Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Po moje vem, kaj je tvoj mož milil s tem povedati. Najbrž si taka, kot sem včasih bila jaz, da hočem vsaki stvari nekako priti do dna in zato tudi v pogovoru, če sem v nekaj prepričana, od svojega stališča ne odstopim in pojasnjujem in pojasnjujem in pojasnjujem. Pa ne sama od sebe, ampak ko mi nekdo pove kontra stališče, imam pač jaz vedno pripravljen argument za pojasnitev mojega stališča. In tako potem nekako vedno izpade, da hočem povsod imeti prav, čeprav sem morda le bolj vztrajna v prepričevanju in imam mogoče tudi bolj bogat besedni zaklad, da znam eno stvar pojasnit in jo utemeljit. Tako drugim mogoče že zmanjka besed za pojasnjevanje, meni pa ne, ali pa nehajo vztrajat pri svojem, ker se jim več ne da ali kaj jaz vem kaj. V glavnem, včasih sme bolj bila taka. Bi rekla, da ravno obratno od tebe, sem jazm v mladosti bila zelo ognjevita v izražanju svojega prepričanj, potem pa sem prišla do tega, da to večkrat ljudi odbija in sem se začela malo nazaj držat. Saj včasih mi še ven udari, ampak mi je pa kontroliranje same sebe nekako zdaj že prišlo v kri. Te pa razumem, če so te v mladosti dol tlačili, da imaš zdaj tega dovolj in hočeš biti tudi "sebična" v kakšnem pogledu, ker ti to resnično sedaj pa že PRIPADA. Vsaj jaz kdaj tako čutim. Vedno sem imela namreč slabo vest, če je le malo dišalo kaj v mojih mislih po sebičnosti, sem pač tako bila vzgojena, imela sem tak zgled v očetu. Nekako sem vedno druge postavljala pred seboj, pa saj jih še sedaj. Ampak sedaj pa mi včasih tudi prebije in si mislim, da imam PRAVICO biti sebična. Aja, se pa tudi levinja. Hi, hi, spliš, saj se skoraj vedno strinjam s tem, kar napišeš, ampak bolj dobesedno kot danes pa se skoraj ne bi mogla. Aja, nisem lev, sem pa ravno tako ogenjček, samo spomladanski namesto poletni. Drugače bi pa samo še to....meni se zdi, da je konfliktnost včasih stvar dojemanja. Imam eno fajn sodelavko, ampak marsikateri bi jo označil za konfliktno, jaz pa niti slučajno ne. Pove svoje, kaj pa potem. Je pa vedno ful ustrežljiva in bi vse naredila za svojega bližnjega. Nekateri tega ne vidijo. Vidijo samo način, kako izrazi nekaj, kar ji ni všeč. Tako da, po moje je včasih označevanje drugega za konfliktnega bolj izraz tega, da je nekdo malo zakopleksan in težko prenaša sploh kako izražanje različnih mnenj. Je pa res, da obstajajo ljudje, ki jim pa čisto nič ni fajn in ok. Ki iščejo povsod same negativnosti, ki jim je vse zanič. Taki meni učinkujejo konfliktni. Mogoče pa je to samo odraz mojega nesprejemanja (našega?) ljudi, ki so malce nasilni ali pa mojega (našega?) nesprejemanja ljudi, ki bežijo od problemov, bi radi, da smo vsi o vsem samo tiho, pa vse pometejo pod preprogo. Najbrž bi oni odnehali, če nas ne bi njihovi izpadi vrgli, če jih ne bi jemali preveč resno, a ne?!
|