maliva
|
Pozdravljene, mali nadebudnež je bil celo poletje brez pleničke in ni bilo nobenega problema, da bi se kdaj kam polulal ali pokakal. Plenička je bila le še za ponoči in je večinoma ostala suha. S septembrom je šel v drugo skupino v vrtcu (ni več v skupini starostnega obdobja 2-3 leta, temveč 3-4, čeprav bo šele decembra dopolnil 3). Tudi vzgojiteljica in njena pomočnica sta drugi. Zadnja dva tedna pa imamo problem, ker se v vrtcu vsaj enkrat dnevno pokaka v hlače, včasih tudi polula. Po novem (2 dni) kaka v hlače tudi doma. Ne vem, kaj bi lahko bil vzrok temu, še manj pa vem, kako naj se do njega obnašam. To nenadno poslabšanje situacije se mi zdi, da ima globji razlog, vendar sin o tem še ne zna govoriti. Če ga vprašam, kako je bilo v vrtcu, reče vedno le "V redu, zlagali smo kocke" ali "risali smo" ali "vzgojiteljica nam je prebrala pravljico" ... Če ga vprašam če se vzgojiteljica kaj krega, vedno reče "aha,ampak mene ne krega". Nekajkrat sem pozitivno sprejela, ko mi je sam povedal, da se je pokakal v hlače in se mi je zdelo, da sva se lepo pogovorila, da tega več ne bo in da naj lepo pove, da gre na stranišče. Včeraj pa se je na poti domov najprej polulal v avtosedež in nato doma še pokakal (pod mizo, v hlače). Takrat mi je dvignilo pokrov in sem rekla, da bo lahko Gasilca Samota gledal le, kadar bo šel kakat na stranišče. Drugače bo DVD pospravljen. Hotela sem, da je nekako nagrajen, kadar gre na stranišče. V bistvu sem pa zelo zmedena. Zdi se mi, da doživlja neko stisko, pa ne vem, kako naj se tega zdaj lotim. Kakšni nasveti?