Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kakšni so okoli 1 leta? 13.12.2005 11:53:48
|
|
|
|
kepa*
|
Moram pojamrat, da je naš Gašpi dokaj težaven v tem obdobju. Veliko jokcari, se obeša name, spanje je katastrofa...Cel red se nam je podrl. Spi poleg naju (nimam pojma, kako ga naj navadim na svojo posteljico, sem že poskušala, pa ponori), noče iti spat do 8 ure, amapak nori do 22ih in več, potem bi pa cel dan prespal in je non stpo zaspan... V galvnem, zelo pestro v negativnem pomenu. In kakšni so vaši enoletniki?
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 13.12.2005 12:27:39
|
|
|
|
dory
|
No moj je star leto pa pol...kar se urnikov spanja tice je zlo priden...tocno opoldne gre spat brez tezav oz.sam leze na posteljo, ob osmih zvecer je isto...spi pri meni a se zbuja n krat na noc...cez dan je pa svoja zgodba...trmari, hoce,da je vse po njegovem,velik se joka...ce se mu podredim pa je kot angelcek...skratka pestro mamo....
|
|
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 13.12.2005 13:12:58
|
|
|
|
Magi*
|
o, kepa. dober dan. mi bomo v nedeljo upihnili prvo svečko. imamo pa tudi pri nas zelo pestro . trenutno jo uvajamo v varstvo: en dan je super, naslednji se cel dan dere kot zmešana . rastejo nam sicer tudi spodnji dvojki in si cele roke v usta tlači. zdaj je pogruntala, da jo pri tem sili na bruhanje in se obanaša kot kak bulimik:( hoče sama jesti - kar je super - je pa zamudno in vse popacano. meni vse "pomaga" (na vsak način hoče v pomivalca zlagat, v pralni stroj devat perilo, obešat cunje, brisat prah, v el. vtičnice vtikat el. naprave...) "hodi" ob pohištvu. takoj, ko prepozna "naivnega" odraslega, steguje rokice gor, da jo vzame k sebi in kar naenkrat se ne zna več dvignit. če ni kaj po njenem, se zvije nazaj in tuuuuliiiiii. jaz sicer počakam, da se zdere in ji potem razložim, da se tako ne dosega željenih ciljev, so pa tu spet babice in dedki, ki pa ji seveda nemudoma ugodijo čez dan spimo z veliko težavo, ponoči še kar. v te namene uporabljamo setveni koledar, da vidimo kakšna noč se nam obeta (luna, vreme). pozna že 3 besede: mama, tata in "dan". mama je na repertoarju, ko je res hudo. tata, kadar je zelo vesela. sicer pa non stop vse pozdravlja z dan. aja, zadnje čase veliko riševa, glasba je pa itak skoz na repertoarju. pozdravček vsem skoraj enoletnikom.
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 13.12.2005 13:56:35
|
|
|
|
Marogica
|
Naš bo star 15.12 eno leto in je bil rojen 4 tedne prezgodaj. Po teži in višini je dohitel vrstnike(bratca je po teži celo prehitel). Drugače je dobrovoljček, skoraj nikoli ne joka, spi cele noči, čez dan pa med 1in2x, vsega skupaj ca.2-3 ure. Jemo vse in to radi, brez izjeme. Tudi naš se ali plazi, ali pa hodi ob pohištvu, kavču, je že relativno stabilen. Do obiskov je najprej sramežljiv-se nasmeji, potem pa stran pogleda in se k meni stisne. Na rokah smo zelo malo. Najraje se igraz bratcem, s katerim se najbolj zamoti. Govori nekaj besed: mama, ata((i), Bo (Bor), ava(aja-spat), daj-daj. Pokaže, če nekaj noče in to tako, da odkima z glavo. Rad ima, če mu pojemo ali pa posluša glasbo. Pokaže na lučko, na nas, copatke, nogice, rokice, žogico in še nekaj predmetov. Je moj pravi
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 13.12.2005 15:33:03
|
|
|
|
Taj
|
Mi smo včeraj upihnili prvo svečko , juhu!! Je dobrovoljček , zna pa biti tudi trmast in užaljen , če kaj ni po njegovo.Z varstvom pri ljubečih babici in dedku je strašansko zadovoljen .Z novim režimom (ko je šla mami v službo), pa smo uredili tudi spanje.Čez dan spi 2x po uro, uro in pol, zvečer omaga pa okrog 20.30-21h (kar je velik preobrat, saj smo pred tem malčka palčka uspavali tam okoli 22.30 ure, ker pred tem nikakor ni šlo!) Jemo z največjim veseljem, vse, brez izjeme . Ta teden delamo korake ob pomoči ta velikih. Do ljudi, ki jih vidi redkeje, je najprej sramežljiv-se nasmeji, potem pa stran pogleda in se k meni stisne . Nosimo se sem ter tja, ko smo utrujeni in ko ni domačih ljudi okoli.Ves čas čeblja, s pomenom pa pokliče mamo, dada (oči, dedi), baba (babi), pozna glasove živali, po svoje poimenuje nekatere predmete.... Cukr najin...nora sva nanj . VSE NAJ NAJ vsem praznovalčkom in pozdrav od nas
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 14.12.2005 4:30:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Napisala si našo zgodbo s tem,da naša še ponoč..........da ne bom rekla kaj
|
|
|
|
RE: Kakšni so okoli 1 leta? 14.12.2005 9:18:46
|
|
|
|
kepa*
|
No, drugače moram še povedat, da je pa naš zelo zelo rad v družbi ljudi. Neverjetno, a prav nobenega se ne boji. Kar rine v njih in se jim smeji, recimo pri zdravniku, v trgovini... Brez problemov ga lahko pustim pri naših, še opazi ne, da me ni, mulc. Na splošno je izjemen dobrovoljček, le zadnje dni je bolj jokav, tako da tud jaz krivim zobke, ki mu spodaj lezejo ven, pa še koprivnico je fasal. Upam, da se zadeve uredijo. Je pa tud on mesec dni prej rojen, v teži zaostaja, pa se mi zdi, da tud v razvoju. Bo že. Dobila sem podaljšano porodniško, tako da grem v službo šele aprila. Sem ful vesela. Magi, tvoji posti o vaši nadebudnici me pa vedno ful nasmejijo. Zgleda prava faca. Vsem enoletnikom, ki v teh dneh praznujejo, vse najboljše! Mi tudi praznujemo naslednji torek. Pa oglasite se še, je fajn brat o vrstnikih.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Heroji furajo v pižamah8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?