Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 16:44:49
|
|
|
|
Anonimen
|
V tem primeru je za otroka neprimerno boljši način rojstva carski rez.
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 16:49:14
|
|
|
|
Seven*
|
Splisni, mama je takrat v narkozi in je nic ne boli.. Isto ne boli pri EA.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:13:26
|
|
|
|
anckabancka
|
No, še en razlog več, da se splača potrpeti...
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:15:06
|
|
|
|
nejcko
|
Torej, če prav razumem, bolj ko porodnica trpi, lažji je za otroka porod oz. manj stresen? Ma ne vem, no, če se npr. otrok nekje zaustavi in mati trpi ko satan, po moje tudi otroku ni ravno fajn, ker se v bistvu bori za življenje. To so spet kakšne teorije, ki so namenjene materam, naj se ne ustrašijo porodnih bolečin in naj jih jemljejo kot blagoslov za otroka. Vse lepo in prav - dokler se s takimi teorijami ne ogroža življenja otroka in porodnice.
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:25:59
|
|
|
|
Anonimen
|
lahko bi bilo telo narejeno tako, da bi se hormoni ravno tako izločal čeprav te zadeva ne bi bilela. ne vem zakaj je treba da boli??!! a pol če imaš ea in ne čutiš bolečin pol otrok trpi k sto ??? trapasto!
< Sporočilo je popravil LARA -- 9.2.2007 17:26:52 >
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:27:57
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA ne vem zakaj je treba da boli??!! Ker je Eva jedla jabolko iz drevesa spoznanja. Kazen mora biti vzgojna
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:39:57
|
|
|
|
Anonimen
|
To kar je napisala Seven je čisto res in se ve že kar nekaj let. Ne vem, pa vprašajte Pušenjaka, če si upate?
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:47:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Nikoli nam namrec niso povedali, da ima bolecina pri porodu dolocen smisel. Med porodom namrec mati proizvaja veliko kolicino endorfinov, ki jo "zafiksajo" in zmanjsujejo bolecino, HKRATI pa IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: LARA ne vem zakaj je treba da boli??!! Ker je Eva jedla jabolko iz drevesa spoznanja. Kazen mora biti vzgojna ja ja sej to! vsega je va kriva! kr nej ona rojeva! drgač pa ne vem..moje endorfine je vse tamala pol pobrala k mene niso čist nič zafiksali
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:52:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Splisni, mama je takrat v narkozi in je nic ne boli.. Isto ne boli pri EA. To pa ne, za otroka je pa velika razlika, če se rodi po naravni poti ali s CR. Pri potovanju skozi porodni kanal lahko da je kaj na teh stvareh, ki se sproščajo ob bolečnah, da je tudi otroku manj boleče. CR pa za otroka pač ni boleč in ne naporen in zato tudi mame ne rabi bolet.
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:54:30
|
|
|
|
Marogica
|
Nam so povedali, da nastopi bolečin zato, ker se odpiramo, torej medenica se širi. In z vsakim popadkom/bolečino se bolj širimo in porodo se bliža h koncu. Torej popadek je naš "prijatelj"-pomaga, da se čimprej odpremo. Očitno sem jaz imela bolj malo "prijateljev", da je tako dolgo trajalo To je bila pri nas razlaga v materinski šoli.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 17:54:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen To kar je napisala Seven je čisto res in se ve že kar nekaj let. Ne vem, pa vprašajte Pušenjaka, če si upate? A pa si ti upaš stopiti iz anonimnosti?
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 18:00:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Moški najbolj vedo kako je rodit. Ja,ja a ne?
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 20:22:41
|
|
|
|
cmokec
|
Po svoje je logično, da ima tudi bolečina nek smisel. To o hormonih za lažje prenešanje bolečine sem že slišala, a je blo oblj od ust do ust debata. A ni tudi za dojenčke prvi teden "dobro obdobje" za prve operacije ravno s tega naslova. Se mi dozdeva, da smo tudi na RR že govorili o tem.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 21:11:24
|
|
|
|
cmokec
|
Na tem naslovu sem našla tole http://www.mojmalcek.si/revija-03-06/rojstvo.php Del članka: Po rojstvu boste na njegovi glavici morda opazili hematom, nenevarno buško, modrico, ki bo po rojstvu kmalu izginila. Ali ga je bolelo, ko jo je dobil? Odrasli po lastnih izkušnjah menimo, da najprej zaboli, potem pa opazimo na tistem mestu modrico. Zdi se, da plod med porodom takšne bolečine ne čuti. V tistem trenutku so namreč v njegovem telesu na delu endorfini, hormoni, ki uspavajo bolečino. Ni pa izključeno, da ga na mestu hematoma ne prične boleti nekaj ur po rojstvu, ko poneha vpliv endorfinov.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 22:17:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa vem, po moji izkušnji je bilo tamali veliko bolj fajn, ko so me končno priklopili na EA. Sicer je res, da sem imela sprožen porod, pa že en dan prej so mi s klistiranjem, ročnim luščenjem čepa, stradanjem in maratonskim sprehajanjem poskusli sprožit popadke, pa so mi jih moral na koncu v žilo spustit, ampak tamali se je na CTG-ju videlo, da ji ni fajn, zato so me čez noč kar not obdržali, naslednji dan pa sprožili umetno, ko mi je EA prijela, se je pa utrip normaliziral in tudi norela mi ni več po trebuhu in se je umirila.
