|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vam dajejo vaši sončki......
5.1.2010 10:58:44   
diana 28
Že nekaj časa razmišljam o otročku saj bi bil že čas, da bi si ga ''omislila'' user posted image ... Prav zato sem se odločila, da vas povprašam kaj vam pomenijo vaši sončki in kaj vam dajejo....  Velikokrat slišim, da je to res nekaj čudovitega, pa me zanimajo še vaše izkušnje glede tega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vam dajejo vaši sončki......
5.1.2010 11:07:37   
ronja
poleg veselja, ljubezni, iskrivih očkov, opazovanja njihovega stalnega napredka in njihovega neverjetnega čudenja, ko jim je vse novo, vsaka stvar je zanimiva, da jo lahko tudi ti še enkrat čisto iz nule začneš gledat (mnogokrat drugače kot si jo doslej: tipičen primer so luže: prej so ti odveč, potem jih samo iščeš;)... ti dajejo tudi razlog, da se spopadeš z vsako še tako zoprno težavo. Razlog, da nisi strahopeten, da se soočiš z vsemi strahovi iz otroštva, da odrasteš v pozitivnem smislu te besede, da veš, da boš vedno našel pot ven, ker si otroci to zaslužijo. In to je dober občutek, ti daje moč. Skratka: zmoreš več, kot si prej, si bolj produktiven, še več se smeješ,...

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2010 11:08:06   
ursi
Katero stran pa si želiš slišati? Samo pozitivno, npr. ljubezen do njih, veselje ob njih, srečo, ponos,.... ali mogoče malo manj pozitivno, npr. veliko dela, izgubljanje potrpljenja ob raznih izbruhih jeze in trme, neubogljivost,....

Vse prie v paketu, ni samo lepih stvari. V kolikor pričakuješ samo tiste lepe, filmske, žajfaste, rožnate stvari, raje še malo počakaj, ko si otroka ne boš želela samo zarai tega kar ti bo otrok dal.

Upam, da nisem preveč realno odgovorila na tvoje vprašanje.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2010 11:08:36   
Naja31
Uf, to pa je težko opisati.

Dokler nimaš otroka, si niti ne moreš predstavljati kako zelo,zelo,zelo imaš lahko nekoga rad, kako bi zanj dal življenje in to dobesedno, kako je lahko ljubezen brezpogojna,.....Meni moja otroka dajeta mojemu življenju smisel. Ona dva sta edino kar je pomembno in edino kar šteje. Ne glede na vse uspehe na drugih področjih, sta onadva tista, ki sta pomembna.

Pa saj sploh ne znam izraziti vse kar bi rada povedala.

aja, pa še kaj negativnega. user posted image ne vem, tako na splošno ni nobene negativne strani tega, da imam otroka.
Ok,manj spanja, dretje, manj časa zase,..., ampak vse to je majhna cena ki jo plačaš za to, da imaš otroke. Vsaj jaz tako mislim.

Kaj sem jaz osebno pridobila?
Prioritete v življenju so mi zdaj veliko bolj jasno začrtane kot prej, vem kaj je pomembno in kaj želim,  naučila sem se potrpljenja, ohraniti mirne živce v najbolj nemogočih situacijah,....,

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 5.1.2010 11:12:20 >

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 11:19:12   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Že nekaj časa razmišljam o otročku saj bi bil že čas, da bi si ga ''omislila'' user posted image ... Prav zato sem se odločila, da vas povprašam kaj vam pomenijo vaši sončki in kaj vam dajejo....  Velikokrat slišim, da je to res nekaj čudovitega, pa me zanimajo še vaše izkušnje glede tega.

Meni je to vprašanje čudno.

Omisliti si otroka?
Kaj vam dajejo sončki?

Diana, ko boš čutila , da je čas , da imaš otroka, ko se ti bo hotelo srce razpast ob misli na svojo dišečo štručko, ko boš vedela, da ti bo pomenila cel svet...no, takrat je čas za otroka.

To kar pomenijo nam in to kar nam dajejo nima nič zveze z odnosom, ki ga bosta imela z otrokom. Vsaka vez med mamo in otrokom je edinstvena in neponovljiva. Tako, da bi ti svetovala kot za porod, manj zgodb kot slišiš bolše je.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 11:27:33   
diana 28
IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Katero stran pa si želiš slišati? Samo pozitivno, npr. ljubezen do njih, veselje ob njih, srečo, ponos,.... ali mogoče malo manj pozitivno, npr. veliko dela, izgubljanje potrpljenja ob raznih izbruhih jeze in trme, neubogljivost,....

