mamči
|
IZVIRNO SPOROČILO: mirjanajelenko če se boš pa ti drla ter nervozna bla zraven lahko pa pride do panike ali ste kje zasledili : popustiluin so ji cigareti ter je storila........, zasledila sem pa že: npopustili so ji živci ter se je zgodilo to..... Mah veš kaj, sama sem strastno, z "užitkom" kadila skor 13 let. Tako da vem kaj so cigareti. Eno veliko ZLO. Še zdaj se borim, kar bi jaz še in še in še kadila. Pa mi ta veliki sin v resnici noče več lubčka dat, ker pravi da smrdim po cigaretih. Ko sem mu zadnjič povedala, da bi rada nehala me je objel, dal ljubčka in zvečer mi je rekel, da me ima zelo zelo rad, ker več ne kadim ! Nikoli, NIKOLI na kadim v stanovanju in bog ne daj v avtu. Zdaj pa glede "panike"! A so cigareti, kos papirja+ tobak res toliko vredni, da ti kao živci popustijo in celo otroku lahko kaj narediš!??? Mislim halo !!!!!! Kadilci smo zmeraj prepričani, da smo kao bogato nagrajeni, ko si po stresu lahko prižgemo cigaret. Bogi nekadilec pa ništa.... V resnici pa je tako, da nas ravno čiki delajo nervozne. Stres pa je v življenju kadilcev in nekadilcev prisoten. Sem brala v eni knjigi, ko je imel sin za mamo živčno razvalino, pa je rekel kakšna sreča, da obstajajo čiki, kolikokrat bi me nabila, paje k sreči raje šla na čik !! Moj komentar = bednica..... Eno obdobje, ko sem pri ta prvem sinu kadila, sem bila sama taka bednica - ko sem šla na čik na balkon, je mali namreč vztrajno silil ven in me vse živo spraševal in skakal in si ni dal rečt naj gre noter... In jaz uboga reva še na enem samem čiku nisem imela mira ! Grozen otrok a ne? In še drla sem se na njega. In danes mi je tako žal, še več kot imam las na glavi - otrok ni dolžen prenašat moje kadilske nervoze in pika .... In nobeden otrok tega ne zasluži !!!!!! Pa še nekaj - če bi čiki tako zeeeelo pasali, potem ne bi brez problema vzdržali npr. v kinu, gledališču, restavraciji, službi... brez cigaret. Ali pa celo noč prespali, brez da bi vmes hodili na cigaret ! A ne? En kadilec je kot oče na poroki svoega otroka ves čas v glavi razmišljal......kdaj za boga bo konec te ceremonije v cerkvi da lahko grem enega prižgat.. Danes, ko ne kadi več, se zaveda da je večino dogodkov v svojem življenju prebušil, ker so mu po glavi šli samo cigareti. In kaj je meni najbolj všeč, ko ne kadim - TISTEGA PROKLETEGA OBČUTKA NEMOČI, KO MI ZVEČER ZMANJKA CIGARET - NI !!! In zaupam vase in energije imam spet, kot mali otrok, zaupam vase in ne rabim se "skrivat", ker s cigareti si danes povsod na poti. In otroka se z veseljem muckata pri meni..... Vsakemu, ki se odvadi kadit je najbolj žal samo eno - da ni že prej !!!! Je pa borba, dan za dnem si rečem : danes ne bom kadila ! In upam, da res ne....... Aja - zdravje ! Doživela sem smrt dveh ljudi zaradi cigaretov - Eden grlo pljuča,nato kostni rak njegova izjava- najlažje od vsega je bilo nehat kadit - iz treh šktl./dnevno na 0 Druga oseba - rak sečila, nato notranji organi, tud cca. 2-3 šlt/ dnevno. po diagnozi ni več vedela, da kadi. Oba sta bila še v "dobrih" letih, oba zelo, zelo pogrešam in sem jezna na cigarete. Oba bi še živela, če ne bi bilo te navlake, tega sta se tud sama zavedala žal prepozno Nočem, da bi bila moja siroti zaradi te nesnage....... Itak imaš že, če ne kadiš kup zdravstvenih problemov
|