|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:00:03   
Anonimen
V časopisu sem našla članek v zvezi z igračami, ki se mi je zdel zanimiv za nas vse, zato kopiram njegov del:

Dr. Ljubica Marjanovič Umek, predavateljica razvojne medicine in strokovnjakinja za ocenjevanje igrač s psiho-pedagoiškega vidika:

"Najbolj je pomembno, da imajo otroci igrače iz vseh ključnih področij, ta so štiri. Med zaznavno - gibalne igre prištevamo igrače, pri katerih se dojenček uči gledanja, tipanja, okušanja in kjer razvija gibe, na primer vleče igrače na vrvici. Zelo pomembne so tudi igrače za domišljijsko igro, kot so medvedki, punčke, lutke. V naslednji skupini so sestavljanke in konstruktorji. Za te igrače je pomembno, da jih imajo otroci, tako deklice kot dečki, že zelo zgodaj. V prvem letu starosti jim damo v roke na primer dve kocki. To je že konstruiranje in prav te izkušnje pripeljejo do tega, da bo petletni otrok znal relativno zahteven načrt preslikati v zgrajeni grad. V četrti skupini so družabne igre oziroma igre s pravili tipa Človek ne jezi se, karte, ... ki pri otroku razvijajo socialne veščine. Nauči se razumeti kaj pomenijo pravila, kaj pomeni strategija, zakaj nekdo zmaga ali zgubi. Po moji presoji je zelo pomembno, da ima otrok igrače iz vseh naštetih skupin, četudi samo po eno. Nas namreč zavede v smislu, moj otrok ima pa tako rad avtomobilčke in se samo z njimi igra, zato mu kupim še pet novih. S tem mu ožimo interes, namesto da bi mu odpirali širino."
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:07:31   
KIRA
:zmeden:Eh, to je spet samo moje mnenje - ampak ta dohtarca pojma nima kaki so otroci dandanes. Keri se bo pa zadovoljil s samo eno igračo ali pa samo z avtomobili...
Danes ni tako :zmeden:kot nekoč, da bi otroci bli z eno igračo zadovoljni, sploh pa to ne gre, če vsaj malo gledajo reklame na TV. Običajno hočejo imeti vedno več in vedno zahtevnejše igrače, ker nasedajo trikom s TV, pa tudi si to želijo, kar imajo njihovi sovrstniki.
To velja seveda za večje otroke.
Za manjše pa tako ali tako menim, da so mamice ZELO zainteresirane za razvoj njihovih motoričnih oz. psihofizičnih sposobnosti in da iz tega izhaja in je samo po sebi umevno, da bojo otrokom kupovale več različnih igrač, s katerimi se spodbuja njihov razvoj.
Pa ne da bi dohtarje šimfala, ampak me smo moderne mamice in vzpodbujamo razvoj naših otročkov. Zato bi take ugotovitve lahko dohtarji zadržali zase. (mislim na oženje interesa!)
:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:13:09   
Anonimen
Ne, to oženje interesa se res lahko kaj hitro zgodi. Meni je prav to v oči padlo, ker naš mali hoče samo avtomobilčke in jih ima temu posledično tudi kar precej... Pač mu jih kupimo, ker so poceni in se z njimi res veliko igra. Skoraj bi lahko rekla, da se z drugimi igračami sploh več ne igra. Pa to ni ravno najbolj prav.

Pa tisto o kockah se mi je tudi zdelo zanimivo. Meni je žal, da mu nisem res takrat, ko je bil star eno leto, kupila kock, seveda primernih. Se mi zdi, da ga danes, pri dveh letih in pol sploh ne zanimajo. Mogoče bi lahko bilo drugače.

Zato sem dala tole sem, na forum. Imate še manjhne otroke in boste mogoče prav pri teh stvareh bolj pazile. Jaz nisem bila dovolj pozorna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:23:13   
KIRA
kaj pa če bi probala skupaj z njim sezidat garažo za avtomobilčke, ali pa parkirno hišo, ali pa kake mostove oz. ceste in take stvari, tako bi ga posredno lahko pripravila do tega da se igra s kockami. probaj ga prepričat, da avtočki rabijo garaže, ker jih drgač zebe ali pa jih je strah ali kaj podobnega, pa bo začel zidat...
lp:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:33:52   
Alexandra
Ful fajn članek. Splišni :bravo:.

Naš palček je star 10 mesecev in prav to obdobje je zanj obdobje spoznavanja vsega novega, raziskovanja,... Imamo ful igrač, ampak nikoli nisem razmišljala oz. polagala pozornosti, za kaj bi lahko bile te igrače koristne (ropotuljice, medvedki, helikopterček...). Samo da jih je čim več. :zmeden: Igra se pa itak samo s takimi igračami, ki jih narediš sam (od cedevite škatlica in noter makaroni, časopis, škatle...).
Imeli smo namen kupit Lego Duplo kocke, pa smo rekli saj je brez veze, saj so ful drage, saj je še premajhen, saj... Ampak zakaj se otrok pri dveh letih zaradi nevednosti staršev nebi igral s kockami, izdeloval, ustvarjal.? Pa naj se kasneje sam odloči, katera bo njegova najljubša igrača, s katero se bo igral, ustvarjal gradove, ... Splišni hvala za članek, meni je ful v redu.

Še dobro, da je božičkov čas, pa bomo napisali pismo božičku naj prinese Duplo kocke. :)-

L.P., :sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:37:29   
Anonimen
Ja, saj vse to delamo. Samo ti avtomobili najraje samo vozijo, pa v torgovino hodijo po raznorazne stvari, pa bencin tankajo in na izlete hodijo... Za cesto je najbolj uporaben rob klubske mizice... Pa vse živo od domišljije, samo da bi bilo pa garažo ali kja drugega za avtomobile treba pozidat, to pa ni preveč zanimivo. So raznorazne škatle ali pa majhni, skriti kotički, čisto primerne garaže, vsaj kar se našega Tiborja tiče... Domišljije ne manjka, samo kocke sestavljati se mu pa nekako ne da... Pa tudi z drugimi igračami je igranje bolj kratkotrajno. In prav tu lahko starš naredi napako, da se mu pač kupujejo (oziroma za igranje ponujajo) v glavnem samo avtomobilčki...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kakšne igrače
22.11.2004 10:49:51   
Anonimen
Ciao Splišni..moji so imeli prav vse naštete igrače.Timi ima tudi na kile igrač,da se razumemo mi jih ne kupujemo vse so darila.Kocke so za jih razmetat po vsej dnevni,tako,da je zelo boleče hodit naokoli,ko na kakšno stopiš,ali pa se vsedeš nanjo na fotelju Ajjjajaj.Avtke kamijone..bohh ga ne zanimajo.Včeraj je dobil glasbeno tablico super zadeva,malo kasneje se bo naučil Italijanščine z njo,ker je v tem jeziku.Skratka en kup igrač pa nič interesa.Ko se igrava z kockami je vsega par minut je zanj zanimivo,na koncu ostanem jaz sama,da sestavljam kocke:)-:)-:zmeden2:Čakam trenutek,ko se bo zaigral:)-Pozdrav:rozica:Neva:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kakšne igrače
22.11.2004 14:55:15   
kimi
o superca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?