|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšno počujte je bilo po KT?
16.1.2006 16:17:42   
Sulfinija
Pozdravljene!

Kot veste naju marca čaka IVF v MB in sedaj jem prvo škatlic tabletk Femodena.Moje počutje po teh tabletkah je grozno glavoboli,slabosti kar na bruhanje mi gre,grozne boleči križ,ki prej ni bil nikoli.Njabrž bo to šlo k paketu k najini user posted image zraven.Mi lahko poveste kako ste se ve počutile.Jaz komaj čakam sedaj pauzo kaj ko je še tako daleč,kajti še 18.tabčetk moram pojest.Moje razpoloženje zelo niha včasih sem polna energije,danes pa se tkole počutim,da bi sam spala,spala.

Za vsak nasvet in vaš opis vam bom iz srca hvaležna.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšno počujte je bilo po KT?
16.1.2006 16:26:06   
Skorpija
Mojček, jaz sem jedla KT še takrat, ko nisem hotla otrok user posted image user posted image user posted image  No, ampak prve tri mesece je bilo isto kot pri tebi, pa še blazno se mi je znižal pritisk, da se mi je stalno vrtelo in čisto mi je popuščala koncentracija. Poleg tega pa še nihanja v razpoloženju, napihnjenost, spremembe na koži... Ni prijetno, ampak neke hude pomoči tukaj ni. Tolaži se s tem, da bo hitro konec, pa probaj mogoče več hodit v naravo... Je pa žal tako, da smo nekatere bolj dovzetne za hormone in bolj trpimo ob njihovi konzumaciji.

Naj čimprej mine!

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2006 17:38:45   
PIKA
Jaz sem skoraj 25 let jemala KT različnih znamk in nikoli, res nikoli nisem imela nobenih stranskih učinkov. Femoden pa nisem nikoli jemala. Morda pa bi morala zamenjati KT? Moje zadnje so bile Tristediril, nato Logest.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2006 18:12:08   
ANA_P
jaz sem jedla femoden skoraj šest let brez pauze. prvo mi je G dal Diane ( pa neka št. še ), ker sem imela non-stop rjave izcedke ( vzrok: hormonske spremembe ). jesti sem mogla po dve na dan, da bi naj ustavile izcedke, meni pa se je po njih vrtelo, slabo mi je bilo, utrujena sem bila... Potem sem jih menjala za femoden, po katerem nisem imela nobenega stranskega učinka. Mogoče je femoden premočen za tebe, nniso vse tablete za vse punce. najbolje da pokličeš G in vprašaš?

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2006 20:39:32   
soncece24
Mojca, kdaj jih jemlješ, zvečer ali zjutraj? Ena moja prijateljica je imela enake težave, ko jih je jemala zjutraj, potem pa je prešaltala n azvečer, pa so težave čudežno izginile.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2006 20:46:00   
Sulfinija
Jaz jemljem tabletke zjutraj.Ali lahko kar takole jutri vzamem zvečer ali naj raje ostanem tkole kot sem jih začela jemati.
Da bi pa kaj vprašala svojega G je pa brez pomena kajti dosti punc ima take težave in tolažim se s tem,da s tem samo začenjam postopek IVF in da tole ne bo dolgo trajalo,je pa vseeno zelko zoprno.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2006 21:11:23   
emaa
MOjca najprej jo vzemi sredi dneva, nato pa zvečer, več kot 36 ur naj ne bi minilo med dvema tabletkama, pa slabo počutje kar zraven paše, komaj čakam, da dam histero mimo, da bom spet brez tabletk.

Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2006 21:26:37   
soncece24
naredi tak, kot je ema rekla, bo najboljše. Drugače pa sem se jaz ko sem jemala KT vedno počutila enako kot brez, ni bilo sprememb. Mogoče sem mela malo manjšo željo po seksu (ki je pa normalno itak prevelika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ). Poročaj, če bo kaj boljše.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2006 10:48:33   
Sulfinija
Ojla!

Vsem puncam pošiljam lep pozdrav in se hkrati zahvaljujem za vse odgovore.
No moje pčutje je bilo včeraj zelo okej,bila sem polne nergije le popoldan me je spet začela zelo velika utrujenost matrta,danes je prisotnih nekaj slabosti vendar se tolaži s tem,da bo kaj kmalu minilo in bo vse pozabljeno,ko bom v naročju držala najino user posted image .Kot pravijo za vsako stvar je treba le malo občasno zobe stisnit.

Lep pozdrav vsem in ne pzabite name in držanje pesti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2006 8:30:02   
Taja79
Mojca, pozdravljena!

Jaz sem pred nekaj leti, ko sem se odločila za KT ker še nisem hotela zanosit, poskusila jemati najprej Cilest (niso odgovarjale), nato Femoden (niso odgovarjale). In sem vse skupaj opustila.

