|
RE: Kak partnerju povedat, naj shujša? 30.10.2006 17:00:31
|
|
|
|
Gina
|
V resnici te ful težko razumem, ker mene kile ne motijo. Ne pri meni, ne pri kom drugem. Sploh jih ne opazim. Se mi pa zdi, da živimo v dobi, ki je obsedena od "suhljatega telesa". In težko najdeš v današnji družbi par, kjer ne bi vsaj eden prešteval doma kalorije ali opazoval sosede, katera(kateri) ima malo špeha okol trebuha, pa (pre)veliko rit..... V resnici so to slike v naših glavah, ki smo si jih ustvarili o nečem (vaših glavah v bistvu). Menim, da je pol teh slik umetnih, ne-vaših, uvoženih iz poceni filmov ali reklam, ki ste si jih ponotranjili. Evo, tu je pa tisti keč, ki je napačen. Če niso vaše, jih umetno gojite, ker je to trend. Preveč vas briga, gane, kaj družba misli in ste postali enaki z njo. Hočete biti podobni, vklapljati v sistem, ki goji sovražne misli do velikih riti in trebuhov (meni so pa čist ok, ampak najbrž bo krivo to, da pri nas v družini nismo nikoli govorili o debeloti ali celulitu kot nečem grdem, še celo vsi, ki so bili zakompleksani so se nam čudni zdeli). Posledično imate problem sami s seboj, ker ali vi ali vaši bližnji ne ustrezajo uvoženim predstavam o suhljatih telesih. Ampak jaz jih rešila ne bom najbrž. Pa če se razpočim, tako globoko je to v vaših glavah naseljeno. Kaj sem hotela povedat...aja....če je misel uvožena, potem imaš globok problem, ki ga lahko rešiš samo in zgolj sama. V svoji glavi. Če pa je misel o suhem telesu v tebi že od rojstva, pa je to tvoja vrednota. Potem imaš pa res hud problem. Jaz npr. ne bi hotela na silo hujšat. Moraš imeti zelo hud motiv za to. In če ti reče partner, da si predebel, bi meni pomenilo, da ima partner hudo hude komplekse, ker bi ga jaz najbrž vrgla v prvo kategorijo, odvisnikov od reklam in tujih vrednot, odvisnika od tega, da vklapa v sistem. No, seveda, če ne bi spadal v to kategorijo, bi pa imela še hujši problem. Pomenilo bi, da bi jaz morala biti zaradi njega non stop zasvojena s preštevanjem kalorij, kar pa po pravici povedano, jaz ne bi bila pripravljena naredit za nikogar. Seveda pa obstajajo ljudje, ki bi to za nekoga naredili. A misliš, da tvoj spada v to kategorijo?
|
|
|