|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako estetsko opremiti
15.2.2006 19:57:03   
kepa*
stanovanje? Namreč, midva sva si pred parimi leti na hitro opremila 5 sobno stanovanje, pač kolikor so nama finance dopuščale in da so sva se lahko vselila.
A meni ogromno stvari ni všeč, se mi zdi cenenih, itd. Rada bi drugačno notranjo opremo, nove pode itd.
Zdaj pa je problem v tem, da nimam preveč idej. Recimo, ko vidim, kako kul stanovanje, mi je ful všeč, a sama se ne spomnim na to.
Kako ste vi opremljali svoje stanovanje? Kje dobit pametne ideje, zamisli? Je pa tud tako, da moj ni preveč tehničen tip in sam ne bi nič dost naredil.

Vem, da obstajajo strokovnjaki, ki ti svetujejo pri notranji ureditvi. Se je kdo poslužil tega? Kakšne so kaj cene?

In koliko vas je, recimo, stalo, da ste si opremili stanovanje po svojih željah? Kakšne barve pri vas prevladujejo?
Še in še imam vprašanj. Vsake toliko me namreč prime, da bi naše stanovanje korenito spremenila.

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako estetsko opremiti
15.2.2006 20:08:34   
lex
Jaz imam vse oranžno antiko (take flekaste stene), razen spalnice, ki je modra (spomin na mojo sobo). V dnevni imava samo bež sedežno (dvosed in trosed - 200.000 sit v Rutarju - hrbet troseda ni usnjen)) ter TV mizico, ker več ni prostora (ostalo so igrače). V kuhinji imam novo kuhinjo, ki ima dvignjeno pečico in ločeno steklokeramično ploščo. Kuhinja  leseni deli so naju prišli 400.000 sit in sva jo kupila v Dravogradu na avtobusni postaji - trgovina s pohištvom. Štedilnik je gorenjski (oboje) in naju je prišel 250.000 sit. Kopalnica je mislim, da tud gorenjska okoli 120.000 sit. Sva se pa natuser posted image  z masažnim tušem.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2006 20:15:34   
kepa*
Ja, midva morava tud kupit novo kuhinjo. Že razmišljam o barvi.
Mam še eno vprašanje: meni je dokaj všeč minimalizem, le pojma nimam, kam bi potem zložila cel kup stvari, ki jih imamo. Namreč, zelo sem nagnjena h kopičenju stvari in sploh ne vem, kako nekaterim uspeva imet ful pospravljeno in urejeno in minimalistično pohištvo. Ni mi jasno. Jaz bi rabila ful veliko kuhinjo, ker imam non stop občutek, da imam ful premalo prostora.user posted image

Letos pa bo!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2006 20:16:53   
kofetek2010
kupiš kakšno revijo in najdeš kakšno idejo, potem pa letaš od štacune do štacune in iščeš najboljši približek temu iz revije user posted image
al pa po internetu iščeš in iščeš user posted image  

pr nas je vsak prostor druge barve, kuhinja je Dan Küchen v obliki črke U, spodnjih elementov je cca.9 metrov, ena stena je modra, druga iste barve kot jedilnica, saj je vse v enem prostoru (kuhinja+jedilnica+dnevna soba skupaj cca.60m2); v jedilnici imamo stene vanilija rumene in veliko stekleno mizo z 8 zelenimi stoli, v dnevni so stene opečnate, sedežna je modra usnjena, pohištvo je bambus; spalnica je rumena in v njej je samo zakonska postelja in tamala ima svoj spalni kotiček v njej v roza barvi; v garderobni sobi so vgradne omare; sinova soba je živo rumena z Alplesovim pohištvom v kombinaciji z modro barvo; predsoba je svetlo modra z vgradno garderobno omarouser posted image  

v kratkem nameravamo kupit novo sedežno in po vsej verjetnosti bomo menjali kr vso pohištvo v dnevni user posted image

