sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Ja, naš ta velik je bil podobne sorte. Pri devetih mesecih bi on samo hodil ali sedel. Samo po pravici povedano sem bila kriva jaz sama. Nihče mi ni povedal, da moram 4 mesečnega otroka veselo dajati na tla, da se tal navadi, da ga začne mikat vse sorte, da se začne plazit. Oba naslednja otroka sem dajala ogromno na tla, in sta oba zelo zgodaj plazila, pri 6. mesecih. Tla in postelja ni isto. Tla ima lahko ure na razpolago, pa velika površina je, pa bolj trda, posteljo pa ima otrok samo takrat, ko si ti zraven, morda le pol ure na dan, kar je premalo. Aja, ta velikega nisem hotela vodit za roko, ker se mi je zdelo, da bo tako vsaj malo plazil, pa tudi prehuda bi to bila za moj križ. In je malo plazit začel, samo je medtem tudi že veselo hodil ob opori. Itak se je dvigoval sam ob vsaki stvari, ki mu je prišla pred roke in ravno tako shodil pri 12. mesecih, kot povprečen otrok. Danes je fajn športnik, spreten, nikjer se ne pozna, da ni skoraj nič plazil. Vsekakor pa ti svetujem, ko boš imela še enega otroka, ga daj pri 4. mesecih na tla. Ponavadi se začno plazit. In to dokaj hitro. Eni pa kljub temu ne, bi samo hodili. Kaj češ, ni tako zelo pomembno, važno je, da si razvija motoriko. verjetno je res nekaj na tem. js sem mojega velikokrat dajala na trebuščka in je že takrat zelo rad pasel kravice, kasneje sem ga dala na tla (na puzzle), kjer je že veselo brcal na vse strani in se kotalil. čez 1 mesec se je že plazil rikverc in pri 8m začel plazit naprej
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|