|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku?
9.2.2007 16:43:01   
Seven*
Danes sem malo brala o tem. Nikoli nam namrec niso povedali, da ima bolecina pri porodu dolocen smisel. Med porodom namrec mati proizvaja veliko kolicino endorfinov, ki jo "zafiksajo" in zmanjsujejo bolecino, HKRATI pa ti endorfini prehajajo tudi preko placente, kjer naravno pomagajo tudi otroku, da lazje premaga stres pri porodu.

V razmislek.. Medtem ko trpimo na porodni mizi delamo uslugo porajajocemu otroku..

O tem je ogromno konkretnih znanstvenih studij.. Ce bo katero zanimalo, lahko poiscem, ko bom imela cas.

lp,
Seven

P.S Lahko same najdete kup clankov, ce Googlate (Endorphines birth)

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bolecina mame pri porodu pomaga otroku?
9.2.2007 16:44:49   
Anonimen
V tem primeru je za otroka neprimerno boljši način rojstva carski rez.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2007 16:49:14   
Seven*
Splisni, mama je takrat v narkozi in je nic ne boli.. Isto ne boli pri EA.

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2007 17:13:26   
anckabancka
No, še en razlog več, da se splača potrpeti...user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2007 17:15:06   
nejcko
Torej, če prav razumem, bolj ko porodnica trpi, lažji je za otroka porod oz. manj stresen? Ma ne vem, no, če se npr. otrok nekje zaustavi in mati trpi ko satan, po moje tudi otroku ni ravno fajn, ker se  v bistvu bori za življenje.

To so spet kakšne teorije, ki so namenjene materam, naj se ne ustrašijo porodnih bolečin in naj jih jemljejo kot blagoslov za otroka. Vse lepo in prav - dokler se s takimi teorijami ne ogroža življenja otroka in porodnice.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2007 17:25:59   
Anonimen
lahko bi bilo telo narejeno tako, da bi se hormoni ravno tako izločal čeprav te zadeva ne bi bilela. ne vem zakaj je treba da boli??!!
a pol če imaš ea in ne čutiš bolečin pol otrok trpi k sto user posted image  ??? trapasto!

< Sporočilo je popravil LARA -- 9.2.2007 17:26:52 >

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2007 17:27:57   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

ne vem zakaj je treba da boli??!!

Ker je Eva jedla jabolko iz drevesa spoznanja. Kazen mora biti vzgojnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2007 17:39:57   
Anonimen
To kar je napisala Seven je čisto res in se ve že kar nekaj let. Ne vem, pa vprašajte Pušenjaka, če si upate?

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2007 17:47:38   
Anonimen
Nikoli nam namrec niso povedali, da ima bolecina pri porodu dolocen smisel. Med porodom namrec mati proizvaja veliko kolicino endorfinov, ki jo "zafiksajo" in zmanjsujejo bolecino, HKRATI pa
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

ne vem zakaj je treba da boli??!!

Ker je Eva jedla jabolko iz drevesa spoznanja. Kazen mora biti vzgojnauser posted image

ja ja sej to! vsega je va kriva! kr nej ona rojeva!

drgač pa ne vem..moje endorfine je vse tamala pol pobrala k mene niso čist nič zafiksali user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2007 17:52:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Splisni, mama je takrat v narkozi in je nic ne boli.. Isto ne boli pri EA.

To pa ne, za otroka je pa velika razlika, če se rodi po naravni poti ali s CR. Pri potovanju skozi porodni kanal lahko da je kaj na teh stvareh, ki se sproščajo ob bolečnah, da je tudi otroku manj boleče. CR pa za otroka pač ni boleč in ne naporen in zato tudi mame ne rabi bolet.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2007 17:54:30   
Marogica
Nam so povedali, da nastopi bolečin zato, ker se odpiramo, torej medenica se širi. In z vsakim popadkom/bolečino se bolj širimo in porodo se bliža h koncu. Torej popadek je naš "prijatelj"-pomaga, da se čimprej odpremo.

Očitno sem jaz imela bolj malo "prijateljev", da je tako dolgo trajalouser posted image

To je bila pri nas razlaga v materinski šoli.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2007 17:54:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

To kar je napisala Seven je čisto res in se ve že kar nekaj let. Ne vem, pa vprašajte Pušenjaka, če si upate?

A pa si ti upaš stopiti iz anonimnosti?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2007 18:00:15   
Anonimen
Moški najbolj vedo kako je rodit.user posted image  Ja,ja a ne?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2007 20:22:41   
cmokec
Po svoje je logično, da ima tudi bolečina nek smisel. To o hormonih za lažje prenešanje bolečine sem že slišala, a je blo oblj od ust do ust debata.

