|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako jo sprejeti
11.6.2007 7:56:21   
Anonimen
Ker vidim da se zadnje čase vrtite precej okrog odnosa s taščo naj še jaz povem svojo zgodbo, pa morda še kaj rešim situacijo.
S fantom sva skupaj kar lepo število let, imava dva otročka, odnos pač z vzponi in padci, nič pretresljivega.
Z mojimi starši imava prijeten, topel odnos.Na vsaki strani nama pomagajo, z varstvom, finančno, čustveno oporo,...
Z njegove strani ni temu tako, bodoča tašča nima občutka za vnučka, redko ju vidi, oziroma sploh pokaže interes zanju,nikoli ju ni pazila, niti peljala na prehod. Večji je posledično tudi ne sprejema. Moram povedati da moji starši in njegovi nimajo stika med seboj, razen za nujna praznovanja, ki se jim ne da izogniti. Tudi rojstne dneve otrok praznujemo ločeno.
S taščo sem se sicer nekaj časa trudila, vendar je preprosto ne prebavljam.
Zagovarja namreč, da imajo fantki spodnjehlačke zato da si vanje brišejo lulčka po lulanju, ni potrebno ne brisanje ne otresanje, je popolnoma neprilagodljiva in mi je naredila precejšnjo sramoto s svojim obnašanjem na enem izmed nujnih praznovanj, kjer smo bili zdrani iz obeh strani sorodniki. Na žalost je tudi drugi ne marajo preveč, celo njeni lastni sorodniki. Čeprav mi je hudo(če mi ne bi bilo ne bi tega pisala), ker ne maram da bi partner moje nesprejemanje njegove mame razumel narobe, kot napad nanj. Precej se sicer problema tudi sam zaveda, jo delno zagovarja in opravičuje, problem nastane bolj kot pri sprejemanju pri tem da je ne spoštujem.
Fanta seveda to boli,vendar kljub svoji mladosti in lepi vzgoji čez to črto ne morem. Do tašče ne čutim niti trohice spoštovanje, ker po mojem mišljenju ni v dosegla v življenju nobenega vidnega cilja. Predvsem pa me moti njen odklonilen odnos do otrok, otroka vendar ne previješ brez da mi obrišeš ritko, ne trgaš ga mami iz rok, ko očitno vidiš da ne gre tako.
Ne vem več, res ne. Ko vem da bom morala z njo preživeti kakšno uro, bi se kar zjoka, v duši me vse trga, in mi predstavlja strašanki napor.
Kako izboljšati odnose, kako se prepričati da lepa bseda lepo mesto najde.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako jo sprejeti
11.6.2007 8:14:47   
pin
glede na tvojo zgodbo ti postavljam vprašanje: Zakaj je potrebno vsakega človeka sprejeti? Zakaj se je potrebno truditi, da bi bil odnos normalen? Menim, da le to ni potrebno. Škoda tvojega časa.

V tvoji situacija pač nimaš tašče, ki bi si želela kakšno popoldne paziti na otroka. Pa nič zato, obstajajo varuške, tvoja mama. Pa čim manj kontaktov s tvojo bodočo taščo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2007 8:34:47   
Magi*
malo nasprotujočih si dejstev si napisala: enkrat tvojih otrok tašča niti ne povoha, drugič jih previja in trga mami iz rokuser posted image

ti bom povedala, da je moja taščica zelo podobna po tisti plati, ko je zelo malo z našo pupo, vedno moramo mi do nje, čeprav je skoraj v soseski. redko pokliče... v 9-ih letih, odkar sva z možem skupaj, so se najini starši videli samo 3x, od tega 1x na porokiuser posted image  jaz sem se na začetku še sekirala okrog tega, še posebej zato, ker so moji starši pravo nasprotje... potem sem jo pa sprejela, tako kot je. in jo spoštujem. v končni fazi je rodila in gor spravila mojega moža, to pa tudi ni zanemarljivo, a ne? tudi moja tašča (in tudi moja mama) imata različne poglede na vzgojo in delata marsikaj ravno obratno, kot bi to hotela midva. ampak od par-krat na leto še noben otrok ni bil zavožen. (OK, seveda, če to niso res kake hude reči)

prej, ko se boš ti sprijaznila, da tvoja tašča ne bo nikdar takšna, kot je popolna tašča v tvoji viziji, prej se bosta razumeli. za silo, pa vendar. kje pa piše, da morata biti najboljši prijateljici?

