katerina
|
naš je star 10 m in šele zadnje dni včasih je isto, kot midva. glede na to, da ima mali kosilo ob 12ih, midva pa ob pol 5ih, mi je večinoma enostavneje kuhati mu posebej. skuham mu razno zelenjavo (korenje, kolerabo, bučke, krompir, blitvo, cvetačo, brokoli, grah, stročji fižol, koruzo....), včasih zraven malenkost meska, dodam kakšen kuskus, polento, makarone ipd in zabelim s kapljico olivnega olja, občasno s koščkom masla. včasih naredim pravo čorbo, zmešam skupaj mnogo vrst zelenjave, včasih naredim le kombinacijo dveh - recimo krompir in šinača, ali bučke in polenta. zmeraj mu naredim eno jed (ampak tisto konkretno). goveja juhica mu ne gre sama, zato včasih skuham zelenjavo kar v njej. jedel je tudi še ješprenj in lečo. še vedno mu moram miksat, ampak se strudim, da bi ga navajala tudi na manj 'gladko maso' - sicer počasi, ampak sem vesela, da gre na bolje. poje pa ogromne količine, se mi zdi. za ostale obroke sicer ne, ampak pri kosilu mu gre po grlu povprečno 300 ml.... u, matr, sem se razpisala....
|