|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:08:07   
Čiračara
Povejte mi ali je ta filmček v materinski šoli o porodu zelo nazoren? Da ne bo mojega:love:kap:)-:)-:)-
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:14:18   
saba
:)-:)-joj čiračara:)-

ma ti veš, da je mene tega bolj strah kot poroda - kako se bo moj odrezal ko bo zdraven...se tako bojim, da bo kar na tleh pristal v nezavesti, ko se bo vse začelo...

a si predstavljate, jaz z popadki za rodit, zdravniki pa okoli njega, ker je v nezavest padu:)-:)-:hudicek::)-:)-

se smejem ja, ma ne daj bog da bo res tako

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:21:34   
Sugy
jest tud mislim, da bo moj delal preveliko paniko, ko bo čas za porod :)

Po eni strani si želim, da bi bil zraven, po drugi pa vem, da bo to zanjga hudo naporen dan - živci pa to :) še sploh če bo dolgo trajalo :)-

Že ko sva šla na nuhalno, je bil čist zelen, kao kaj pa če bo kaj narobe...

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:23:31   
Meceno
Mojega v zadnji fazi , ko bo otrok prišel ven ne bo , ker ne prinaša krvi , pa še tista sluz,.. na :duda: se mu zdi grozno , kao da z otrokom nekaj ni OK .

Sicer se ne ve kako bo potem dejansko , silila ga ne bom .

Punce , ne bat če skupi pade , sej je v bolnici , bodo že poskrbeli da bo udobno padel oz bosta potem oba ležala v bonici ;)

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:24:16   
Čiračara
Jooj kakšni dedci so to:)-:)-:)-

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:38:47   
Sugy
Drugače je pa moj videl več porodov na TV kot jaz :zmeden: :)- Jest nisem nikol mela satelitske, on pa je večkrat kaj takega ujel. Tko da upam, da sedaj ko bo šlo "zares" ne bo skup padu ;)

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:52:06   
marper
Pri nas pa filmčka nismo gledali, pa so rekli, da bomo?!?!?

Jaz mojega ne silim, da bi bil zraven. Po materinski šoli sva skupno sklenila, da bo v prvi in drugi porodni fazi zraven - sam finiš pa bo spustil.

V bistvu pa tudi jaz ne želim, da bi bil zraven, ko bo šla ven kri, pa sluz.... še meni se to ne zdi fino za gledanje, pa bo šlo iz mene, kaj šele njemu?!?!?!?

Važno je, da mi bo pomagal, takrat ko ga bom potrebovala, med popadki... zadnja faza pa je tako kratka, da še na čik-pauzo ne bo utegnil ;) (hi hi hi).

LP vsem nosečkam

33t 2d

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 13:58:54   
Anonimen
Mah punce saj vem, da je samo nosečniški čvek ampak mislim, da se vseeno malo pretirava. Ok, če vaši dragi nočejo bit zraven, se jih ne sme silit ampak "to bo šlo iz mene"?! Ne to, otrok, dojenček bo prišel ven in tista sluz ga varuje in ni prav nič grdega sama po sebi.

Boste pa najbrž po porodu same drugače gledale na to kot zdaj.

Pa še to: zadnja faza lahko traja tudi 1 uro.

:rozica:

(odgovor članu Čiračara)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 14:05:27   
Anonimen
Aja, še to sem pozabla napisat. Pri nas v Kranju v materinski šoli nam niso predvajali nobenega filma.

(odgovor članu Čiračara)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 14:41:39   
pravljica
men je pa tole vse skupi brez veze..mislim takšen halo okoli moških...ne vidim potrebe da bi sploh moral bit zraven na predavanju kaj šele da bi gledal film če mu ni...glavno je, da je ob meni v trenutku ko ga rabim, ne pa da gleda kri in vse ostalo dogajanje "tam spodaj" proti svoji volji, strokovno mi pa itak nima kaj pomagat...ob glavi bo pa ja menda znal stat pa rečt kakšno pametno

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 15:33:30   
nogometas
Correct me if I'm wrong: marper je napisala, da bo možek prvo in drugo fazo poroda zraven, tretjo ga pa ne bo. Zakaj?
Kolikor sem se jaz uspela poučiti, je tretja porodna faza porajanje posteljice. Prva popadki do okronanja glavice in druga iztis otroka. Ta pa je že krvava in nič kaj lepa, sploh če morajo narediti epiziotomijo.

