|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako določiti število obrokov na dan
6.12.2005 21:35:05   
meme
Ne vem kako naj postavim vprašanje zanima me kako imate vi določene ure pti obrokih na dan in koliko jih  imate oz. ste imeli pri 5 mesečnem otroku. Jaz se mi zdi ga kar dosti dojim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako določiti število obrokov na dan
7.12.2005 7:27:57   
April
Pri petih mesecih sem ga samo dojila, prav tako pri šestih.

Pri sedmih je pa začel postopoma z večerno riževo kašico. Sedaj  že več kot en teden je tudi kosilo - zlenjavni pire. Poje še zelo malo, največ kakšnih 100 g.

Sadnih kašic pa zaenkrat še ne mara. Sadja ne mara spasiranega, če pa imam jaz cel jabolk v roki ali pa banano pa z veseljem gloda in sesa.

(odgovor članu meme)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2005 8:00:38   
tejč
Tudi jaz sem pri 5 mesecih Ajšo dojila na približno tri ure in pol, ponoči se je zbujala enkrat, pri 6 mesecih sva začeli 14 dni z enima obrokom-sadnim. To je izgledalo tako, da sem ji ob 10 ponudila nekaj žličk sadja kuhanega in potem sem jo še podojila. Po 14 dneh sva uvedli še zelenjavni obrok okrog 14 ure. Po enem mesecu se za ta dva gosta obroka nič več ne doji, ostale "termine" v dnevu pa se še doji, čeprav opažam, da vse manj, sploh zvečer noče več sesat.user posted image

No, kakorkoli, nič ne hiti, sploh če želiš dlje časa dojiti.

Lep dan.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2005 11:45:19   
Suzi*
Pri 5m sem ga samo dojila, na 3-4 ure, pa ponoči je še 1-2x jedel. Zdaj pri 9m ima obroke goste hrane na 3 ure (3 obroke), ponoči se več ne doji, ga pa podojim še zjutraj in zvečer. Skupaj torej 5 obrokov in dojenje pred spanjem, ko se bolj pocarta kot naje.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2005 12:31:03   
Anonimen
Dan se začne takole:

5.00  - steklenička mleka
8.30  - žitna kašica + steklenička, če še želi
12.00 - sadna kašica + steklenička, če še želi
15.30 - steklenička mleka
18.30 - steklenička mleka
0.30  - dojenje

Pri nas gremo prej spat (19ih), pa zato jemo taprvi obrok že ob 5ih. No, nam tko paše, ker Gašper itak potem zaspi nazaj do 8ih user posted image
In tako vsak dan, dokler ne bomo začeli uvajati zelenjave tist obrok okoli 15ih!
Moram pa še razmislit, ali bi mu dajala za večerjo malo riževe žitne kašice user posted image

No, to je to, pri nas smo kar našli en ritem, čeprav se mi je zdelo, da pa kaj drugega kot dojit pa nikol ne bom vedla, kako in kaj user posted image  pa kar gre user posted image

(odgovor članu meme)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2005 0:04:22   
giga
Midva sva se samo dojila, oz. prav na rojstni 5. mesec sem mu dodala žličko sokca - home made. Cel mesec sva ob 10ih jedla sadje, ostalo sva dojila, v 6. mesecu sem mu dodala še zelenjavni obrok ob 13ih, ostalo dojenje.

Carpe diem!

(odgovor članu meme)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2005 6:42:38   
inna
Ko smo začeli uvajati sva jedli v času kosila najprej sadje, ko nama je to zlaufalo sva sadje prestavile na dopoldan in sva začeli uvajati zelenjavo. na začetku so zgledali obroki takole. S tem da sva še včasih imele med sadnim in zelenjavnim obrokom malo mleka, odvisno od tega koliko je pač pojedla goste hrane.
5-6- steklenička mleka 
8-9 - sadna kašica
13- zelenjavna kašica 
16 - steklenička mleka 
19 - steklenička mleka

Sedaj pri 8 mesecih imava pa takole
5-6  mleko
8-9 jogurti, skutke...
13  kosilo (zelenjavo, testenine, mesek...kuham približno enako kot za nas samo manj slano in začinjeno)
16  sadje
20  mleko

med obroki pojeva kakšen keks, kruhek ali pa mleko

Hrano samo malo pretlačim in mi kar lepo je čeprav še nimava zobkov.

user posted image  

(odgovor članu meme)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2005 11:18:54   
Anonimen
Mi2 sva pri 5 mescih imela tako:
user posted image 9.00 sadna kašica(190g)

user posted image 13.00 mleko (210ml)

user posted image 17.00 mleko (210ml)

user posted image 20.00 mleko + rižolino (230ml)

(odgovor članu inna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2005 15:14:38   
bobek05
Mi se ne dojimo - Anej je na dodatni hrani. Se pa prilagajam njemu. Čez 2 dni po star 6.mesecev pa ima še vedno 5-6 obrokov na dan. Pa se zaradi tega sploh ne sekiram. Ugotovila sva namreč, da mu ne odgovarja jesti manjkrat pa dosti, ampak raje večkrat pa manj, ker drugače precej poliva... Med 10h in 12h dobi sadno kašico, naslednji obrok pa zdaj uvajamo zelenjavo...
Mlečni obrok poje pribl. 130-150ml, zvečer 150-200ml (sam določa kdaj mu je dovolj).. Ko mu več ni, enostavno cucelj porine ven ali pa se začne z njim igrati... Z hrano ga nikoli ne silimo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.