Anonimen
|
Neverjetno, ampak tudi jaz imam svojo "logiko" pospravljanja. Ponavadi začnem v kuhinji. Pospravim jedilno mizo in kuhinjske pulte, jih pobrišem z Viledo in univerzalnim čistilom, zmečem posodo v en del pomivalnega korita (prej še poberem vse kozarce in pribor po stanovanju ). Če se mi da, še pomijem (Pril), drugače pa malo počaka vse skupaj (nikoli nikamor ne uide ). Pometem po tleh ( , pa te pasje dlake ), dam Gospe Pes vodo in hrano in zalijem benjamina. V predprostoru prav tako pometem, potem pa še nekako uspem zložiti čevlje in copate v eno kolono (ležijo po celem predprostoru, da se mimogrede spotakneš in nekam odletiš ). In dam za jest morskemu prašičku. V kopalnici preverim, če je folk spucal za sabo sekret školjko. Operem umivalnik (mislim, da z nekim Ajaxom) in sortiram cunje za pranje (pisano-belo). Eno rundo vržem v pralni stroj in ga zalaufam. Pa poberem vse tiste malenkosti, ki so popadale s kozmetične omarice . Spalnica - posteljem posteljo, poberem igrače po tleh in drugje, pometem, očistim Airexovo blazino, sortiram stvari v pisarniškem kotičku. Janova soba - stvari odmaknem toliko, da se da odpreti vrata in vstopiti . Vse ostalo prepuščam malemu gospodu . Splošno - odnesem smeti, odpeljem ven Gospo Pes, prezračim prostore, včasih še našpricam s kakšnim osvežilcem ali prižgem dišečo palčko "anti-smoke", zamenjam kakšno crknjeno žarnico , kdaj pa kdaj obrišem prah z akustike in s črnega pohištva ( , kako se tam vidi), ko se ne vidim več v ogledalo, ga umijem , ene 2x tedensko se spravim tudi tla pomit (z joggerjem in čistilom), včasih celo kaj posesam,... Šipe perem, ko ne vidim več ven , posteljnino zamenjam cca. 1x tedensko, kuham, ko je res že kriza , cunje obešam ponavadi tako, da so toliko časa v stroju, da jih je treba še enkrat oprat , zavese kar visijo , pohištva ne odmikam, razen ko kaj prestavljamo, pa takrat spucam,... Kaj pa vem... tukaj nekje pa se moje gospodinjsko delo počasi neha.
< Sporočilo je popravil Kerensa -- 30.5.2006 23:57:44 >
|