Vesnika
|
Andraž je star 8,5m Kaj vse že "zna" oz. "zmore"? Samostojno sedi (no, že kar nekaj časa), v stajici uživa sam s svojimi igračami - zamoti se za kar nekaj časa. Ko vidi kakšno stvar, ki ga pritegne, našobi ustnice in se dere "u u u u" ali pa oooo. To mi je ful smešno. Pa če ga vprašam Kje je tika-taka, začne takoj po stenah iskat uro, in ko jo najde, se ustavi na njej in se ful smeje. Enako stori, ko ga vprašam Kje je lučka. Zelo rad preučuje tudi kolesca na avtomobilčkih. To bi lahko počel verjetno celo popoldne. Plazi še ne. No, ritensko se poriva. Ko sedi, se z rokicama opre na tla in se vrti v krogu. Se pa zelo trudi postavljati na vse štiri, in potem se ziblje naprej in nazaj, ampak "speljat" mu pa nekako še ni ratalo. Najbolj pa se mu dogaja med kopanjem, ko se v sedečem položaju vrti po svoji banjici. Zelo se tudi poskuša prijeti za kakšno stvar in poskušati vstati. Od čebljanja mu uspa ta ta ta, ou ou, ne ne ne, dej dej, dejte dejte, tet tet, ata ata, bau bau,..... Pincetni prijem mu tudi zelo uspe, še posebno, če na svoji mizici (na stolčku za hranjenje) zagleda mikroskopsko majceno drobtinico. Potem se pa on spravi to pobirat s tistimi svojimi drobnimi prstki, in potem ne odneha, dokler mu ne uspe pobrat. Potem pa to čudo približa očem - tako zelo, da kar zaškili. To je pri njemu cel projekt. Bog ne daj, da pa to opazi med hranjenjem. Potem seveda hrana nima več pomena... Je drobtinica veliko bolj pomembna... hi hi hi Za lahko noč si sam vklopi uspavanko (lunica z vrvico). Ko sliši glasbo se začne nenormalno veselo pozibavat, kot da pleše, zraven se pa smeji ko da je ful ful ful smešno pa fajn. Pa postalo mu je tudi že nerodno, ko ga ogovori kakšen tujec. In potem se skrije pri mamici - se mi obesi okoli vratu, jaz pa se kar topim zraven, ko me objame Aja, pa rokice že kak mesec in pol ponudi, ko mu rečem "greš k meni". Koprideva do vrat in mu rečem "daj tok-tok" naredi pest in potolče po vratih, kot da potrka. Pa zadnjih nekaj dni smo ga naučili dat PA-PA. Čeprav še revček zelo okorno pomaha, ampak pomaha pa. Srčkano... Verjetno je še kaka taka simpatična stvar, ampak trenutno se ne spomnim... Skratka, pravi mali facek je.