Moyca_
|
eto kopiram kar to kaj sem sedaj napisala na blog: danes je najprej mala ugriznila brateca in to tako, da je revček tako jokal,... Kar odgriznila mu je ne kos kože in potem je nekaj nisem ubogala jaz in je ugriznila mene, jo skregam in razložim da ne in konec in da se to ne dela in seveda me je še enkrat čavsnila, da me je kar cela roka pekla. To da je dobila dvakrat po riti ni bilo namensko, ampak bolj refleksno. Se pa je potem jokala kot da bi njo kdo ugriznil,... Ko bi jo vsaj bolelo. Sprašujem se kako dopovedati otroku če nič ne zaleže. Kako? in potrebovala bi konkreten odgovor, ne nekega moraliziranja. Pri malemu smo se nekako navadili, ubogat zna, ko pa ne pa se pogovorimo nekako. Ravno prejšnji teden je dobil iz kleti zaboj z lego kockami, ker igrač ni pospravljal za sabo in jih ni imel niti namena. Sedaj pospravlja. Seveda se trudiva, da vzgojiva otroka na ljubezniv način, pa da nista razvajena, ..... pa vse to, ampak se sprašujem kje je meja. Enkrat sem brala mislim da na ringaraji, da je razlika ali otroka vzgajaš ali kaznuješ, oziroma nekaj v tem smislu. Nekako nisem dojela tistega, ker torej jaz kaznujem otroka in sem mu sedaj naredila več škode kot koristi. Torej kaj narediti v primeru ko nič ne zaleže, poveš miljonkrat,... pa nič, potem moraš ga nekako postaviti na realna tla in ga potem v vsakem primeru kaznuješ, ker mu verjetno ne paše. Kaj pa vem o, ne razumem tega vsega. Jaz vzgajam po občutku in ne gledam na nobeno povezano starševstvo, nobeno kaj pa vem kaj je še vse. moje srce in moja ljubezen, ter seveda zdrava pamet mi dajata občutek za to kar je prav in kaj narobe. Sama sem otrok ločenih staršev, moje otroštvo je bilo vse prej kot kruto, ampak zato sem se tudi trdno odločila da se ne bom fizično znašala nad svojimi otroki. o.k. se zgodi kot danes, ampak to ne sme biti vzgoja. In seveda vzamem z veseljem kak nasvet od drugje in ga z veseljem uporabim. Zdaj sem malo zatežila, ampak danes je verjetno tak dan aja, pa še nekaj sem se spomnila, mali ima novo finto, začel je špukat. Nekako sva kar vredu z mojim reagirala in mislim da bo vredu, samo tak šok ravno en dan, ko pride babi na obisk pa jo on špukne. Saj ima včasih finte, npr. mu rečeš ne, pa se smeje, pa mu razlagaš pa nič. No kaj v takem primeru, je potem to kazen če ga pošljem v svojo sobo da razmisli kaj je naredil. Sem potem spet mimo vsekala???