tvoj mulček pa ima tudi lahko odpor do nje, ker prebere ta čustva pri tebi. poskusi preseči samo sebe in podaj tašči roko sprave in ne pričakuj nič v zameno. saj je vseeno kaj si tašča misli, pomembno je, da bo tebi lažje, ko jo boš sprejela tako, kot je.

midve s taščo imava čisto lep odnos, nobenih zamer, nobenih metanj naprej, čisto v redu. se pa vidiva zelo, zelo redko.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2007 8:35:59   
Anonimen
Jz mam pa ravno nasprotno situacijo. Moja bodoča tašča bi namreč rada bila ves čas poleg, celi njegovi družini se zdi, da imajo pravico, ker živimo v isti hiši ločena stanovanja, da so ves čas poleg. Včasih tud dihat ne morem več. Tako da, poskušajte poiskati neko srednjo pot. če ima take vzgojne ukrepe, je tudi jaz ne bi pustila poleg. za varstvo pa raje poišči koga ki mu zaupaš, saj ji svojih metod ne boš mogla vsiliti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2007 8:38:23   
Anonimen
Tudi jz bi mela s taščo topel, prijazen....odnos, če ne  bi živeli skupaj. ker pa živimo skupaj, preprosto ne gre brez konfliktov.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2007 9:38:30   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tudi jz bi mela s taščo topel, prijazen....odnos, če ne  bi živeli skupaj. ker pa živimo skupaj, preprosto ne gre brez konfliktov.

tipično, ja ..... saj že od nekdaj pravijo da "staro pa mlado ne gre skup" ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2007 12:40:55   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

malo nasprotujočih si dejstev si napisala: enkrat tvojih otrok tašča niti ne povoha, drugič jih previja in trga mami iz rokuser posted image

ti bom povedala, da je moja taščica zelo podobna po tisti plati, ko je zelo malo z našo pupo, vedno moramo mi do nje, čeprav je skoraj v soseski. redko pokliče... v 9-ih letih, odkar sva z možem skupaj, so se najini starši videli samo 3x, od tega 1x na porokiuser posted image  jaz sem se na začetku še sekirala okrog tega, še posebej zato, ker so moji starši pravo nasprotje... potem sem jo pa sprejela, tako kot je. in jo spoštujem. v končni fazi je rodila in gor spravila mojega moža, to pa tudi ni zanemarljivo, a ne? tudi moja tašča (in tudi moja mama) imata različne poglede na vzgojo in delata marsikaj ravno obratno, kot bi to hotela midva. ampak od par-krat na leto še noben otrok ni bil zavožen. (OK, seveda, če to niso res kake hude reči)

prej, ko se boš ti sprijaznila, da tvoja tašča ne bo nikdar takšna, kot je popolna tašča v tvoji viziji, prej se bosta razumeli. za silo, pa vendar. kje pa piše, da morata biti najboljši prijateljici?

tvoj mulček pa ima tudi lahko odpor do nje, ker prebere ta čustva pri tebi. poskusi preseči samo sebe in podaj tašči roko sprave in ne pričakuj nič v zameno. saj je vseeno kaj si tašča misli, pomembno je, da bo tebi lažje, ko jo boš sprejela tako, kot je.

midve s taščo imava čisto lep odnos, nobenih zamer, nobenih metanj naprej, čisto v redu. se pa vidiva zelo, zelo redko.

tkole se tud jaz strinjam. imam pa podoben primer, samo da je to moja mami.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2007 13:04:13   
Anonimen

Saj tisti zelo zelo redko, je pa ključen. Niso važne razlike med vami, različni pogledi na svet...vse to se da, če se vidite tako malokrat.No, po moje je to bistveno lažje, kot pa, če bi se srečevali vsak dan.
Tebi anonimna pa mogoče samo tole: preslišat in nič sekerancije...imaš moža in otroka....saj ne živiš s taščo....jaz sem z njo točno toliko, kolikor paše meni. Čim manj.
Aja, pa tudi moja tašča je vzgojila mojega moža.....ampak je še vedno drugačna. Resnično ni pobral tistih slabosti in lastnosti, ki jih pri njen ne prenesem.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2007 13:05:17   
honey
Tudi jaz imam podoben primer - živimo sicer v isti hiši, ampak skoraj ločena stanovanja, se pravi svoja kuhinja, svoja spalnica, svoja dnevna soba, edino wc in kopalnica pa skupno. Tako da se stikom ne moremo izognit. Moram pa reči, da kontaktiramo ravno toliko, kot je nujno, se pravi, če se srečava na hodniku ali kaj takega, jaz ne hodim tja na "čvek", ona se je pa tudi odvadila k nam hodit. Je pa res, da je tudi naš sinek ne obrajta popolnoma nič, pa ni pri meni nikoli videl kakšnega nespoštovanja do nje - enostavno je ne mara, ker se ne ukvarja z njim, ker ga skoraj niti ne pogleda, ko se srečata, če ima mali "srečo", ga vpraša, kako je, to je pa tudi vse. Ampak jaz niti ne zahtevam od njega, da bi jo moral imeti rad. Zakaj? Če ona njega ne šlivi, zakaj bi moral mali njo? Ja, vem, spoštovanje do starejših, samo jaz bom spoštovala tistega, ki bo tudi mene spoštoval, ker sem tudi živo bitje. Jaz se držim tega načela. Ne bom pa jaz nobenemu "lezla v rit", pa čeprav je to moja tašča, s katero živim skupaj (k sreči ne več dolgo). Ne vem, zakaj bi jo morala spoštovati, če ona tebe ne, pa čeprav je rodila tvojega fanta oz. moža, partnerja. Žal, tako jaz razmišljam.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2007 14:04:35   
Magi*

