|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi se odločile v mojem primeru?
22.2.2006 21:07:00   
kepa*
Že nekaj časa me grabi želja po še enem otroku. A sem zmedena. Ne vem, ali naj se odločiva še za enega ali ne. Namreč, da sem zanosila prvič, je trajalo skoraj tri leta. Pomagal je klomifen. V nosečnosti sem imela kup težav: nosečniški diabetes, povišan krvni tlak, mali je bil zahiranček in se je s CR že hudo mudilo...Vse to je pustilo precej hude spomine. In sem bila najprej odločena, da nič več otrok. A sem si vedno želela vsaj dva. In zdaj se ta želja pojavlja ponovno. Gin mi je rekel, da je možnost ponovitve stanja zahiranosti pri drugem otroku, a me je spodbujal, češ, da bi bila zelo pod nadzorom.

Moj pa ni preveč za to. Pravi, da sva zdaj imela veliko srečo in da ne bi več tvegal. Je pa edinček in nekako ne razume, kako je imeti brata, sestro... Jaz pa ne želim, da bi bil Gašper sam. Že zdaj prav obožuje otroke, družbo..., a je žal večinoma sam z mano. Ko pa je v družbi drugih otrok, je presrečen. In nočem, da je vse življenje sam, jaz imam ful rada brata in si ne predstavljam, da ga ne bi bilo.
Po drugi strani pa me je strah komplikacij, če z otrokom ne bi bilo vse ok...In ne morem si privoščiti, da bi bila spet 2 meseca v bolnici, kot pri prvi nosečnosti, doma pa bi imela malega otroka...
Če bi se odločila za še enega otroka, moram obvezno shujšati. Morda je tudi to bil vzrok za težave....Tako da sem razmišljala, da bi morda na otroku začela delati na začetku drugega leta, če bo moj seveda zato (vem, da bi po pogovoru bil). In itak bi se verjetno spet morala poslužiti klomifena...
Kaj pa vem...
Kako bi se vi odločili na mojem mestu? Tako sem zmedena. Vem, da se ne morete odločiti namesto naju, a vsak vidik je dobrodošel. 

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bi se odločile v mojem primeru?
22.2.2006 21:30:03   
Marogica
Ja kepa*, kar nekaj problemov imaš in prav je, da o njih razmišljaš in se ne odločaš brezglavo, zaletavo in čustveno. Kaj bi jaz naredila? Če praviš, da je tvoja teža problem za nekatere težave, ki si jih imela v nosečnosti, bi vsekakor shujšala in si tako mogoče "prišparala" diabetes in visoki pritisk. Ne vem, kaj je razlog, da je otrok zahiranček, tako, da za to nimam odgovora.
Tudi moj mož je edinec, pa si je ravno zato želel, da bi imel še kakšnega brata ali sestro, ker mi je pri njegovih 3 letih umrla mama, in do njegovega 27 leta tudi oče, kar pomeni, da nima nobenih bližnjih sorodnikov. To ga je vedno morilo, ta občutek, da je sam(familiarno mislim) in da bi mu kar nekaj pomenilo, če bi vedel, da ima brata/sestro, pa četudi se z njim/njo ne bi razumel. Gre enostavno za občutek. Zato sva midva pri odločitvi za drugega otroka gledala tudi na otrokove potrebe in ne samo na najine želje.
No nazaj k tvojem vprašanju. Torej hujšanje, pogovor z možem, pogovor z zdravnikom, ki naj ti pove, kakšne so tvoje šanse v novi situaciji (beri izguba kil) in šele takrat odločitev kako in kaj.
Kot si napisala, moraš misliti tudi na tvojega otročka (Brinovega sovrstnikauser posted image ).
Še enkrat, všeč mi je tvoje zrelo razmišljanje, sedaj moraš ostati še pri zreli dokončni odločitvi, pri kateri ti želim dosti sreče

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2006 21:45:29   
Anonimen
Kot da bi brala svojo zgodbo. Pri nama je vse enako, le da jaz nisem imela večjih težav v nosečnosti, ni pa bil porod nič kaj prijetna izkušnja, ki mi bo za vedno ostala v spominu. Pa tudi z zanositvijo nisem imela težav, hvala bogu.
Moj je tudi edinček z enakimi fintami. Njemu je bilo zelo lepo, da je bil sam, nikoli ni nikogar potreboval. Jaz pa imam brata in vem, da si ne znam predstavljati, da ga ne bi bilo. Mož pravi, da ne bi mogel imeti oba enako rad?!?!?!? Da je bolje, da ima enega, ker se mu lahko 100% posveti, da mu lahko vse nudi, da ima svojo sobico. Pri dveh je že vse težje. Nikamor ne prideva s pogovori, enostavno še ni pripravljen. In upam, da sploh kdaj bo. Zelo bi bila žalostna, če se mi želja ne bi uresničila.

