mami_miki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka Stvar je taka. Zadnje čase sem precej bolna, od viroz do ginekoloških težav, dermatoloških, ščitničnih...ni, da ni. Tudi splošno počutje je bolj kot ne v stilu "utrujena" . Če malo pomislim, kako nezdravo živim, ni čudno. Veliko sem zadnje pol leta doma z bolnim otrokom, pogosto sva tudi v bolnicah, še pogosteje v takih in drugačnih ambulantah. Kadar sem v službi, ne jem kosila. Hitim s službenimi zadevami, da grem čim prej na vlak in domov. Potem prosti večeru doma kaj na hitro skuhamo... Skratka, moj način življenja NI ok, je daleč od zdravega. Kot kažejo vse moje nakopičene zdravstvene težave, me je na to začelo opozarjati tudi telo. Gibljem se premalo. Če gre otrok v bolnico, grem seveda z njim in včasih minejo tudi tedni, ko sploh ne grem ven. No, če je otroček zdrav, smo veliko na sprehodih, na sankanju, pač zunaj. Tu se pa moja telesna dejavnost konča (ok, če odštejem šprint na vlak ali na kak sestanek na drug konec mesta, pa posteljne aktivnosti, pa nošenje otroka vsaj dvakrat na dan po stopnicah v 4. nadrstropje). Težava je pa v tem, da bolj ko razmišljam, da bo treba nekaj spremeniti, manj vem, kje naj začnem. Kakršnikoli predlogi (gibanje, prehrana, dodatki,...) so dobrodošli... vse si že sama povedela, kaj moraš narediti! jej zdravo, giblji se,..... začni misliti pozitivno,....to je dolg postopek..ampak tu se začne... ne hiti tolk v življenju...
|