meni je pr nas všeč in se fajn počutim user posted image

< Sporočilo je popravil jana73 -- 15.2.2006 20:35:45 >

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2006 20:23:12   
copka
Midva sva si pred kratkim opremila stanovanje( ni se dokoncano).
Sem si ful zelela topline in sva si izbrala same tople barve( zelo svetla rumena v kuhinji in malo temnejsi odtenek v bodoci otroski, oranzna na hodniku, in ena stena tople rdece barve v spalnici).
Po tleh sva dala laminat( cesnjo), v kuhinjo oranzne ploscice( rustikalen videz), kopalnico pa sem si zaprisegla, da ne bo modro-bela kombinacija( mi je prevec zamorjeno) in sva dala rumeno-belo in okoli ogledala dekorativne ploščice z ribicami, soncki( malo otrocje) ampak meni je zelo vsec.
V kuhinji sva izkoristila samo eno steno ker je tudi dnevna. In sva res vse v detajle nsatudirala, kako se nama najbolj splaca prostorsko postavit. V kratkem bova pa kupila se eno nizko stekleno omarico.

Svetujem ti, da si vzames cas. Kupis kaksno revijo in prestudiras postavitve. Potem pa kupujes pocasi, ker si sicer ne bos mogla dobro predstavlajti, kako kaj skupaj pase.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2006 20:45:12   
Anonimen
Najprej prvi nasvet: nekaj mesecev posveti listanju po revijah in internetnih straneh, da najdeš stil, ki ti je všeč. Pa sproti vse zlagaj v eno mapico. In naj se ti nikamor ne mudi, korak za korakom je najboljša metoda.

Drugi nasvet user posted image : odloči se za eno barvo lesa (pohištvo, tla, stavbno pohištvo naj bo v eni barvi), potem se odloči za barvo, ki bo prevladovala v prostoru in izberi nekaj odtenkov v tej barvi. Potem pa naj bo cca. polovica stvari v glavni barvi, četrtina v enem odtenku, ostalo pa v maksimalno treh ostalih odtenkih. Potem izberi kontrastno barvo in nekaj stvari, ki bodo v tej barvi.
Pri opremljanju pazi, da bo prostor ostal zračen, da ne bo preveč natrpan. Zelo pomembne so luči in osvetlitev. Pri okrasnih dodatkih velikokrat velja, da je manj več. Zelo lepo deluje, če je okrasnih elementov več enakih - npr. tri enake vaze ena poleg druge.

Minimalizem je primeren za velike prostore in za hiše, kjer večino stvari hraniš v posebnih garderobnih oz. shranjevalnih prostorih, kjer so le police. Kuhinjo pa si kar privošči prostorno, prostora ni nikoli preveč!

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2006 20:52:47   
rija
Pri opremljanju stanovanja je dobro, da si najdeš neko rdečo nit: se pravi določiš stil, barve.
Če želiš moderno stanovanje, je zelo preprosto in funkcionalno, da ti opremo naredi mizar. In v končni fazi tudi ceneje.
Pri modernih opremah tudi potem ni problema shranjevati stvari, ker so to lahko elementi zelo čistih linij, brez prostora za odlaganje nepotrebne krame.
Tudi jaz sem tip, ki mu je težko kaj stran vreči, samo prej, ko sem živela v majhnem stanovanju, sem enostavno bila primorana marsikatero stvar zavreči, sicer bi se v nepotrebnih stvareh zadušila.

Glede arhitektov: mi smo najeli eno, da je najine ideje spravila na papir, vendar se je na koncu izkazalo, da bi enako lahko storili z mizarjem sami. Ker jo poznamo, je za celo hišo stalo nekaj čes 100 tisoč.

Ceneje bo, da si kupip par italijanskih revih, izbereš kar ti je všeč, pa daš da ti mizar naredi kaj podobnega.

Druga stvar je čas: imeti ga moraš dovolj, da hodiš po trgovinah s pohištvom in dodatki, pa izbrskaš neverjetne stvari po dobrih cenah.

Da smo oprmili 200 m2 hiše, komplet, nas je pohištvo, brez bele tehnike in pip in podobnega stalo nekje 3,5 mio.

Barve, ki prevladujejo pri nas pa so: smetana, čokolada in oranžna.