Vse prie v paketu, ni samo lepih stvari. V kolikor pričakuješ samo tiste lepe, filmske, žajfaste, rožnate stvari, raje še malo počakaj, ko si otroka ne boš želela samo zarai tega kar ti bo otrok dal.

Zanima me oboje... pozitivne in negativne ''strani''.... user posted image  Zavedam se, da ni vse rožnato. Verjamem pa, da je tudi veliko lepega, kot so ostale napisale. Mogoče sem še malo zbegana, kar se tega tiče.  Sprašujem, ker mi je to še neznano....  

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 11:35:00   
diana 28
Ja, saj sem vedela, da bo zvenelo mogoče malo čudno moje vprašanje. user posted image  Z izrazom ''Omisliti'' nisem mislila dobesedno, ampak sem ga uporabila bolj v hecu. Lahko sem se slabo izrazila.  

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2010 11:37:17   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Ja, saj sem vedela, da bo zvenelo mogoče malo čudno moje vprašanje. user posted image  Z izrazom ''Omisliti'' nisem mislila dobesedno, ampak sem ga uporabila bolj v hecu. Lahko sem se slabo izrazila.  

Dobro potem user posted image , ker otroci so daleeeeč od tega , da bi si jih omislil.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2010 11:40:33   
ZARA
Uf, najprej mi pade na pamet, da življenje postane blazno zanimivo.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2010 11:40:50   
pety78

Dokler nimaš otroka, si niti ne moreš predstavljati kako zelo,zelo,zelo imaš lahko nekoga rad, kako bi zanj dal življenje in to dobesedno, kako je lahko ljubezen brezpogojna,.....Meni moja otroka dajeta mojemu življenju smisel. Ona dva sta edino kar je pomembno in edino kar šteje. Ne glede na vse uspehe na drugih področjih, sta onadva tista, ki sta pomembna.

Amen! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2010 11:45:06   
SURF
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

aja, pa še kaj negativnega. user posted image ne vem, tako na splošno ni nobene negativne strani tega, da imam otroka.
Ok,manj spanja, dretje, manj časa zase,..., ampak vse to je majhna cena ki jo plačaš za to, da imaš otroke. Vsaj jaz tako mislim.

Prioritete v življenju so mi zdaj veliko bolj jasno začrtane kot prej, vem kaj je pomembno in kaj želim,  naučila sem se potrpljenja, ohraniti mirne živce v najbolj nemogočih situacijah,....,

še moj podpis....user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2010 11:45:58   
SURF
Pa tudi Ronja je čudovito obesedilauser posted image

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2010 12:34:33   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ursi

se podpišem user posted image

...in ti svetujem, da še malo počakaš... Otroka si ne omisliš. To niso novi čevlji.
Ko je želja dovolj močna, kar boli, tako zelo si ga želiš in pričakuješ.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2010 12:34:53   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: SURF

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

še moj podpis....user posted image

Pa ne se zdaj name šlepat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 12:36:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2010 12:43:14   
kristinaj
z otroškim smehom, nagajivostjo, jokom, nevednostjo, raziskovanjem sveta in še marsikaj napolnijo praznino, ki sploh nisi vedel da obstaja, dokler jih nimaš...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2010 0:06:47   
lex
V najbolj trdnem spanju te nekdo pokliče mami - potem ga vzameš k sebi in trdno zaspita naprej
Ko že misliš, da si izmozgal vse svoje atome moči se ti nekdo nasmeje in ti doda energijo, da jih popoldan motiviraš, jih nahraniš in zvečer ko si misliš da bodo popadali v posteljo še 1 uro pripoveduješ pravljico in potem vsi skupaj zaspite
Ko čutiš prvo brco, slišiš prvi utrip srčka na UZ ko se zaveš, da nisi sam da je še nekdo poleg teme takrat se svet ustavi in se začne drugače vrteti.