Kepa*, če dovoliš, se ti pridružim in tudi jaz prosim za kak dober nasvet, kako prepričati moža ali se sprijazniti s tem.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2006 7:57:32   
Pinga
Naj se vam pri tej temi pridružim tudi jaz, saj je bil pri nas podoben primer.
Dokler nisva imela otrok je moj user posted image , ki je prav tako edinček stalno govoril, da bo on imel samo enega otroka, ki bi mu lahko nudil vse, saj je tako bilo pri njih doma. Ko se nama je pred 2,5 leti rodila najina princeska pa si je takoj premislil in tako 1.8.2006 pričakujemo user posted image .

Ne vem kaj se je zgodilo ampak naenkrat je spremenil mnenje in začel drugače razmišljat. Pravi, da mu je zdaj žal, da nima brata ali sestre, saj na stara leta, ko staršev ni več, ostaneš sam ( no gleda kar precej v prihodnost ).

No, tako je bilo pri nas je pa res od vsakega posameznika odvisno, kaj si res želi in kako gleda na vse skupaj.

Upam, da jih čimprej poskušate prepričati oziroma da se skupaj odločite tako, kakor mislite, da je najboljše.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2006 9:01:15   
Anonimen
Tudi jaz razumem tvoj problem, a samo ta del glede tvojega moža oz. partnerja. Jaz imam enega otroka, starega dobrih pet let in vedno sem si želela imeti še enega. Mož, ki ni edinec, ampak to nima veze pa je govoril, da imava že z enim preveč dela, ker resnično se mu morava 100% posvečat, je čisto zdrav, le zahteven. No jaz sem omenjala možu, da bi imela še enega in da si resnično to želim, seveda pa da bi rada tudi da si bi on želel še enega kričača,da nočem da bi bil drugi narejen iz usmiljenja do mene. Po novem letu, pa je sam reke, da bomo sedaj telovadili brez zaščite, tako da zdaj delamo na tem. Jaz,mislim da ti lepo porihtaj vse kar moraš pri sebi, potem pa se bo tudi mož premislil.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2006 9:50:52   
April
Najprej poskrbi za sebe, shujšaj, spravi se v kondicijo. S tem narediš vse kar je v tvoji moči, da bi imela v drugo lažjo nosečnost.  Nikoli pa ne veš kaj te pravzaprav čaka, lahko bo lažje ali pa tudi težje. A vsaj vedla boš, da si ti storila, kar si lahko.

Ker G pozna tvoje težave te bo tud bolj spremljal in pazil nate. Kar pogumno naprej. Mož bo pa ob drugem otroku tudi spoznal, da se ljubezni ne deli, ampak jo je edino več.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2006 12:52:51   
Ayo
Kepa* poizkusila bom svetovati predvsem na lastnih izkusnjah ceprav je res da smo si vse razlicne in da kot si napisala sama, odlocitev je tvoja. Ce si si vedno zelala dva otroka in o tem sedaj nenehno premisljujes, naredi vse, da si bos to zeljo tudi izpolnila. Poskrbi za dieto kot pravis sama in ne razmisljaj prevec o tezavah, ki  te/vaju lahko (ponovno) cakajo. Glej naprej z optimizmom saj tako ali tako sreca in zadovoljstvo, ki nam jo dajejo troci, pretehta vse ostalo. Imas G, ki ti bo stal ob strani. Gelde mozeka pa – to je zadnji problem. Vem, da je lepo ce sta partnerja oba za to, mislim pa da mora moski to zeljo po materinstvu spostovati in sprejeti saj na koncu ce se dva imata rada ni drugih razlogov, ki se ne bi dali resiti. Vstrajaj pri pogovru z mozem, cetudi bo postalo tezavno, zavedaj se svoje moci, znano je da smo zenske veliko mocnejse in pogumnejse od moskih, ki se razlikejejo od nas tudi po tem, da strahu ne pokazejo. Sama se nimam otrok, zelim pa si jih mocno ze kar nekaj let. Zveza s partnerjem je odlicna le da si on otrok se ne zeli jaz pa tudi nisem vec rosno mlada in sem si vedno tudi zelala 3, zacelo me je muciti, ker partner se ni za to in po enoletnem vztrajanju, ki je bilo vse prej kot lahko, sva ta mesec prvic poizkusila…ceprav vidim da on to dela zame in ne za naju, vem da ko mu bom povedala o veseli novicki bo najsrecnejsi ocka na svetu. Pogumno!! lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2006 16:01:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*
, a vsak vidik je dobrodošel. 

Vse je odvisno od želje. Kako močna je tvoja želja? Odgovor na to ti bo povedal vse.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.2.2006 16:03:18 >

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

pogreb
Lelly28 RR

Ali so vaši otroci šli na pogreb bližnjega sorodnika (babice,dedki,strici,...)?

da (86%)

ne (14%)

Število vseh glasov: 7

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!