Če želiš, si lahko stanovanje ogledaš v mojem albumu. Ni bilo še sicer čisto gotovo, slikano je še pred vselitvijo, zato zgleda mogoče še malce sterilno, ampak ideja pa bi lahko kakšna padla. Glede na reakcije obiskovalcev, bi lahko opremljala stanovanjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2006 20:56:42   
copka
Pa se nekaj sem se spomnila, ko sva izbirala barve. Svetovali so nama: ce isceva barvo, ki bi bila ista kot npr. kuhinjski elementi, bo velika verjetnost, da nama ne uspe najti tocno nianso in bo potem zgledalo res grdo. Zato naj bo npr. modra barva v ocitno razlicnih odtenkih, ne pa samo malo svetlejse.
Tudi ploščice v kopalnici so po tleh in tri vrstice rumene, ker pa sta ti rumeni ena bolj svetleca, druga pa bolj mat, smo vmes dali malo bele ploščice, da razlika ni zelo ocitna.

Sicer pa, ko nekaj kupujes bodi prepricana, da ti je vsec, ce ne si vzemi cas in se malo razisci in prestudiraj.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2006 21:36:55   
matahari
Pri meni bo marca eno leto ko smo totalno prenovili stanovanje...za dnevne prostore - kuhinja in dnevna soba je pohištvo belo, moderno (moja barva je namreč bela).Stranice v kuhinji so hruškov les..osnova je torej bela vse dodatne prčkarije kot vgradne luči okovja stolov mize so iz aluminija, torej srebrno..v tem letu v teh dveh prostorih nismo naredili nič..tudi stene so bele in pa podni - v kuhinji velike ploščice, v dnevni sobi bel parket..v tem letu smo se na vse skupaj privadili..zdaj spomladi pa se bomo odločili s katero barvo, ki bo seveda enotna bomo popestrili zidove..meni je zelo všeč barva kave in vsi peščeni odtenki skupaj z belo..otroški sobi sta v kombinaciji temno modra in bukev, spalnica pa je češnjev les z kombinacijo bele..tudi po tleh je parket barve češnje..Vse skupaj je zelo moderno..ideje sem pobrala na internetu..je res ogromno tega, vso pohištvo (razen kuhinje) pa mi je naredil mizar, ki je res pravi stručko in uporablja kvalitetne materiale..pri pohištvu sem prišparala 40% kar se mi zdi super..nareil mi je tudi vsa vrata po meri (dvoja drsna in troja navadna vendar visoka do stropa)..ti pa priporočam, da ne hitiš..mi smo napako naredili pri kopalnici, ki je sicer v modrem in vaniliji ampak glede na vse ostalo in glede na moj okus preveč klasična..se je pa mudilo..izvajalec mi je rekel, da rabi ploščice v enem tednu in smo morali kupiti tisto kar je bilo na zalogi..to mi je res žal..bolje bi bilo, da bi počakala 2 tedna in bi imela sigurno lepšo kopalnico..ampak selavi..mi je pa vse ostalo zelo pri srcu..

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2006 6:37:11   
Lunca1
Midva sva stanovanje adaptirala in urejala 5 let, vsaj toliko let je preteklo do najine vselitveuser posted image . Tudi jaz bi zdaj prenovila kopalnico, takrat si dobil namreč samo klasične ploščice in zato ne izgleda nič posebnega. Moji starši pa so prenavljali nekaj let za nama in kopalnica kljub temu, da je belo modra izgleda super in sploh ne sterilno (ima zanimivo borduro z lunami, sončki in srčki) Tako da to je čisto odvisno od ploščic samih. Kar pa se ostale opreme tiče, pa sva ga dala naredit po meri. Moj je naredil kuhinjo (bukev pajcana na hruško + beš vrata na zgornjih elementih). Mizo sva kupila v harvey Normanu in je super enostavna in velika. Vežo, dnevno in spalnico (razen postelje) nama je naredil mizar. Dnevna je povezana s kuhinjo, tako da tu prevladuje ista barva bukev pajcana na hruško in je precej kombinirana z aluminijem in mlečnim steklom. Veža in dnevna sta pa v svetlejšem lesu. Jaz sem se zelo poglobila v to, da je stanovanje praktično, da imava precej omar, da pa vseeno ne zadušijo stanovanja. Kabinet sva pa opremila kar z Ikeo, Pinino previjalno pa je naredil spet kar očka.

