Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 16.3.2011 21:10:41
|
|
|
|
Felicita
|
trenutno kaže 33%.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 16.3.2011 21:15:02
|
|
|
|
Precious
|
Do 60 % je ok. Tako da 63 ni nič strašnega MI se pa borimo s tem da imamo izredno malo vlage in to 25 % pozimi kadar kurimo.Zdaj je normalno v spalnici 45 % . v dnevni sobi pa 40%
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 16.3.2011 21:18:22
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Pri nas je ravno obratno. V zimskem času imamo v stanovanju zelo nizko vlažnost (okoli 30% - 35%), včasih pade tudi na 25% in vztrajno vlažimo, da dosežemo tistih magičnih 40% ali kakšen procent več.
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 9:26:32
|
|
|
|
kristinaj
|
pojma nimam
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 10:32:02
|
|
|
|
ona
|
S čim pa merite to vlažnost?
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 10:58:39
|
|
|
|
nusi
|
mi2 imava prisilno zračenje in nimamo problemov, se pa spomnim, da prej so bile zime grozne, ker je bil tako suh zrak
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 11:40:19
|
|
|
|
titanik
|
Mi nimamo problemov z vlago.A je sploh važno koliko je vlage v stanovanju?Sam vprašam,da me ne bo katera nazaj takoj napadla z komentarjem.
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 12:17:22
|
|
|
|
Precious
|
titanik za zdravje je pomembno koliko je vlage v stanovanju
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 13:05:37
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: titanik .A je sploh važno koliko je vlage v stanovanju? Sodobne gradnje in materiali ki večajo neprodušnost domov, uporaba klimatskih naprav ter ogrevanje z radiatorji zrak sušijo, zato je pogosto zrak v prostorih presuh. To vpliva na sušenje sluznice in s tem povezane težave - prehlade, glavobole, slabo spanje, otežkočeno dihanje in podobno. Primerna vlažnost zraka je pomembna tudi zato, ker previsoka vlaga lahko povzroča nagel razvoj plesni in bakterij, ki so našemu zdravju škodljive in neprijazne. Priporočena stopnja vlage za bivanje je odvisna od temperature zraka in drugih faktorjev. Ker je vlažno okolje primernejše za razvoj bakterij, tudi pri tem iščemo optimalno srednjo vrednost med tem, kaj najbolj prija telesu in kaj je najbolj zdravo za naše bivalno okolje. Srednja vrednost vlage pri cca. 22 stopinjah Celzija je okoli 45%. http://sites.google.com/site/dihajzdravocom/vlazilec_ionizator
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 14:44:07
|
|
|
|
titanik
|
Hvala za napisan odgovor.Prvič slišim.
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 15:01:23
|
|
|
|
kristinaj
|
kaj pa tisti ki živijo na ekvatorju in je fuuul vlage??? so bronhitični ???!!!
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 18:18:15
|
|
|
|
nusi
|
ljudje smo navajeni na svoje podnebje in nekdo, ki je rojen na ekvatorju bo tisto podnebej lažje prenašal kot mi . Poleg tega ta vlaga v stanovanju (ki ni ista, kot tista na ekvatorju) ponavadi za seboj potegne razvoj plesni, ki škodujejo dihalom.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 20:32:04
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj kaj pa tisti ki živijo na ekvatorju in je fuuul vlage??? so bronhitični ???!!! Najbrž se hecaš ali res ne veš za fiziološke prilagoditve ljudi (in živali ter rastlin) na različne podnebne razmere? Po drugi strani pa je vlažno podnebje eden izmed pomembnih vzrokov za pojav določenih bolezni na tem področju...
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 20:44:28
|
|
|
|
marjetica8
|
Pri nas je stalno okol 70%. Živimo ob reki in je situacija taka da bolj kot zračiš, več je vlage...ni fajn, se pa človek navadi.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 21:47:17
|
|
|
|
pavlic
|
Pri nas imamo problem da je presuh zrak in ga vlazimo s raznimi brisacami na radijatorjih. zelo je pomembno kaksno vlaznost imas posebej za majhne otroke, ki se toliko bolj obcutljivi. Mi imamo trnutno novorojencka in nama je to trenutno kar pomembno.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 22:05:54
|
|
|
|
ninchi9
|
Seveda je pomembna vlažnost v prostoru. Pri našem se je v prvem mesecu skoz nekaj vozilo not v grlu (sluz) in sem pol ugotovila, da je to zaradi suhega zraka. No, pol pa smo kupili vlažilec zraka in se je vse fajn uredilo. Pa tud mene so oči ful pekle od suhega zraka. Res pa ne vem, kolikšna je vlažnost pri nas - s čim pa lahko zmerim?
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 22:24:12
|
|
|
|
katy83
|
Mi imamo zdaj konstantno 65% v stanovanju, v spalnici mogoče malo manj. Smo pa imeli nekaj časa tudi 75%, smo kupli razvlaževalec in je zdaj boljše. Na manj kot 55% nikoli ne spravimo.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 22:32:05
|
|
|
|
shaban
|
meni se pa zdi, da imamo presuh zrak u hiši.kje bi se lahko kupil ta razvlažilec zraka...da bi bilo vlažneje u hiši...kvalitetnega seveda!!!
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 17.3.2011 22:34:44
|
|
|
|
katy83
|
IZVIRNO SPOROČILO: shaban meni se pa zdi, da imamo presuh zrak u hiši.kje bi se lahko kupil ta razvlažilec zraka...da bi bilo vlažneje u hiši...kvalitetnega seveda!!! če imaš suh zrak rabiš vlažilec zraka...midva sva naš razvlažilec kupila v Merkurju, tak da pomoje bodo vlažilci tudi tam
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 18.3.2011 1:31:09
|
|
|
|
Lara28
|
Vlažilec dobiš v vsaki večji trgovini z tehniko (Merkur, Mercator.... ) se pa najde v Intersparu tudi. Fino je pa malo poguglat in videt kateri so ok. So eni kr dragi, samo včasih se splača malo več reskirat, pa je pol mir bolj dolgo. Mi imamo enega malo boljšega že ene 4 leta )je bil okoli 150 eur) in super dela. Sem pa lani enga majhnega kupila ua otr. sobo, čisto poceni, pa sem ga letos vstran vrgla.
|
|
|
|
RE: Kakšen % vlage imate v stanovanju (spalni... 18.3.2011 8:13:38
|
|
|
|
Jada82
|
Mah mi mamo sicer tud kar vlago v stanovanju ... tud pride čez 60 %. Ampak mava neko prezračevanje, pa ko je res kriza, to prižgeva, tako da pridemo na okoli 60 %. V dnevni sobi mamo pa kamin, ko to zakurimo, vlažnost zelo pade, tako da v dnevni je takrat okoli 30 %, pa se pol še mal po spalnici razporedi ... tamala ma sicer sobo čist na drugem koncu, ampak v končni fazi tud mal pomaga .... Tako da je kar ok, no.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?