Zdaj jemljem KT zaradi histeroskopije, ki me čaka v 1.polovici feb., in sicer Logest. Očitno zelo slabo reagiram na KT in zato že komaj čakam, da je histero za mano. Cel ciklus že imam rjav (včasih krvav) izcedek, včasih močnejši, včasih šibkejši. Vsako jutro imam krče v sp. delu trebuha, ko je čas za KT, ampak ti krči minejo uro po tem, ko vzamem tabletko. Meni v glavnem KT ne pašejo. Drugih stranskih učunkov zaenkrat nimam - hvala bogu!!!

Mojca, veliko sem že brala o tebi, želim ti, da ti čimprej mine to obdobje KT in da boš čimprej grela svojo user posted image . Takrat se boš spet ukvarjala s slabostmi user posted image , ampak boš vsaj vedela zakaj user posted image user posted image user posted image !

Želim ti, da uspe v prvo, ker si to res zaslužiš!

LP!

Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2006 8:55:51   
Sulfinija
Ja hvala vsem za hitre odgovore in zelo pomirjajoče.Punce mogoče se vam bo zdelo smešno venadr jaz sem zraven tabletk Femoden še jemala tifol eno na dan,ker pač priporočajo zaradi zanositve in tri dni se že super počutim polna energijen in delo+vnega elana vendar na način,da sem prenahala tudi z jemanjem tifola,kajti zasledila sem že da je enim puncam po folni slab in mogoče tole zame ni bila prava kombinacija.Sem pa jemala folic plus in si ga bom kar lepo nazja nabavila te mi ne delajo takih slabostui kot mi jih je tifol.Tako se je moja zadeva uredila,še 13 jih moram vzet pl pa imam 7.dni pauzo in nato brž ko ne pride 3.3 ko si bom že morala dajati injekcije vendar tabletke pa imam do 12.03 joj vse skupaj se bliža z grozovito naglico,jaz pa sem mislila,da bo tole vse počasi šlo vendar vidim,da sem se motila še malo,še malo pa bom tudi jaz grela ponovno svoje pikice pod svojim srčkom.Ostanite v mislih z mano.

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2006 15:17:22   
Anonimen
Čao,
jst sem jemala KT kar dolgo časa (LOGEST), ful dobre in nikoli nisem imela težav z njimi kot so npr.  slabost, kilaža ali kaj podobnega. Res nimam besed.
Zdaj jih ne jemljem že skoraj pol leta in že prvi mesec po prenehanju je bilo vse OK.
Ne vem mislim, da je to vse odvisno od vsake ženske tako kot vse ostalo.

No, upam da bodo te tvoje težave čim prej minile in da vama bo ratalo načrtovano.
P.S. hvala ti za vzpodbudo pri moji težavi, ki sicer ni tako velika kot je vajina oz. drugih, ampak vseeno. Lepo je vedeti da se lahko na koga obrneš.

lep pozdravček pa upala bom s tabo

elyuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2006 16:21:33   
Sulfinija
Anonimna!

No,če te še kaj zanima me lahko vprašaš,če bom vedela ti bom z veseljem odgovorila.
No moje težavice so se uredile in sicer ko sem prenehala jemati zraven femodena tifol in se je umirilo.Očitno mi tale kombinacija ni odgovarjala.
No po teh slabosti se je pa pojavi vmesna krvavitev in sem klicala v ambulanti in sem štiri dni jedla po dve tabletki in je prenehalo in je ok.3.2.torej ta petek še vzamem tabletko pol pa pauza sedem dni in nato čakam M.Nato ponovno pričnem jemati 11.2. in do 12.03.razlika bo le v tem da 3.3 dobim zraven že injekcije se pravi tale petek en mesec.Joj,čas tkole hitro beži,da temu ni kaj za rečt.
No midva upava na uspeh v prvo,če rata pa bomo videla čez slaba dva meseca in pol,nekje ob veliki noči,bom zvedela rezultat svoje postopka.

Tudi tebi srečno in javi se kaj!

Mojcauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2006 8:23:07   
Anonimen
DOBRO JUTRO-ZLATO JUTRO
DRAGA MOJCA,

DANES ZJUTRAJ SEM NAREDILA TEST user posted image POZITIVENNNNNN!!!!
FUL SEM SEM VESELA!
NAJPREJ SEM SE ZJOKALA NATO SMEJALA, KER SO TAKO MEŠANI OBČUTKI UPAM DA BOŠ TO ČIM PREJ DOŽIVELA IN BOŠ TO DELILA Z NAMI!
PRELEP OBČUTEK, RES.

UPAM DA TI BO USPELO PA PIŠI!!!!

