|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:16:01   
bobek05
Naš sonček ima že 2 dni vneto desno očko, pa ne vem kako mu lahko pomagam??? Mu solze kar ven tečejo, pa očka se mu ves čas skupaj lepi..


S kamilicami mu že umivava, ampak ne pomaga ne vem kaj...

Ima katera kak nasvet????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:19:27   
smrček
Po dojenju mu kani kaplico mleka v oko. Po dojenju zato, da nebo ravni tisto prednje mleko, ki je bolj vodeno.
Pri nas je to vedno in zanesljivo pomagalo

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:24:42   
pravljica
jaz sem šla kar k zdravnici in sem dobila kapljice + mazilo za zvečer...po 2 dneh je bilo uredu (mazila nisem nikoli dala, ker se mi ni zdelo tako hudo) - šla sem pa kar hitro, ko je imel dva jutra zapored zaprto oko...potem se mu je še en čas opazno bol solzila od leve, predvsem med jokanjem in je blo treba pazit, ko smo bili zunaj...zdaj pa je čisto ok...to z mlekom pa nisem probala, bom drugič, če bo treba

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:27:04   
mimica
Naredila sem isto kot smrček in je bilo v enem dnevu OK !

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:29:55   
mišek
Če še jaz dodam nekaj malega. Moj sonček ima zožene solzevode in ima tudi skoz vnete oči pa si pomagamo tako, da mu čistimo očke z materinim mlekom in veš da pomaga. Mleko si stisnem na sterilen zloženec in mu jih obrišem. Sem govorila prejšnji teden z okulistom in mi je on sam priporočil, da mu jih naj umivam z materinim mlekom.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:31:20   
klavdijas
Kamelice pa le stran od vnetih oci. Moj ta mali je imel isto, pa sem mu tud spirala s kamelicami. Mi je pa zdravnica odsvetovala. Nic ni pomagalo in nekaterim pac kamilice na pasejo. Je pa sigurno najboljse materino mleko. Ce pa ne bo boljse, pa kar k zdravniku, da dobis kaksno mazilo. Pri nas se mu je to pacalo od rojstva ( ze iz porodnisnice ) do 1 leta, potem se pa ni vec ponovilo.


Lp,

            Klavdija

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 11:44:36   
bobek05
Če pa se več ne dojiva... Ni več mleka

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:01:41   
klavdijas
Potem pa k zdrvniku, pa bos brez skrbi.


Lp,


               Klavdija

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:02:20   
mišek
Tudi jaz ne umivam s kamilicami, ker naj bi dražile oči. V tem primeru ti pa svetujem, da greš k zdravniku.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:10:36   
bobek05
Čakaj... 3 kapljice sem si še lahko izstisnila

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:17:48   
Kety
Bobek, koliko časa si dojila? Kdaj je tista prelomnica, ko ti lahko začne zmanjkovati mleka? Naš malček je ful kratek čas (max 10 minut, ponavadi pa je sit po kakih 5 minutah) in potem spi 3 - 4 ure!?! Bojim se, da mi bo zaradi tega zmanjkalo mleka. Ponoči si moram pa celo izčrpat, ker mali spi!!

Upam, da se tvojemu malčku hitro pozdravijo očke!

Lp Kety

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:32:00   
bobek05
Kety, meni je začelo zmanjkovat mleka zelo hitro, ker sva prišla z bolnice z precej močno zlatenico (a očitno ne dovolj hudo, da bi naju zadržali notri) in zaradi zlatenice je ves čas ajal in nič papal, ker je bil preveč utrujen, da bi sesal - posledica je bila, da se je premalo redil... Pa so rekli, da je treba na dodatek in potem je bilo počasi vsega konec.. Ni hotel več sesati, tudi ko je bil že dovolj močen, da bi lahko , pa sem si izbrizgavala in mu dajala po flaški, a je bilo mleka vedno manj, na koncu pa ga je začel celo odklanjati (kot da mu moje mleko več ne bi bilo všeč ).. In tako se je bilo vsega konec... Zdaj imam le še par kapljic, če si jih izstisnem...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 12:41:25   
Kety
No, mogoče mu bo pa tistih par kapljic dovolj, da bo pozdravilo očke. Poskusi!!

Jaz imam zaenkrat dovolj mleka za tri otroke in mali ful močno sesa, tako da mu velikokrat mleko pricurlja v nosek in se tudi v 5 minutah tako naje, da mu potem se nekaj časa teče iz ustk! Redi se lepo, tako, da za enkrat nimam prevelikih skrbi. Jutri bo pa itak patronažna prinesla tehtnico in bomo videli koliko je napredoval!

Naš je tudi dobil zlatenico (bilurubin al tisto je znašal 271) in je moral bit pod lučko 12 ur. Še dobro, da smo morali ostati v bolnici, ker se je meni mleko nabiralo v žlezah in sem potem dobila inekcije, da mi je mleko lepo začelo tečt.

Včasih so res prehitri pri odpustih, čeprav se v LJ porodnišnici lahko odločiš, da bi ostala še notri, da dojenje steče! Jaz sem imela to opcijo, ampak smo itak podaljšali zaradi malega!

LP Kety

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 13:49:27   
katarina j.
Kety, vem da si vprašala bobek kdaj začne zmanjkovat mleka, pa vseeno: kot si napisala se super dojita; Po moje ti ni treba skrbeti zaradi tega ker se hitro naje-moj je isti. To samo pomeni da ti hitro teče. Pa ponoč naj te ne skrbi če spi-ni se treba matrat s stiskanjem rajš spi! Tud moj je spal parkrat ze 5,6 ur, pol je blo pa tolk mleka
Super se dojita LP

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako mu lahko pomagam???
8.9.2005 19:31:00   
Kety
Katarina, fino je slišat, da nama gre dojenje dobro. Sej je tudi to znak, da je sit, ko tako dolgo spančka. Skrbelo me je zato, ker so v starševski šoli rekli, da mora otrok najmanj 10 minut sesat, da pride do pravega mleka (z maščobo). Ampak, če se lepo redi, pomoje to pravo mleko že dobi v teh 5-10 minutah.

Ponoči se pa sama zbudim, ker imam čisto trde prsi in si moram izčrpat, da potem izgine tista napetost. Se bojim mastitisa. Kolk časa je pa nevarnost, da ga dobiš? Se mi zdi, da se meni še ni uravnala količina mleka glede na Timijeve potrebe!! Ga imam ful preveč in mam že skor dva zmrzovalna predala polna zmrznjenega mleka. V enem dnevu si ga načrpam okrog 180 ml. So mi že v porodnišnici rekli, da bom mogla črpat, dokler ne bo več pojedel!!

Lp Kety

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako mu lahko pomagam???
9.9.2005 12:11:34   
petrulja
Lepo je slišati, da se tako pridno dojite in imate toliko mleka za vaše otročke. Mene je vedno skrbelo, da bo premalo mleka, ker je naša Nina kar pogosto sesala. Zdaj je stara dva meseca in se še vedno dojiva, pa tudi redi se v redu. Mleka sem imela vedno ravno dovolj, včasih sem si mislila, da bi ona pojedla še več pa ni blo. No in ker je tako pogosto sesala se mi je delalo vedno več mleka (sem mogla menjat modrc-velikost mislim).
Hočem povedat to, da če si črpaš se ti ga bo delalo samo še več. Mene tudi ponoči tišči, ker včasih spi tudi po 6 do 7 ur, pa se da prenest. potem se pa zbudi lačna in vse poje.
lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?