Meni so bile zelo v pomoč revije Neues Wohnen in Wohnidee, pa obiskala sva vse mogoče sejme in trgovine, potem pa dobiš ideje.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2006 8:50:05   
soncece24
Sem htela dat slikice v album, pa so prevelike - pomanjšat pa ne znam. Če te zanima, mi piši na mail pa ti jih pošljem. Midva mava nekaj med starinskim-retro in modernim stilom. Največ je rjavih barv, sedežna je bež, zraven sta dva temno siva naslonjača. Tla so češnjev laminat, kuhinja je temno rjava s kuhinjskim otokom v svetlih ploščicah, jedilnica je starinska, veliki stoli z naslonjali, miza za 8 oseb iz mahagonija... Na začetku sem mislila, da bo ful čudno zgledalo, ker je taki mix, dnevna in kuhinja sta bolj moderni varianti, jedilnica pa je bolj starinska, pa je kr vredu izpadlo. Spalnica pa ni nič posebnega, iz ikeje.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2006 10:02:08   
Anonimen
Sicer sem od foha in moja samohvala nič ne velja ampak sem šla tko:

barvaste stene - močno barvaste. To pomeni, da pohištvo ne sme bit intenzivnih barv in bilo 'birke'.
Vse je bilo več ali manj kupljeno v IKEI ker sva bila bl na kratkim s financami.

Če bi se odločila za bele stene ali res nekih nežnih barv bi bilo pohitvo temu primerno temno ali iz drugega lesa.

Poleg teha je igrala veliko vlogo tudi velikost prostorov v blokovskem stanovanju kjer je največja soba velika  20m2 ne moreš dat not nekega temnega pohištva ker izpade grozno nabito in majhno.

Zato je bilo pohištva minimalno mnogo s čimbolj čistimi linijami, da so prostori bili na videz večji.

Drugače pa glej album...

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2006 10:06:24   
viv_
Se mi zdi, da se moraš odločit za en stil in se tega držat. Da je nekako poenoteno vse skupaj. Paziti moraš, da ne daš v stanovanje vsega, kar ti je všeč.

Midva imava v stanovanju bolj malo oken, zato sva se odločila, da štartava iz bele osnove. Komibnirano imava pa s srebrno in mordo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2006 10:52:55   
Anonimen
Poglej na to stran, izdelujejo pohištvo po naročilu in svetujejo.
Res super oprema in kakovostnauser posted image user posted image user posted image

http://www.damles.si

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2006 11:00:17   
Anonimen
no js mam sicer sama kr dost idej velik jih pa vidim v kakih revijah in jih predelam mal po svoje. trenutno k bomo začel zidat novo hišo sem že začela tut zbiram mal kake odrezke - slike iz kakih revij, da jih bom takrat ko bom se česa lotla opremlat samo preletela in se spomnla kaj mi je že nekoč rojilo po glav. js o tem ful premišljujem, takrat ko je treba zaspat, se učit al pa počet kej druzga bl pomembnga trenutno :) v bistvu sem skos na preži za novimi idejami .. to mi je kr mal hobi :)

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2006 16:49:56   
kepa*
Hvala vsem za nasvete in ideje. Si bom res vzela čas, iskala po revijah,netu... Če pa katera najde kako pametno stran, mi pa tud lahk posreduje naslov.
Hvala.

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.2.2006 3:08:35   
snorlax
Če želiš, lahko pogledaš v moj album, noter je par slikic snetih z neta, par idej... Meni je všeč kaj takega.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.2.2006 10:00:06   
Maček Muri
Midva sva stanovanje predelala in sva obdržala zametke starega, pa nama je za vse tisto žal. Sicer sva se pa držala Ikee. Nekako tak stil kot pri Pikcu. Letos se bova edino še pozabavala z barvami sten. Ko sva se selila, sva po liniji najmanjšega odpora vse prebarvala belo.
Si pa ne predstavljam, da bi mi stanovanje opremljal arhitekt. Stanovanje mora imeti dušo tistega, ki notri živi.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?