Prosim, poučite me tiste, ki se švercate na tem forumu ;)(prvič noseča) in ste že rodile...
Hvala in LP

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 15:35:52   
Anonimen
Ja, imaš prav ja, mal je prišlo do nesporazumov ali neznanja. Prva faza so popadki, druga porajanje, tretja pa porajanje posteljice.

Se popravljam, da lahko druga faza traja tudi 1 uro ali dalj.

(odgovor članu Čiračara)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 15:41:05   
mayci
Jaz lahko povem, da smo v ljubljanski šoli za starše gledali diapozitive in ne filmčka. Bilo pa je čisto znosno in nikomur ni bilo slabo:). Je pa tudi to res, da smo porod s take perspektive videli samo tam, ker potem, ko gre zares, imamo tako me kot naši lubiji glave na drugi strani. Babica je povedala, da partner ni pri vznožju postelje, ampak pri vzglavju. Saj bodo vsi v redu prestali!

Lep pozdravček!

Mayci in :duda:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 20:08:34   
cmokec
Jaz tudi nisem vedla, kako se bo obnesel, pa je bil čudovit. Pri rojevanju so očetje pri glavi. Me je pa presenetil, ko je babca (če se ne motim) vprašala, če bo on prerezal popkovino in jo dejansko je. Poleg vsega lepega tega ne more pozabiti. On je bil tisti, ki je prekinil vez med menoj in Saro in tega sem vesela.

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kakšen je filmček?
11.5.2005 20:43:48   
Pia73
Moj pa je bil še nekaj časa po porodu čist paf. Pač ni eden od tistih, ki mu je to najlepši dogodek,.... Je rekel, da ni hujšega kot gledat človeka, ki ga imaš zelo rad kako se matra pa mu ne moreš prav pomagat. Pa rodila sem iz sobote na nedeljo pa so naju malo predolgo pustili sama v porodni, pa nisva vedela, samo sva pol videla, ko je bila kar naenkrat taka naglica,......

Pa kri tudi slabo prenese,..... Samo nisem ga silila, odločitev je bila njegova. Tako, da ne silit!

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kakšen je filmček?
12.5.2005 0:43:30   
ribica.
V mb so nam pokazali kar dva filmčka, od tega enga zelo zelo nazorno. Tega si nisti jaz nisem želele videt,čeprav sem vedela, da me to čno to čaka.

Kar se pa prisotnosti može tiče.....ma saj te res ne gleda v rit, ampak je s tabo pri vzglavju. Saj tud nosečnica sama ne vidi vsega tega kar iz nje priteče. Še dobro da ne!

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kakšen je filmček?
13.5.2005 16:01:04   
SU
Jaz pa mislim, da je fino, da je moški zraven na "predavanju" oz. gledanju filma-da malce vidi kako to zgleda...da ga potem res kap ne rukne..:)- Saj zato pa "morajo" biti tam, da so nekako pripravljeni na to kako je, kako dolgo traja,... -vsaj približno(seveda, če sploh hoče bit zraven). Pa še nekaj...jaz imam občutek, da tudi, če bi se ne vem kako trudil, da ne bi videl kri, sluz,...to skoraj ni mogoče. No, razen, če bi res čisto stran gledal (ker je tega res veeeliiikoo-vsaj men se je zdelo). Sploh pa sem tut jaz bla vsa zaskrbljena, kako bo moj vse to prenesel, pa je kar-oz.zlo dobro je "prenesel" :love::bravo:("prenesel" niti ni prava beseda na tem mestu...)! LP, Saša

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?