale ki imajo izkušnje s tem-jaz zase vem, da nebi delala cirkusa iz tega!

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2007 13:51:31   
Anonimen
saj pri 7-ih ne rabiš nič vedet, počnejo pa tisto kar začutijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2007 13:56:44   
Ivi33
Veš kaj, ne delat panike.
Samo pojasni ji, da se to ne dela v družbi.

Pa potrkaj, preden vstopiš v njeno sobo.
Tako tudi jaz delam, pri naši 6-letnici.

V kolikor te še skrbi, pa preberi kakšno knjigo na to temo,
boš videla, da tudi psihologi v tem ne vidijo niš strašnega...

LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2007 13:57:24   
lemavrica
Zakaj k psihologu? Najbolje je da ji mirno razložiš zakaj ima te občutke ko to počne in ne govori kot da je to kaj slabega, ker s tem lahko narediš več škode kot oristi. Mislim da je pomembno da se otroku spolnost razloži na lep način in ne kot neko tabu temo. Pri nas je bila to velika tabu tema ( živela sem s starimi starši ), mami mi tud ni nič o tem govorila in šele danes vidim da to ni bilo dobro, ker sem ful zaprta tudi pred partnerjem.
Otroci se pa dandanes razvijajo hitreje in posledično s tem tudi bolj zgodaj začnejo raziskovati svojo spolnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.1.2007 13:59:46   
Anonimen
MISLIM KAKO NAPIHOVANJE. zakaj šokantno zakaj psiholog, hudiča sej je ja to normalno. treba ji je samo povedat naj to počne kadar bo sama v svoji sobi, da ni proimerno če se drgne pred drugimi ljudmi in to je to. naj se madona drgne če ji paše!veliko mlajši oroci se samozadovoljujejo, nekatere knjige celo primerjajo samozadovoljevanje z dudo. eni se drgnejo pred spanjem da lažje zaspijao pa take fore. ploh ne posvečaj temu ne vem koliko pozornosti. pač samo toliko da ne dela tega v javnosti ker bi se nemara lahko norčevali iz nje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.1.2007 14:01:14   
Felicity
http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=9870&t=9844

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.1.2007 14:01:14   
Anonimen
Zakaj taka panika? Pa saj to je ja čisto normalno! Kolikokrat je že tu pisala kaka mamica, katere otroček se je ''samozadovoljeval'' že veliko prej. Jaz se ne spomnim, kdaj sem začela, videla pa nisem prav nikjer.
In nič ne ukrepaj, samo povej ji, da je to nekaj naravnega in da naj to počne, ko bo sama .. in da ni s tem nič narobe! In vsakič prej bodo otroci vedeli več o spolnosti.
Da ne bomo čez 10 let kje na kakem forumu brali, kako tvoje dekletce sprašuje, če lahko tako zanosi, če je to zdravju škodljivo ipduser posted image  

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.1.2007 14:10:46   
lemavrica
Ji pa le povej da se to dela ko je sama in ne pred drugimi.
In potem začudenje če kaka punca pri 20tih sprašuje če lahko zanosi med poljubljanjem ( mal sicer pretiravam ampak ne kaj preveč )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako naj odreagiram ?
29.1.2007 14:12:17   
BLAŽIKA
da je to čisto normalno, a vendar zelo šokantno za starše. Nasvet je bil nekaj v tem stilu- da se jih pusti v miru, naj to delajo, samo obrazločiti jim je treba, da to ne počnejo pred ljudmi, naj so sami (v sobi, kopalnici).

Tudi jaz sem tega mnenja

< Sporočilo je popravil wahoo -- 29.1.2007 20:48:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.1.2007 14:19:42   
Anonimen
Hvala za nasvete,mi bodo kar prav prišli. Vendar se kljub temu bojim,da ne bi prehitro postala dejansko spolno dejavna,ali brezveze zaganjam paniko? Morda...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
29.1.2007 14:20:25   
piščanc
to ni nič takega, se dogaja, še veliko mlajšim.
strinjam se, da je to podobno dudi oz. crkljanju. razloži ji, da to lahko počne ko je sama, ali pa sploh ne usmerjaj pozornosti.

če to počne, ko ni primerno, jo zamoti, pocrkljaj, stisni k sebi. da bo začutila ljubezen in crkljanje. lahko gresta iskat kakšno plišasto živalco, ki ji bo nadomestila stiskanje. čeprav pa malo dvomim da boš ti sposobna na lep način nuditi dovolj ljubezni, če sta bili že pri psihologu zaradi vzgoje

pa brez zamere, itak si anonimna

iz malega zraste veliko

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.1.2007 14:24:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Vendar se kljub temu bojim,da ne bi prehitro postala dejansko spolno dejavna,ali brezveze zaganjam paniko? Morda...

Ma ja! Jaz sem ful pozno zgubila nedolžnost, samozadovoljevala sem se pa že zelo zgodaj! To nima veze!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.1.2007 14:26:20   
Polona31
Ne razumem zakaj panika, saj je ravno zadnjič bila tema o tem kdaj smo začele svoje telo spoznavati na tak način in mislim da so bile nekatere mlajše od 6 let. Ne pokaži da te je šokiralo, čeprav je logično da te je, saj bo otrok razumel da je to kar počne nekaj slabega.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2007 14:57:42   
Anonimen
Absolutno ji je treba razložit par stvari, zakaj ji paše in zakaj tebi ne paše. Najprej pa moraš sama s sabo razčistit, zakaj tebi ne paše. Mislim pa, da ti to ne paše iz povsem napačnih razlogov. Samozadovoljevanje je intimna zadeva, ki se tiče posameznika, ni pa nekaj kar se nebi smelo početi. Še niste slišali, kaj je učil Freud? Resda je bil malo ... user posted image , ampak o seksualni tematiki pa je ravno on revolucionar na področju psihoanalize in potlačenih nagonov.
Več škode boš deklici naredila, če boš rekla, da je to grdo, da se ne dela, kot pa da ji boš rekla, da veš, da je to luštno delat, ampak da je to stvar, ki jo raje naj počne malo bolj zase....ko bo vprašala Zakaj?....tu pa niti sama ne vem, mislim pa, da je ljudem še vedno nerodno priznati, da to počnejo tudi sami.

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako naj odreagiram ?
29.1.2007 15:54:59   
FLASK_A
Jaz tudi mislim, da ni povezave med zgodnim začetkom samozadovoljevanja in zgodnjim začetkom spolnosti s partnerji. Povej ji, da je samozadovoljevanje intimna stvar, da se to počne na samem- ne obremenjuj pa se s tem, da bo zarad tega začela kej prej sexat, ker to ne drži.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 29.1.2007 20:48:30 >

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......