|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dati ventolin
23.4.2007 7:46:34   
Anonimen
Moj malček (13 mesecev) je dobil ventolin v petek, imava na 4 ure. Devam mu na jogurtov kozarec, vendar imava takšne težave, da sploh nevem, če dobi kaj zdravila.
Se izmika na vse načine, ali mi zmučka kozarec itd..
user posted image user posted image
Ste tudi ve imele takšne težave?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dati ventolin
23.4.2007 8:15:35   
Marogica
Mi smo kupili v lekarni takšno "pomagalo", s katerim otrok lažje inhalira, pa tudi "izguba" je manjša. Stalo pa je nekje 10 starih jurjev pred 5 leti. Mogoče je sedaj kaj ceneje.

Je pa res, da tudi pri nas oba nista bila ravno navdušena nad dajanjem ventolina, tako, da optimalne rešitve ni.....

< Sporočilo je popravil Marogica -- 23.4.2007 8:25:34 >

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2007 8:23:48   
Ines.
Ja, obstaja en poseben nastavek. Meni so ga v ambulanti posodili za en teden. Drugače jih imajo pa v lekarni.

Zdravi otroci, srečna mamica.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2007 9:01:20   
2mama
tudi mi smo imeli enak problem (smo pa kar precej na ventolinu). ko sem povedala pediatrinji, mi je napisala recept za komoro z otroško masko Aerochamber (izdelano v Kanadi). To pa je super. Prosi zdravnika, da ti napise recept, ker sicer je to najbrz kar draga zadeva.

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2007 9:25:20   
mala maja
dobiti bi morala babyhaler ali kašen drugi pripomoček.

pokliči v ZD da ti ga posodijo ali napišejo napotnico za pripomoček. Ampak je vseeno za doplačati bivših 1.800 sit.

Drugače pa moraš ventolin pretresti pred uporoabo. Če se ti malček izmaknje moraš vpih ponoviti. Med enim in drugim vpihom mora preteči 1 min in vsakič znova moraš ventolin pretresti.  Aja ko daš vpih šteješ do deset. takrat dobi max. vpihov potlej počakaš minuto in spet daš vpih in šteješ do deset.

Drugače probaj pa tako da ga posediš v naročje ga primeš za brado in lonček in z eno roko pretreseš ventolin ter daš vpih. Nekdo če imaš možnosti naj mu kdo drži roke in noge.  res se sliši grodo ampak saj se bo malček navadil, pa bo videl da ni hudega.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2007 11:03:21   
AnBan
Ma kje si pa bila da ti niso dali recepta za pripomoček babyhaler. To ti napiše zdravnik, dobiš v vsaki lekarni, doplačaš 1800 bivših SIT. 

[

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2007 11:54:28   
Metuljček Cekinček
Jogurtov lonček? Halooo!?

Saj nismo več srednjem veku. Me je tako razkurilo, ko sem to prebrala!!! Da šparajo na naših otrocih!!!

Pokliči še enkrat pediatrinjo in naj ti v zdravstvenem domu posodijo babyhaler. Če jih pa nimajo, pa naj ti napiše recept! Katastrofa!

Tudi ko boš imela babyhaler, se bo tvoj malček najverjetneje še vedno upiral. Sčasoma se bo navadil in bo malo boljše. Ko mu daješ vpihe, ga imej v naročju. Tako je še najbolj obvladljiv.

Moj metuljček zdaj že sam prinese trobento (tako rečeva babyhalerju), ker sem mu razložila, da bo potem lažje dihal. Potem pa skupaj odštevava od 10 nazaj, potem pa raketa odleti v vesolje. Skratka, zabavno! 

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2007 12:21:51   
lutka
Tudi mi smo v začetu moralu uporabljat jogurtov lonček user posted image , živa bedarija, revčokma se je vse poznalo okoli ust.
potem pa sem šla nazaj do pediatrinje in ji povedala da tako ne gre več naprej in nam je napisala recept za babyhaler in nama ni bilo treba nič doplačat.

Tako da kar lepo ji reči , da z jogurtovim kozarčkom ne moreš otroku dajat ventolina in ti naj napiše recept. (sploh če imata pogostokrat inhalacije)

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2007 12:58:41   
vanč
JOGURTOV LONČEK! GROOOZA!
Lepo pojdi nazaj in prosi za recept za babyhaller. Ventulin je potrebno dajati po točno določenenem postopku,ki ti ga je že opisala mala maja, ker če ne, je brez učinka. Zdravnica bi ti morala na otroku pokazati točen prijem, da se ti ne izmakne. Pri nas se je izmikal samo prvi dan nato je ugotovil, da ni nič hudega, ker sem mu inhalator dala v roke, da se je malo poigral in ga spoznal.
Prvič, ko smo zboleli nam je inhalator posodila zdravnica. Ko smo zboleli 2. je brez oklevanja napisala recept. O jogurtovem lončku ni bilo nikoli govora.

Pa lepo inhalirajte in se čimprej pozdravite!

vanč

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2007 13:06:24   
Anonimen
Najlepša hvala vsem. Danes sva imela kontrolo in sem ji povedala, da imava velike težave z jemanjem ventolina, dobil ga je pa že drugič do sedaj in zdravnica ni nikoli niti omenila, da bi na recept dobila ali kupila kakšen pripomoček. Mi je svetovala zaenkrat jogurtov kozarček.
Malo boljši je, tko da verjetno je dobil nekaj zdravila, to traja že več kot en teden in še en teden ne sme v vrtec, da se nebi kaj ponovilo.
Če se bo ponavljalo, ji bom rekla če se da recept dobiti, če ne pa bomo morali nabaviti.

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?