Saj tisti zelo zelo redko, je pa ključen. Niso važne razlike med vami, različni pogledi na svet...vse to se da, če se vidite tako malokrat.No, po moje je to bistveno lažje, kot pa, če bi se srečevali vsak dan.
Tebi anonimna pa mogoče samo tole: preslišat in nič sekerancije...imaš moža in otroka....saj ne živiš s taščo....jaz sem z njo točno toliko, kolikor paše meni. Čim manj.
Aja, pa tudi moja tašča je vzgojila mojega moža.....ampak je še vedno drugačna. Resnično ni pobral tistih slabosti in lastnosti, ki jih pri njen ne prenesem.

kolikor sem jaz razumela avtorico originalnega posta, se redko vidijo? citiram:..." bodoča tašča nima občutka za vnučka, redko ju vidi, oziroma sploh pokaže interes zanju,nikoli ju ni pazila, niti peljala na prehod."... ali pa je to še eno protislovje v postuuser posted image

sem že enkrat prej napisala, da je pač manj problemov tam, kjer mladi in stari ne živijo skupaj. tako pač je. mi sicer ne moremo računati na varstvo ob kateremkoli času, oziroma sploh ne računamo na varstvo. smo pa zato samostojni in se v nas noben ne vtika.

PS: tudi tega povdarjenega teksta ne razumem čisto dobrouser posted image  kako drugačna? a od moža? ja, hvala bogu. tudi moj ni kopija mame, pa tudi jaz upam, da nisem kopija mame, ampak original - jazuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2007 15:39:55   
Anonimen
Ja, Magi* od moža je drugačnauser posted image ...hm, jaz tudi upam, da nisem preveč huda kopija moje mameuser posted image .....lp in uživaj!!!

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2007 16:54:40   
Magi*

Ja, Magi* od moža je drugačnauser posted image ...hm, jaz tudi upam, da nisem preveč huda kopija moje mameuser posted image .....lp in uživaj!!!

čeprav, hočemo ali ne, smo z leti vse bolj podobni svojim staršemuser posted image  jaz ravno opazujem metamorfozo moje matere v babicouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2007 17:23:56   
Anonimen
Ja in res zakaj bi jo mogla sprejet?Če je ne maraš.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.6.2007 0:03:09   
ronja
Do tašče ne čutim niti trohice spoštovanje, ker po mojem mišljenju ni v dosegla v življenju nobenega vidnega cilja.

No, tu ti lahko pomagam: en viden dosežek pa je le sproducirala: tvojega fantauser posted image ... Ne rečem, da jo moraš zato spoštovat, ampak mogoče ti bo lažje tako razmišljat: jeste glupa, ampak tole ji je pa le ratalo...

Aja, pa odrasli, sploh babice in dedki, se dostikrat začnejo obnašat otročje - lahko že med user posted image ... Zakaj, me ne vprašat, ker ne vem, je pa to dejstvo in ga je najboljše kar sprejet zdravo za gotovo... In v takem primeru jih je dobro tudi jemat nekak tako, čeprav so odrasli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.6.2007 6:12:09   
srki
Nisem brala vseh odgovorov, verjetno se bom ponovila. Torej, zakaj bi se trudila za nek odnos, če na nasprotni strani ni interesa. Ja, potrpi tistih par minut ali uro, ko ste skupaj. Sicer pa, če bi vedela, da nekje nisem zaželena, niti ne bi hodila tja, kaj šele, da jim vsiljujem in rinem otroke. Takšen človek če jih vidi, ali ne!

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?