|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako 5 letnika naučiti barve?
2.11.2007 21:15:59   
Meggi
 Morda katera ima s tem težave. Naša jih je že poznala, zdaj pa se mi zdi da jih samo ugiba. Prepozna jih, če rečeš naj jo izbrere. A povedat sama pravo pa zabrkla? A je to normalno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako 5 letnika naučiti barve?
2.11.2007 21:20:06   
caillou
Skozi igro, recimo risanja.

vzameš zeleno barvo in narišeta travo (rečeš trava je zelena)
vzameš rumeno barvo in narišeta sonce (rečeš, sonce je rumeno)
vzameš rdečo barvo in narišeta jagodo (...., jagoda je rdeča)
......
.....

Mi smo se na tak način barve učili in je užgalo. Še danes ko rišemo, si tamal zraven reče, vzamem rumeno barvo, ker je sonce rumeno...

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2007 21:24:29   
al1*
Mogoče gra pa samo za fazo - glede na to, da je barve že poznala. Po mojem je najbolje, da nekaj časa vse skupaj pustiš pri miru in ne delaš nekega cirkusa iz tega.
Pa jo mogoče tako mimogrede malo preizkušaš - pri takih vsakodnevnih opravilih - recimo izbiri nogavičk, majčk.....

lp

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2007 21:28:46   
Anonimen
ne mi pa še s tem nimamo težav,zaenkrat,.... 

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2007 21:39:28   
Meggi
Ja hvala lepa draga soseda s hribov,... morda še pridete do tega....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2007 21:48:44   
Anonimen
hja nikol neveš ja,.... in kako je kaj vaše dekle,sta danes kej trenirale barve???

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2007 22:06:38   
lelaval
Naša 2-letnica pozna le 4 barve - barve telebajskov. user posted image
Jo pa učimo (kot sva že starejše) s primeri - barrve na semaforju (pri kateri barrvi lahko peljemo in kateri stojimo), pa kakšne barve je nebo, trava, tovornjaki, bomboni,... - ka pač trenutno vidimo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2007 9:25:07   
piščanc
v otroških revijah so ponavadi igrice, kjer mora prešteti ali označiti like različnih barv. mogoče ji sama nariši. najhitreje se pa učijo skozi igro, da pri vsaki stvari poveš še barvo - glej modra žoga. ali pa kakšne igre podobne človek ne jezi se, farma je brez štetja in z uporabo barv.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2007 9:30:09   
Anonimen
Če jih je že poznala, potem ni panike.

Sicer pa za take otroke, ki barv še niso poznali, pa naj bi se jih že naučili, svetujejo, da se na eno rokico za kak teden nalepi rdeč krogec, na drugo pa zelen. In se potem ti dve barvi trenira. Ko po koncu tedna ve, kateri sta, se ju zamenja npr. z rumeno in modro. Pa uni dve prejšnji občasno obnavlja. In tako naprej.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 22:03:33   
nanč
naša je bila stara dve in pol ko je poznala skoraj vse barve.nismo je silili z učenjem,ampak se je naučila skozi igro in sicer smo ji kupili nodijevo knjigo z barvami in ji je bilo zanimivo.pol pač skoz zraven ponavljaš v vsakodnevnem pogovoru,da je travica zelena,sonce rumeno itd.lp

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2008 11:16:25   
anny1
Meni se zdi da gre za fazo poskusi s kakimi žogicami- pri nas je delovalo- pojdi po zeleno in je šla,...

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2008 13:27:12   
lenika
Jaz mislim, da je vedno najbolje preko igre. Naš še ne dveletnik je prav zasvojen s temi barvami user posted image . Kakšen mesec nazaj je nonstop za vse spraševal kakšne barve je. Sedaj pozna vse barve in vedno za vsako stvar pove kakšne barve je, pa ga nihče ne sprašuje.user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.4.2008 13:33:53   
rija
midva sva začela kar pri semaforju user posted image  potem pa je nekak šlo....sicer ga še ne matram z nekimi roza pa vijoličnimi, ampak te osnovne pa ve: zelena trava, rumeno sonce, črne olive user posted image  zelena NO, pelji user posted image  rdeča stoj.....

...vox populi...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2008 14:12:45   
Gina
V bistvu je res malo pozno. Obstaja pa možnost, da v resnici ne loči barv. A vseh barv ne pozna, ali pozna npr. črno in modro..., za rdečo in zeleno pa ni zihr? Naš ta mali je na začetku govoril namesto barve, da je nekaj sončkove barve, pa take barve kot trava, pa podbne primerjave je delal. Vsi trije moji otroci so poznali barve cca tja do 3. leta.
Aja, opažam pri šolskih, zelo bistrih, "barvno slepih" otrocih, ki ne ločijo zelene in rdeče, da se ne glede na to znajdejo, pa vseeno pogruntajo barvo, kadar so barvice pravilno zložene, ali kadar jih sami razvrstijo po odtenkih (najbrž za njih rjave ali sive, sem že pozabila kaj točno oni vidijo), ali pa vedo, kakšne barve je neka stvar, ker so si zapomili, kaj smo mi o barvi te stvari rekli. Obstajajo pa testi za te reči, če nisi sigurna, čisto enostavni, pri zdravniku.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2008 14:50:00   
mily
Tut jst sem pomislila na barvno slepoto. je pa tko, jst poznam enega, ki je barvno slep (sicer že starejši) in za večino ve katera barva je kera, ker se je pač naučil. Ga pa zmotijo razni odtenki določene barve (rdeče, zelene).

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko berete otroku …
Nova študija je pokazala, da starši, ki med branjem kažejo s prstom na črke in besede, ki jih preberejo, lahko s tem svo...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?