nama so vsi govorili ja ko bodo otroci pa se vse spremeni. ful sva zaznala tak negativni prizvok, bilo naju je strah kaj bo. Ko se je Aleks rodil se nama je vse skupaj podrlo in v trenutku ko je zajokal na novo postavilo a na glavo. Na vse skupaj sva začela gledati drugače, z drugimi očmi. Ne pogrešam tistih "divjih" zabav do jutranjih ur, ne pogrešam samskega življenja (v smislu ne imeti otroka), pogrešam pa jutranji sex user posted image (tist v nedeljo zjutraj, ko maš čas za carkljanje). Midva se trudiva da bolj kot ne vse delamo skupaj. Mislim da tud po trgovinah hodiva sama samo za božični čas. Je pa res, da ti znajo zrast čez glavo kdaj pa kdaj. Ko že 1 uro delaš v spalnici pššššššššššš in ko si misliš, da spi greš ven pa še samo slišiš ueeeeeeeeeeee no takrat sem pa jaz besna, ker bi imela večer zase pa gre potem ati not pa je 3x prej zunaj kot jaz - ga je pač pogrešala. Rukne te ko ti reče, da se bo odselil ker ga nimaš rad ko ga kregaš, pa ko se odvajate od plenic, pa od dude pa od flaše pa od zize a vse tiste ljubezni pripomorejo da greš skozi to, da zmoreš vse napade trme, da se čez 14 dni smeješ vragoliji za katero si si mislil, da se ji nikoli ne boš in ko pogledaš iskrice v otroških očeh je ves tvoj trud poplačan.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.1.2010 19:55:21   
anžetka
Diana, ko si boš res želela imeti otroka, boš sama vedela, ker o tem ne boš samo razmišljala, ampak boš za to živela. To ni samo dajanje in prejemanje ljubezni ter crkljanje, ampak tudi neprespane noči, previjanje, ukvarjanje nonstop, skrbi,...v nosečnosti pa slabosti, utrujenost, pregledi,...
V glavnem, meni je otrok prinesel novo, lepše življenje, polno predvsem pozitivnih presenečenj, sreče, moči, vztrajnosti, potrpežljivosti, odprtosti in ljubezni. Aja, pa najlepše ime na svetu-mamiuser posted image

< Sporočilo je popravil anžetka -- 6.1.2010 19:57:48 >

Sasa84

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.1.2010 19:57:11   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

to pa resuser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.1.2010 20:02:55   
Sulfinija
Napišem lahko samo to:Ni večje sreče,radosti kot v naročju držati svojega težko pričakovanega sinka na katerega sma čakala dolgih šest let.

LP mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.1.2010 21:35:56   
manna
Se podpišem pod Naja31

Težko je sploh opisat tole. Meni je moja princeska smisel vsega in že od nekdaj sem vedela, da si želim otroke, tudi če mi nič drugega o življenju ni bilo jasno. Še danes je kdaj tako, da se zbudim zjutraj z glavobolom zaradi premalo spanja, ker me je hčerkica ponoči 8x zbudila, pa mi lubi reče, naj jaz kar spim, da jo bo on imel dve urci, da se naspim. In jo odnese v dnevno sobo, kjer se igrata. Jaz pa ne morem spat, poslušam njeno čebljanje in jo pogrešam ob sebi. In vstanem in grem k njej jo stisnit in me glava ne boli več... obožujem jo in se veselim vsakega dneva z njo.
Otrok ti ogroooomno da in te ogrooomno nauči!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.1.2010 11:26:02   
diana 28
Hvala vam, za vse vaše odgovore... user posted image ...  Lepo je prebrati vaša doživljanja.

No, ko bo pravi čas in močna želja upam, da bom tudi jaz zapolnila praznino in občutila to veliko ljubezen, ki jo čutiš do svojega otroka...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.1.2010 11:33:17   
Katjusa
ko se ne boš več spraševala, kaj in zakaj in koliko ga imej:)
potem boš vedela o čem govorimo:)
otrok ni nekaj kar bi lahko opisal v parih stavkih sploh pa ne noreš napisat, kaj ti "paket" otrok prinese.....
sama se nisem nikoli spraševala kaj bom dobila z otrokom amapk sem nekako vedela ampak zdej vidim, da sem vedela le eno stotinko vsega tega kar dejansko mi pomenita moja sončka in niti v sanjah si nebi predstavljala.... aja pa da ne bo pomote toliko je dobrih stvari, da zabrišejo vse tiste slabe... (torej trma, neposlušnost, nenaspanost...... so minimalistične)
no ti kr punce poslušaj znajo to dosti lepše napisat kot jazuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.1.2010 11:40:41   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

to pa resuser posted image

dodajam - in rahlo kaotičnouser posted image

Pa fantastično se naučiš načrtovati.

Postaneš idealen pogajalec.

Dostikrat si tudi ZOMBI (če otrok ponoči ne spi).

Ne postaneš samo mama, ampak tudi medicinska sestra, vzgojiteljica (ki mora mnogokrat reči tudi ne), negovalka, dojilja, tolažnica...

Postaneš tudi otrok - ponovno.

Je pa otrok velika odgovornost, saj je mnogokrat prav od družinske vzgoje odvisno, kam in v kakšno smer bo zašel v življenju.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
7.1.2010 12:03:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.