LEPO JUTRO ŠE NAPREJ

ELYuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2006 8:27:03   
Sulfinija
Draga anonimna sem zelo,zelo vesela zate.Kako si srečen ko enkrat zagledaš + pa sem tudi jaz že okusila čeprav se je sabo končalo.
Iskrene čestitke.Bi te lahko nekaj prosila se mi lahko privat javiš,ne bom nikomur izdala kdo si.
Moram ti povedati da sem se včeraj malo preveč veselila,da se je moja zadeva umirila vendar žal se je včeraj zvečer pnovno pojavila.Tolažim,se da bo kaj kmalu petek in pol bom imela sedem dni pauze.Ja upam,da se bo na koncu vseeno izplačalo,ker me sedaj to tkole zeza.Javi se mi kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2006 10:40:17   
LUNA06
Ojla!
Sama sem KT jedla dobra štiri leta in komaj čaka, da jih spet začnem.
Res je, da mi je blo prve tri mesece pogosto slabo, vendar imajo toliko drugih prednosti (vsaj pri meni), menstruacija je veliko manj boleča in krajša, predvsem pa sem imela manj težav s kožo, mozolji so enostavno izginili, zdaj pa se spet pojavljajo.PA še najbolša obliak zaščite se mi zdi.
Tako da res komaj čakam da jih začnem zopet jesti, sedaj namreč čakam na operacijo pregrade.
Tudi tvoje slabo počutje bo minilo, držim pesti!

LP

Neposredna povezava do sporočila: 16
   PREMAKNITEV DATUMA ZA IKSI-HORMONI-PUNKCIJA (...
4.12.2006 9:22:56   
Anonimen
Pozdravljeni!

Zanima me,če so kake posledice,ko iz osebnih razlogov premakneš datum umetne oploditve?Te tretirajo kaj drugače oz. imaš slabše preddispozicije,ko prideš v postopek?
Jaz imam datum 22.dan ciklusa,kaj naj bi se takrat dogajalo?Blazno me je strah hormonov ter punkcije?Je to res tako strašno kot poslušam  in berem?Prosim za osebne izkušnje.

Za vsako informacijo Vam bom hvaležna,pa naj bo slaba ali dobra.

Hvala in lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PREMAKNITEV DATUMA ZA IKSI-HORMONI-PUNKCI...
4.12.2006 9:48:21   
Anonimen
Anonimna, če si oba želita otroka, če sta oba pripravljena imeti otroka in če je osebni razlog samo v strahu pred hormoni in punkcijo, potem se nimaš kaj bati in odpovedati postopek oz ga prestaviti, ker verjemi, ta strah se ne bo nikoli zmanjšal. Vse, ki smo v postopku smo se tega bale, ampak ko je pršu čas za prvo inekcijo, ti povem, da smo vse z veselim pričakovanjem, strahom in razburjenjem to storile in komaj čakale, da bomo končno lahko dobile svoje pikice v bušija. Na koncu, ko je vse mimo, gledaš nazaj, kako srah te je bilo, ampak v bistvu niti malo ni bilo tako hudo. Ok, punkcija zna bolet, ampak ni nujno da bo tudi tebe, poleg tega imaš na razpolago protibolečinske inekcije ali tablete, svečke, ponekod narkozo..... Jaz sme imela grozne bolečine, pa mi ni hudega, čeprav sem rekla, da me več na uni stol ne spravijo, pa verjemi, da grem še 100x če bo treba. Inekcij sem se bala ko hudiča, pa se zdaj sama pikam in komi čakam, da si dam inekcijo. Drugače ti o lahko tudi partner daje in se ti sploh ne rabiš dotaknit ali videt inekcije. Bolijo pa manj kot pri zdravniku, ko ti vzamejo kri. V glavnem na sam postopek ne boš nikoli 100% pripravljena, tudi ne če boš mogla it drugič, tretjič ali desetič, vedno bo strah vključen. Še nekaj, med postopkom si stalno spremljana z UZ (na vsake 2-3 dni) in kontrolo krvi-estradiol, tako, da se ti dejansko ne more nič hudega zgoditi. Poleg tega so vsi G in sestre na razpolago in lahko kdaj koli pokličeš in vprašaš, če ti kaj ni jasno, če se česa bojiš, če se ti pojavi krvavitev ali bolečina, karkoli, ali pa se celo oglasiš. Aja v ljgk imaš tudi predavanja in psihologa lai psihiatra, ki partnerjem pred postopkom vse razloži, opozori, pove in jim zmanjša strah. V dravljah pa je REš na razpolago vse nedelje, sobote, praznike, podnevi ali ponoči.

Če pa so osebni razlogi drugje, da še npr razmišljaš ali sta sploh pripravljena na otroka ali si ga sploh želita, ali imata medosebne probleme, potem pa najbolje da počakata.

A je to res tako strašno? ja zna biti strašno za une ko samo berejo, ko si pa enkrat not, pa ni tako hudo, celo če si res želiš svoje pikice. Nekatere se pač moramo bolj borit za njih, več pretrpet, ampak verjemi, da nobeni ni žal bolečin in strahov. Je še mnogo hudega na svetu, kot pa hormoni in punkcija.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?