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 22:27:37
|
|
|
|
HuAnita
|
Po svoje je logično, da ima tudi bolečina nek smisel. To o hormonih za lažje prenešanje bolečine sem že slišala, a je blo oblj od ust do ust debata. IZVIRNO SPOROČILO: cmokec Meni je to povedal G, pa tudi ob porodu, ko sem kričala, da boli in da nočem roditi, me je babica tolažila, češ da oblj kot boli mene, lažje je otroku - pa priznam, da mi je bilo v kakem trenutku tudi presnetno vseeno, če je malemu kaj lažje Je pa to nekako logično, se mi zdi. Meni še vse nekako potegne, kar se poroda tiče, samo ne vem, zakaj je narava to tako naredila, da se novorojenček zbuja na tri ure, pa te (no, vsaj mene) zmozga do onemoglosti, ker se kljub odličnemu pridobivanju teže 6m po rojstvu še vedno zbudi vsaj vsake tr ure - ponoči mislim
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 23:12:41
|
|
|
|
cmokec
|
Tako: Žleza izloča učinek PLACENTA -PROGESTERON, ESTROGENE α- β- γ-ENDORFINE β-ENDORFIN -blokator bolečine pri porodu Placenta je edina skupni organ mamice in otroka, zato je mati narava poskrbela, da ona izloča hormon Endorfin. Znan je kot hormon sreče, pri porodu pa deluje kot blokator bolečine. Kako pripravno. Deluje pa na oba, če si organ delita oba. Dve muhi na en mah.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 9.2.2007 23:13:15
|
|
|
|
cmokec
|
Sem mislila, da sem naredila tabelo
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 10.2.2007 7:11:38
|
|
|
|
Dashenka
|
Popolna neumnost
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 10.2.2007 9:35:46
|
|
|
|
cuma
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni V tem primeru je za otroka neprimerno boljši način rojstva carski rez. Preverjeno. Ema je bila ko rožica, nič zmatrana, po 1uri sva se že dojili... Zakaj bi potrebovala mojo bolečino, če porod zanjo ni bil tak šok (vsaj ne tak kot naravni)?
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 10.2.2007 10:15:54
|
|
|
|
Eca
|
Me čudi, da še ena ni zmodrovala, da tiste ki rodijo z bolečinami, da imajo otroke bolj rade kot ostale, ki rodijo z carskim rezom ali EA. Mislim . Tiste, ki želite roditi po naravni poti pač tako naredite in če vam bo v uteho neka raziskava, kako bolečine pomagajo.... Tiste, ki vam je ljubše z EA ali carskim pa tudi prav. Samo ne strašit s takimi neumestnimi. Evo, zdaj me pa napadite! Sem se podpisala, ker imam "jajca" in ne tako kot ene anonimne, ki so potem še ful pametne! Eca
|
|
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 10.2.2007 11:06:37
|
|
|
|
Seven*
|
Eca, ne pretiravaj in ne delaj scen. Tudi sama sem dobila EA na koncu poroda, sicer ni prijela, pa vendar. Gre samo za razmisljanje v tej smeri, da pac ima porodna bolecina svoj smisel. Nic drugega.
|
|
RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku? 10.2.2007 11:23:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi sama sem dobila EA Tudi EA se dozira na meji med bolecino in nebolecino. Doza naj ne bi odpravila bolecine, ampak jo sama omilila. Res pa je, da je bolecinski prag zelo različen od človeka do človeka. Priporocam predavanje o EA. Edino, ki je bilo vredno svojega casa. Zares strokoven opisa celotnega poroda. Ea je bila v bistvu samo "za zraven".
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?