![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 10:41:41
|
|
|
|
papir
|
nekaj stvari moraš urediti že pred rojstvom otroka.to je vsekakor porodnodniškaočetovski dopust pa urejaš po rojstvu,ker moraš napisati otokove podatke. pred rojsvom se odločiš tudi za paket. otroški dodatek in vlogo za na občino pa po porodu,ker rabiš rojstni list. rojstni list dobiš v roku 3 dneh po pošti,prav tako davčno številko-ne rabiš nikamor hodit. ja potem moraš pa še prijavit prebivališče. drugo pa nevem če je še kaj mogoče.
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 10:47:20
|
|
|
|
AndrejaLana
|
...če s partnerjem nista poročeno, je faj uredit še očetovstvo (tako sva naredila mi2), da nisem rabla sred najhujše zime z novorejnčkom lazit na Center za soc delo. Zrihtaj tel. in kontaktno osebo od CSD, da lahko očetovski dopust urejaš kar po tel. Sprintaj razne vloge iz interneta in jih že zdaj delno izpolni. Osebno ime in stalno prebivališče lahko urediš v porodnišnici (ti prinesejo papirje). Davčno št. ti pa po rojstvu troka pošljejo na dom (vsaj meni so in mislim, da je to povezano z vpisom v mat.knjigo rojstev in z ureditvijo stalnega preb. Že zdaj izberi pediatra za . Če se še kaj spomnim, bom pripisala....
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 10:48:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala, papir. To že vem, kdaj je treba kaj uredit (prej ali po rojstvu), vendar sem bolj spraševala v smislu, če je še kaj drugega kot to kar sem navedla.
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 10:50:44
|
|
|
|
Miška2006
|
Prijava v obvezno zavarovanje
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 12:42:39
|
|
|
|
anchika
|
saj vse povedo na socialni . Jaz sm se prvič ful sekirala da bom kaj pozabola a so bili ful prijazni, vse razložili. nism mela problemov
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 12:49:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče pa si imela srečo, da so ti na socialni vse povedali. Jaz imam pa tako slabe izkušnje, da se z njimi ne morem nič pomagati. Ti povedo, samo tisto ozko (kot pogled od konja). Samo kar se njih tiče in popolnoma nič drugega. Po moje je sploh brez veze, da CSD obstaja.
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 12:54:18
|
|
|
|
dana
|
Kar se tiče zdravstvenega zavorovanja in dohodnine so meni iz službe poslali obrazec, kjer sem napisala da bo otrok zavarovan prek mene. Pozabila sem pa na CSD sporočiti da ga imam tudi za olajšavo pri dohodnini, tako da sem dobivala nespremenjeno porodniško. Samo sem pa potem pri dohodnini dobila to razliko nazaj.
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 29.10.2008 13:36:25
|
|
|
|
Hope2
|
Za zdravstevno zavarovanje imaš 1 mesec časa po porodu. Urediš sama (na miklošičevi če si iz LJ) ali pa ti v službi (tebe ali moža) to uredijo.
|
|
|
|
RE: Kaj vse je potrebno urediti ob rojstvu ot... 30.10.2008 16:47:02
|
|
|
|
papir
|
anonimna jaz sem ti samo odgovorila na vprašanje.
|
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.