|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako do dostojne preživnine
1.12.2010 11:11:01   
petruska
Ker se s partnerjem razhajava, me zanima kako naj se lotim zadeve. Koliko preživnine se ponavadi odobri?
Glede na  to, da sem računala, da v Ljubljani najem stanovanja ne pride pod 400 €+ stroški, da je vrtec mesečno 260 €, telovadba in plesne 40 € na mesec, pa da otrok rabi tudi nove obleke in obutove vsake toliko in da nenazadnje rabi tudi za jest, me je kar strah koliko stroškov naenkrat pade name (plačo neto imam 900 €) si ne predstavljam, da bo sodišče partnerju namenila mesečno plačevanje recimo 150 € (njegov osebni dohodek neto je 1300 €).
Kako naj se lotim, da bom finančno nekako prišla skozi?
Stanovanje v katerem smo sedaj živeli je od partnerja.
prosim za nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako do dostojne preživnine
1.12.2010 11:25:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: petruska
si ne predstavljam, da bo sodišče partnerju namenila mesečno plačevanje recimo 150 €

Sodišče je malenkost manj (140€) dodelilo za plačevanje mojemu g. Bivšemu, ki je bil brez dohodkov in brez premoženja. Po tem sklepam, da bi človeku z netto plačo 1.300€ dodelili kvečjemu več.
Na splošno pa... Živim v LJ in sem najemnica za 15 let, tako, da ti lahko iz prve roke povem, da stanovanja pod 400€/mesečno + stroški SO. Mi imamo trenutno 2-sobno stanovanje na zelo dobri lokaciji za 350€/mesečno + stroški, v naši bližini pa se trenutno oddajata še dve taki stanovanji (eno privat in eno preko agencije - mi smo lani vzeli agencijskega, ker je bolj ziher).
Da bi ti sama na 900€ netto plače plačevala 260€/mesečno vrtca, se mi zdi nekoliko veliko, ampak o tem ti bodo kaj več znale povedati druge RR-ovke.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2010 11:32:59   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Da bi ti sama na 900€ netto plače plačevala 260€/mesečno vrtca, se mi zdi nekoliko veliko, ampak o tem ti bodo kaj več znale povedati druge RR-ovke.

To je zdaj določeno glede na dohodek obeh - če gresta narazen, se bi moralo tudi plačilo vrtca ustrezno znižati, samo bo treba dati novo vlogo.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2010 11:34:29   
Kerensa*
Pa ni za pozabit', da bi se, glede na več kot razpolovljen družinski dohodek, povečal tudi otroški dodatek.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2010 11:38:34   
Pikica_82
Na tako plačo so mojemu bivšemu določili preživnino 350€. Oziroma sva se za to vsoto dogovorila sama, sodnica pa nama je nato povedala, da ona vsote pod 300€ niti ne bi dosodila. Ful je odvisno, na kakšnega sodnika naletiš, eni brez problemov še vedno dosojajo mizerne vsote, žal user posted image  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2010 11:44:04   
petruska
Sem poskušala vse stroške nekako združit, potem pa gre to na pol ali ne. pri najemnini ne vem ali je to samo moj strošek, ali ga je dolžen partner tudi poravnat polovico? Za vrtec, hrano, obleke, tečaje se mi zdi smiselno, da vsak plača pol, pri najemnini pa ne vem.
Če dam vse skupaj na pol, potem bi mi moral plačevati cca 500 €, vendar tega skoraj ne morem pričakovati, saj so zneski, ki jih prisodi sodišče, vedno zelo nizki. (sem malo brskala po internetu in preživnina redko gre nad 300 €).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2010 11:48:24   
Pikica_82
Ne, ne na pol (stroški stanovanja, najemnina). Na pol daj vajine stroške z otrokom, nato pa še te enkrat na pol, to polovičko je dolžen partner kao pokrit. Pri stvareh samo za otroka, pa gre na pol ja.
A dogovorit pa se ne moreta sama?

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.12.2010 11:54:21   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: petruska
pri najemnini ne vem ali je to samo moj strošek, ali ga je dolžen partner tudi poravnat polovico?

Delež od g. Bivšega je polovica otrokovega deleža.
Če boš imela npr. 300€ najemnine in 100€ stroškov, je to 400€. Otrokov delež je 200€, polovica tega, torej 100€, pa je od g. Bivšega. Teoretično. Pri meni so polovico 1/4 najemnine in stroškov (ker smo pač štirje - jaz, g. Mož, Pubertetnik in Mladič) upoštevali.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 1.12.2010 11:55:29 >

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.12.2010 12:06:40   
Gina
Preživnine niso več minimalne, kot so bile nekdaj - to pa zato, ker minimalne so bile zaradi kvazi samohranilk, ki so v resnici živele skupaj s partnerjem in jim je bilo vseeno oz. celo v interesu, da jim čim manj napišejo, ker bi jim šlo to v dohodek. Zato pod 100eur praktično nikomur ne dosodijo. Kako pa češ živet otroka z 200eur na mesec, ne me hecat no. Saj socialna z dodatki vred da več. Pa za rejnike dajo več kot 400 na mesec za otroka, ap veš da država plačuje minimalca. Torej moraš zahtevat vsaj 200, er400 je realna številka, če si precej šparoven. Saj ni samo hrana pa obleka pa čevlji  tisto, kar zapravi otrok, je tudi elektrika, voda, poraba strojev, ki se zato prej iztrošijo, plin, pa tabori, letovanja, počitnice za vaju, oz zanj, pa kozarci, brisače, piskri, igrače, kolo, rolerju, računalnik,....pa ogrevanje, ker zanj tudi ogrevaš kakšno sobo, pa ne moreš biti nekje v najemu kjer oddajajo samo sobo, ampak rabiš stanovanje , ker imaš še otroka zraven, ...pa knjige, pripomočki za šolo, papir, šamponi, žarnice, šolska torba, čistila, praški, krožki, bencin za njega okol vozit, pa delno tudi avto, saj brez otroka avta pol toliko ne rabiš, greš komot peš...., avtostol zanj...ma toliko je tega, da nikakor ampak pod nobenim pogojem ne pristajaj na 150. Ko ste živeli skupaj, je otrok od očeta dobil več kot 150, torej mora tudi zdaj ostat na istem kot prej.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Imena za DEČKA
Janjikaaaa

Luka (32%)

Enej (26%)

Rian (6%)

Kevin (6%)

Gal (20%)

Staš (10%)

Število vseh glasov: 217

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!