A ni tudi za dojenčke prvi teden "dobro obdobje" za prve operacije ravno s tega naslova.  Se mi dozdeva, da smo tudi na RR že govorili o tem.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2007 21:11:24   
cmokec
Na tem naslovu sem našla tole

http://www.mojmalcek.si/revija-03-06/rojstvo.php

Del članka:

Po rojstvu boste na njegovi glavici morda opazili hematom, nenevarno buško, modrico, ki bo po rojstvu kmalu izginila. Ali ga je bolelo, ko jo je dobil? Odrasli po lastnih izkušnjah menimo, da najprej zaboli, potem pa opazimo na tistem mestu modrico. Zdi se, da plod med porodom takšne bolečine ne čuti. V tistem trenutku so namreč v njegovem telesu na delu endorfini, hormoni, ki uspavajo bolečino. Ni pa izključeno, da ga na mestu hematoma ne prične boleti nekaj ur po rojstvu, ko poneha vpliv endorfinov.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2007 22:17:49   
Anonimen
Kaj pa vem, po moji izkušnji je bilo tamali veliko bolj fajn, ko so me končno priklopili na EA. Sicer je res, da sem imela sprožen porod, pa že en dan prej so mi s klistiranjem, ročnim luščenjem čepa, stradanjem in maratonskim sprehajanjem poskusli sprožit popadke, pa so mi jih moral na koncu v žilo spustit, ampak tamali se je na CTG-ju videlo, da ji ni fajn, zato so me čez noč kar not obdržali, naslednji dan pa sprožili umetno, ko mi je EA prijela, se je pa utrip normaliziral in tudi norela mi ni več po trebuhu in se je umirila.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
9.2.2007 22:27:37   
HuAnita
Po svoje je logično, da ima tudi bolečina nek smisel. To o hormonih za lažje prenešanje bolečine sem že slišala, a je blo oblj od ust do ust debata.

IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Meni je to povedal G, pa tudi ob porodu, ko sem kričala, da boli in da nočem roditi, me je babica tolažila, češ da oblj kot boli mene, lažje je otroku - pa priznam, da mi je bilo v kakem trenutku tudi presnetno vseeno, če je malemu kaj lažjeuser posted image user posted image user posted image
Je pa to nekako logično, se mi zdi. Meni še vse nekako potegne, kar se poroda tiče, samo ne vem, zakaj je narava to tako naredila, da se novorojenček zbuja na tri ure, pa te (no, vsaj mene) zmozga do onemoglosti, ker se kljub odličnemu pridobivanju teže 6m po rojstvu še vedno zbudi vsaj vsake tr ure - ponoči mislimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.2.2007 23:12:41   
cmokec
Tako:

Žleza                                     izloča                                         učinek

PLACENTA

-PROGESTERON, ESTROGENE
α- β- γ-ENDORFINE
β-ENDORFIN

-blokator bolečine pri porodu

Placenta je edina skupni organ mamice in otroka, zato je mati narava poskrbela, da ona izloča hormon Endorfin. Znan je kot hormon sreče, pri porodu pa deluje kot blokator bolečine. Kako pripravno. Deluje pa na oba, če si organ delita oba. Dve muhi na en mah.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.2.2007 23:13:15   
cmokec
Sem mislila, da sem naredila tabelo user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.2.2007 7:11:38   
Dashenka
Popolna neumnost

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.2.2007 9:35:46   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

V tem primeru je za otroka neprimerno boljši način rojstva carski rez.

Preverjeno. Ema je bila ko rožica, nič zmatrana, po 1uri sva se že dojili... Zakaj bi potrebovala mojo bolečino, če porod zanjo ni bil tak šok (vsaj ne tak kot naravni)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.2.2007 10:15:54   
Eca
Me čudi, da še ena ni zmodrovala, da tiste ki rodijo z bolečinami, da imajo otroke bolj rade kot ostale, ki rodijo z carskim rezom ali EA.  Mislim user posted image .

Tiste, ki želite roditi po naravni poti pač tako naredite in če vam bo v uteho neka raziskava, kako bolečine pomagajo....
Tiste, ki vam je ljubše z EA ali carskim pa tudi prav.

Samo ne strašit s takimi neumestnimi.user posted image

Evo, zdaj me pa napadite!

Sem se podpisala, ker imam "jajca" in ne tako kot ene anonimne, ki so potem še ful pametne!

Eca

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.2.2007 11:06:37   
Seven*
Eca, ne pretiravaj in ne delaj scen. Tudi sama sem dobila EA na koncu poroda, sicer ni prijela, pa vendar. Gre samo za razmisljanje v tej smeri, da pac ima porodna bolecina svoj smisel. Nic drugega.

Gospa sem.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.2.2007 11:23:26   
Anonimen
Tudi sama sem dobila EA

Tudi EA se dozira na meji med bolecino in nebolecino. Doza naj ne bi odpravila bolecine, ampak jo sama omilila. Res pa je, da je bolecinski prag zelo različen od človeka do človeka.

Priporocam predavanje o EA. Edino, ki je bilo vredno svojega casa. Zares strokoven opisa celotnega poroda. Ea je bila v bistvu samo "za zraven".

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
10.2.2007 19:45:46   
Seven*
Morda ni cisto tako kot sem prebrala, pa sem vseeno dobila zelo dober odgovor dr.Pusenjaka.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=110928&t=110928

Res je decko na mestu!

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?