marta2
|
Ja, po moje je Postojna čista zmaga:bravo:, seveda pod pogojem, da je res vse ok in da sta dvojčka donošena:duda::duda: (meni ju je ginekologinja merila z ultrazvokom na 14 dni in potem je računalnik izračunal njuno težo, najprej sem bila vesela, ko je rekla da ima vsaka pol kile, nato magično mejo 1 kg, nato kila in pol in nato dve kile.....). Mi je ginekologinja govorila in me malo netaktno strašila (ena posteljica), da se dvojčki prej rojevajo, vendar nisem imela nobenega konkretnega vzroka, da bi se pri meni to zgodilo. Moji deklici sta se že nekje okrog 20. tedna obrnili na glavo in tako ostali vse do poroda, zato so me pripravljali na normalni porod. Ker sem želela epiduralno sem se odločila za Postojno. Ko sem bila tam na pregledu in so me pregledali ter rekli, da bi kar notri ostala (to je bila tudi že moja želja), so me pregledali z ultrazvokom in je bilo še vse ok, potem so pa rekli, da bodo pogledali če sem kaj odprta in preverili plodovnico, pa sem na tem ginekološkem pregledu začela malo krvaveti. Zato smo se z zdravniki (tremi) odločili, da bodo sprožili porod, ker sta bili deklici dovolj veliki. So me pripravili na porod, mi naštimali umetne popadke, maternica se je začela krčiti, jaz po nisem čutila popadkov. Potem so mi predrli plodovnico, v tistem trenutku pa mi je odstopila posteljica, zato so samo rekli, da je treba takoj narediti carski rez in so ga. Ko sem se zbudila pa sem bila mamica:sloncek:. Super. Mi je blo pa v Postojni to zoprno, da v intenzivni ni bilo obiskov, razen seveda naših majčkenih črvičkov dvakrat na dan. Če bi še enkrat rodila, bi pa vseeno nekaj spremenila. Zamenjala bi svojo ginekologinjo, ker se mi je veliko premalo posvečala, edino kar je bilo dobro je to, da ima dober ultrazvok. Prepozno mi je dala tablete za železo, ko je bila slaba nuhalna mi ni hotela dati napotnice za genetski posvet, ampak mi je kar zabrusila, da rabim amniocentezo, potem mi je enkrat rekla, da lahko en dvojček popapca drugega (takrat sem jo skor mahnila), ko sem bila na amnio so ugotovili, da je samo ena posteljica in takrat mi je v materinsko napisala, da nosim enojajčna dvojčka, ki sta v eni votlini (porodničarji so potem noreli, ker oni so pa videli da je vsaka v svojo votlini), ni mi hotela dati napotnice za rešilca, hotela mi je sama narediti nuhalno, kljub temu, da nima licence, pri 32. ali 33. tednih mi je pa rekla, da je konec pregledov in srečen porod ter me postavila pred vrata:zmeden:..... Rodila sem pa pri 37 tednih in dveh dneh. LP Marta+:duda::duda:
|