Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 11:12:42
|
|
|
|
Maxica
|
No, naš triletnik zdaj končno hodi v štiri urni program, pa smo še malo zgubljeni. Zjutraj, ko ga mama pelje, je še hladno in mu damo žabe, pa trenirko čez. Potem, ko ga mož pride iskat, so vedno zunaj. V vrtcu imajo ful toplo in verjamem, da mu je v žabah in trenirki prevroče, ampak ko grejo pa potem ven, bi bila pa trenirka verjetno premalo, al kako? Predvidevam pa, da ga vzgojiteljice ne slečejo, da bi bil samo v žabah. Al kako? Bi na to morali kaj opozorit vzgojiteljice? Joj, mi je ful smotano takole to spraševat, ampak imam lih tak delovni čas, da se mi pokriva z delovnim časom vrtca in težko pridem do vzgojiteljice, mož pa, ah, saj veste, kakšni so moški, njim je cool tako kot je. Aha, pa še to kr tu zraven vprašam - če je otrok lih malo prehlajen, se pravi, mu teče iz noska, pa kaj pokašlja, ga vseeno peljete v vrtec ali ga raje pustite doma? Pri nas ni problema z varstvom, vpisali smo ga samo zaradi družbe in socializacije. Hvala.
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 11:26:11
|
|
|
|
Petraa
|
ima nogavice,hlače,bodij z dolgimi rokavi,tanjšo majčko in jopico,zgoraj pa še bundo in to je to
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 11:32:47
|
|
|
|
Nika v službi
|
Jaz našo 2-letnico oblečem v žabice in neke normalne, ne preveč debele hlače, spodaj ima bodi s kratkimi rokavi in tanjšo majico z dolgimi, kak brezrokavnik ali tanjšo jopico čez, pa bundico. Ko z babi prideta v vrtec, ji hlače sleče in obleče v krilce. Žabice ostanejo. Kasneje ji vzgojiteljici slečeta še brezrokavnik ali jopico. Ko gredo ven, jo preoblečejo nazaj v hlače (in potem spet slečejo po vrnitvi s sprehoda). Pri nas ni problema glede preoblačenja, lahko so notri tudi samo v žabicah. Imamo pa normalno toplo, ne preveč in ne premalo. Če samo malce smrka in pokašlja, jo jaz peljem, čeprav imamo prav tako opcijo varstva doma. Če pa ji zelo teče in fajn kašlja, potem ostane kak dan, dva doma.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 11:37:47
|
|
|
|
natasaom
|
naša 3letnica ima žabe,hlače,sp.majčko majico z dolg.rokavi,čez kakšno jopco pa še bundo.v vrtcu se sleče,da je samo v majčki. jo pa ne preoblačim posebej,ko pride v vrtec,tako kot je oblečena je cel dan.če ji je prevroče pa itak sama pove
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 11:44:21
|
|
|
|
Miss Piggy
|
Zjutraj mu spodaj oblečem trenirkico, čez pa hlače, zgoraj pa tanko majčko, čez pa pulover. Hlače zjutaj v garderobi slečeva, tako da je v vrtcu v trenirki. Pa pulover tudi pustimo v garderobi. Žab ne prakticiramo v vrtcu, saj v samih žabah noče bit v igralnici, ker ga je sram, ne morem pa pričakovat, da bojo vzgojiteljice dvajsetim otrokom oblačile žabe preden grejo ven. Tko pa si hlače kar sam potegne čez trenerko. Mogoče mal hecna, ampak praktična rešitev.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 12:53:49
|
|
|
|
Bejba
|
Naš 3-letnik zaenkrat še nima žabic za vrtec, ampak dokolenke, čez hlače, zgoraj spodnjo majico, majico z dolgimi rokavi, jopčko, bundico. 1,5-letnik pa ima tako kot starejši, s to razliko, da ima namesto dokolenk žabice (pa še to šele kakšen teden ali dva). Imajo pa v našem vrtcu navado, da jim slečejo hlače in so notri vsi v žabicah, ko gredo ven, pa jim oblečejo hlače. Meni je to super, ker je otrok tudi bolj komot v žabah, se lažje giba in igra, ker ga nič ne veže. Tudi popoldne doma, je mali večinoma v žabicah. Sedaj se dobijo tako luštkane žabice, da prav fino zgleda, tudi če so brez hlač .
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 13:57:40
|
|
|
|
Anonimen
|
4-letnica: Spodnjo majčko z dolgimi rokavi, tanke žabice, nogavice, trenirka (hlače + zg. del). 1-letnik: Bodi z dolgimi rokavi, tanke žabice, nogavice, trenirka (hlače + zg. del). V bistvu smo vsi 4 napravljeni enako.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 14:16:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni trenutno največji problem predstavlja to, ali pod jakno obleči še en dodaten pulover ali ne. Tako da zdaj nekako držim pravila, da če je minus, mu ga dan, če pa ni, pa samo jakno (zimsko, seveda). Razen če ima puhovko, tam spodaj mu pa ne tlačim še puloverja, ampak je tudi ne more imeti, če ravno minus, ker je res fuuuul debela in tudi čez rit dolga. Žab pa nima, ima take podložene mehke hlače ali pa žametke. Danes sem mu hotela dati kavbojke in bombažno spodnje smučarsko perilo, pa je planil v tak jok, da žab pa že ne bo imel, da sva potem hlače zamenjala.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 18:03:31
|
|
|
|
dory
|
Moj triletnik ima obvezno že tanke žabe spodaj. torej: spodnja majčka, boxerce, žabe, tanka majica z dolgimi rokavi, pulover in hlače.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 27.11.2007 18:31:13
|
|
|
|
jakaracman
|
Če se ti zdi, da so žabe prevroče z notri mu daj samo trenirkico, čez pa za ven samo flisaste hlače npr..Tako mi prakticiramo celo zimo( so mi lansko lto svetovali v vrtcu) in je super.
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 6.12.2007 23:44:25
|
|
|
|
notranjka
|
Jaz sicer delam pri dveletnikih in svetujem tako, da so oblečeni v majčko oz. bodi brez rokavov ali kratkimi rokavi, pa še eno majico z dolgimi rokavi. Dečki so samo v žabah, deklice pa še v kikilicah. Ko pa gremo ven, kiklice slečemo in oblečemo hlače, ki jih starši pripravijo v garderobi, pa še puloverje in ostalo, kar je pripravljeno, lp
|
|
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 7.12.2007 7:25:19
|
|
|
|
mojsoncek
|
Midva nasega 1,5 letnika obleceva v zabe, hlace, bodi s kratkimi in majico z dolgimi rokavi. V vrcu mu slecemo hlace, tako da je tam samo v zabicah.
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 7.12.2007 8:37:34
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Nik je oblečen v bodi z dolgimi rokavi, tanjšo majčko z dolgimi rokavi, spodaj pa žabice in hlače. Čez pa bundo. Sem pa js tud že, kot Splišni, razmišljala o kakšnem pulovrčku ali jopici čez, pa se za to še nisem odločila. Če je rahlo prehlajen in smrkav, gre normalno v vrtec. Lp
|
|
RE: Kako jih oblečete te dni za v vrtec? 7.12.2007 8:44:55
|
|
|
|
OliveOyl
|
Oba 3leta+11 mes. kratek rokav,tanka majčka na dolge rokave,jopica,bunda Tamali najlonke,hlače Tamala žabe-debele,hlaše v vrtcu jo pustim samo v žabah, zunaj pa pride tam okrog -4 ob sedmih.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?