Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kakšen les z klasično kuhinjo 8.5.2010 11:25:02
|
|
|
|
LoCa
|
Poleti bomo malček prenavljali spalnico in dnevno, nisem pa prepričana,kake barve les sploh paše. Stanovanje je majhno, tako da sta kuhinja in dnevna praktično en prostor in les ki bo v dnevni bo tudi v spalnici. Kuhinja je taka, s to razliko, da ima moderne kovinske ročaje, nape se ne vidi, hladilnik in pečica sta tudi v kovinski izvedbi, stena pa temnejše viola - zato kuhinja je bolj moderna, ne klasična. .V vsakem prieru bojo ravne linije in ne v stilu kuhinje. Zdaj pa ne vem, ali iti na ful svetel les (breza) al na malček temnejšega (hrast). Ne dobimo dosti direktne svetlobe v stanovanje, samo preveč svetlega pa spet ne bi. Vizualizacija pa mi peša... Any idea?
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 8.5.2010 16:05:49
|
|
|
|
pizmovka
|
Moj nasvet. Če je stanovanje majčkeno in ni pretirano svetlo, stene bolj temne, aparati pa kovinski, se bo veliko bolj podal bolj svetel les oz. svetla oprema. Temna oprema bi stanovanje naredila še temnejše in bi ga pomanjšala, s svetlo opremo pa ga boš poživela. Pa ne pozabi na svetle oz. živobarvne dodatke, ki dodajo piko na i. Tudi kak kontrast se prileže. Pa lušno opremljanje in bivanje :)
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 8.5.2010 17:20:12
|
|
|
|
LoCa
|
edini problem je v tem, da je mni osebno ful bolj všeč tisti za malenkost temnejši les. pa v kuhinji tiste viola skoraj ni videt, tako da ne igra bistvene vloge. je pa res, da bi imela potem tudi steme v dnevni in spalnici temnejše, in s tega vidika je bolj logična izbira svetel les. Ma ga kar ne morem prebavit :)
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 8.5.2010 17:40:06
|
|
|
|
pizmovka
|
No, saj tudi hrast ni tako zelo temen. Mi npr. imamo v spalnici rdeče stene in temno rjavo pohištvo in pride čisto OK, je pa res, da je dovolj svetlobe. Ti pa povem, da barve stene naredijo največ, pohištvo pa je lahko čisto preprosto, pa bo izpadlo lepo.
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 9.5.2010 14:33:03
|
|
|
|
fusia
|
K taki kuhinji kot je na sliki po moje brezov les ne gre najbolj, meni se zdi da bi bil boljši svetel hrast, nikakor pa ne bukev ali pa temen les.
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 10.5.2010 8:35:02
|
|
|
|
LoCa
|
škoda k nimam nobene slike od moje kuhinje, ker v resnici ne daje istega občutka kot tale, ki sem jo pripopala... ja beljen hrast je itak vedno opcija, samo se mu upiram, ker me rpeveč spominja na belo barvo, s tem da je še bolj sivkasta bela barva. Če bi se odločila za beljeni hrast pa ne vem, za kake barve stene bi se odločila, ker do zdej sem nekako računala na rjave (pa ne preveč intenzivne, razen mogoče ena stena).
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 11.5.2010 7:57:49
|
|
|
|
fusia
|
Tile beljeni hrasti so lahko zelo različni. Jaz nisem imela v mislih takega belega ali sivega ampak tistega običajne rjave barve, samo da je svetla. Na žalost ne znam bolje povedati kakšen hrast naj bi to bil
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 11.5.2010 10:26:15
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: fusia Tile beljeni hrasti so lahko zelo različni. Jaz nisem imela v mislih takega belega ali sivega ampak tistega običajne rjave barve, samo da je svetla. Na žalost ne znam bolje povedati kakšen hrast naj bi to bil Hrastovo pohištvo je pri nas v večini luženo (obarvano na temno), ti imaš pa v mislih natur hrast. In tak je tudi meni najbolj všeč. In mislim, da natur hrast bi se čisto podal v tako stanovanje, vendar pa morajo biti stene svetle s kakim živo barvnim detajlom. Rjavo barvo sten ti v primeru majhnega in temnega stanovanja odsetujem.
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 11.5.2010 10:31:09
|
|
|
|
urška76
|
drugače pa si potegni dol googlov skechup programček in sepoigraj z različnimi barvami in postvitvami. Je tak simpl programček in ne rabiš nekih strokovnih znanj da ga obvladaš. Narišeš pa lahko notr vse živo in si pobarvaš, da dobiš občutek kaj želiš. Midva sva si tako narisala celo hišo s kaminom in akvarijem vred.
|
|
|
|
RE: Kakšen les z klasično kuhinjo 11.5.2010 11:53:07
|
|
|
|
LoCa
|
Nisem vedela da obstaja še več načinov za hrast, v glavnem meni osebno je všeč Eiche Od ikeje, samo me skrbi da bi bil pretemen. Kar se pa barve tiče, žive odpadejo, so tu mač. V bistvu sem se odločila, da bi aje nadoknadila s kako pametno osvetljavo kot pa da dajem žive stene v stanovanju. Bela pa mi je tudi brezvezna. Sej ko sem rekla rjava sem mislna bolj kako neusiljivo in ne preveč temno mogoče z detajlom temno rjave (in še kake) barve (al pa stena za postlo temna bi tudi šla), to pač še ne vem. Kakšen zgleda naraven hrast?
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?