Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 17.2.2009 17:41:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Jedla nisem edino stročnic pa gazirane pijače pila. Pa tud to me je potem že po 4 tednih premamilo in sem se najedla pasulja in kokakole napila.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 17.2.2009 18:55:52
|
|
|
|
Doll
|
Bla bla bla
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 17.2.2009 18:59:02
|
|
|
|
Anonimen
|
In sicer, pravijo naj mati ne bi jedel mleka niti mlečnih izdelkov, jajc, zelene zelenjave.... Ma kaj pa potem sploh jes, pire krompir in riz ? Pac jes vse kar ti pase, v normalnih kolicinah. Saj ce opazis kaksne reakcije pri dojencku, pa umaknes to z jedilnika. Nekaj na zalogo se odrekat samo zato, ker tako "pravijo", meni ne potegne.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 17.2.2009 19:16:05
|
|
|
|
Pšemek
|
Ne jem svinjine, agrumov, preveč začinjeno, stročnic, zelja, repe mleka minimum pol litra na dan, jajčka večkrat na teden (tako ali drugače), zelenjave veliiiiiko sveže, zelene..., sadja prav tako veliiiiiiko (vsaj 2x na dan)...
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 17.2.2009 22:18:53
|
|
|
|
J.L.
|
ja, mleka in mlečnih če je alergija, drugače lahko, vendar ne pretiravat, tako je povedala naša P, ko sva se dojili. sem pa jedla vse od A do Ž. je pa res, da je moja pikica imela prve 3mesece hude krčeke-kolike. ni pomagalo nič. po 3m so kar naenkrat izginili.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 18.2.2009 10:39:53
|
|
|
|
Čarli08
|
Na začetku sem pazila kaj jem, zdaj jem skoraj vse (4,5 meseca). Je pa res, da sem pri delikatnih živilih poskusila postopno. Npr. najprej eno mandarino, nato sem jih pojedla par. Eno kilo jih še zdaj ne. Živila, ki napenjajo, jem v manjših količinah. Krčev skoraj ni imel. Alkohola se seveda izogibam.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 18.2.2009 10:50:44
|
|
|
|
nejcko
|
Pri prvih dveh sem bila skoraj dobesedno samo na pireju, pa je sina zvijalo, da se nam je že vsem mešalo, hčerka pa je imela le kakšen mesec in pol malo težav, potem pa konec. Zdaj, pri ta tretji, pa se ne držim več toliko nazaj, se seveda izogibam agrumov, stročnic, zelja in repe. Prve tri tedne je imela malo krčev, zdaj pa jo sicer še sem pa tja zvija (stara je 6 tednov), ampak ni neke panike. Se mi zdi, da če ima otrok kolike, jih pač ima, pa če mama živi samo od vode, če jih nima, jih pa pač nima. Se mi zdi, da se je še najbolje ravnati po pameti, pa če opaziš, da otroka po določeni stvari zvija, to pač izločiš iz jedilnika.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 18.2.2009 20:03:49
|
|
|
|
lidija***
|
Jedla sem in jem vse. Izogibam se konzervansov.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 18.2.2009 20:26:25
|
|
|
|
birdy
|
Jem načeloma vse. Pri sadju probam ne pretiravat (čeprov sem včer pojedla ene 4 ta velke jabolke, sicer tekom celga dneva), stročnic še nisem jedla ker še niso ble na meniju, pa jih bom če jih bom mela možnost, meso tud ves jem, mleka itak ful, skratka vse no. Pri prvi hčerki ne vem zakaj ful dolg nisem jedla gob SEM si zabila v glavo da so pretežke in jih nisem jedla
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 19.2.2009 21:42:24
|
|
|
|
anckabancka
|
Jaz jem vse... Par mesecev nisem jedla stročnic in zelja. Zdaj, ko ima mali 5 mesecev in je še vedno polno dojen. pa si z veseljem skuham kako fižolovo juho, grahovo juho ali se napokam kislega ali svežega zelja. Par ur po takih kosilih pa skupaj z malčkom prdiva
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 19.2.2009 23:01:44
|
|
|
|
Mandek
|
Karkoli pojem, jo zvija in je vsa pikasta. Tudi, če jem samo prepečenec in pijem vodo. Eni tako, drugi drugače...
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 20.2.2009 8:19:06
|
|
|
|
Hope2
|
sprva pazila in skoraj nič pametnega jedla. Potem pa sem opazila, da so krči vseeno prisotni, pa sem začela vse jest. Najprej malo po malo, pol že več, edino s kakim fižolom in zeljem ne pretiravam.
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 20.2.2009 8:21:16
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Se mi zdi, da če ima otrok kolike, jih pač ima, pa če mama živi samo od vode, če jih nima, jih pa pač nima. Se mi zdi, da se je še najbolje ravnati po pameti, pa če opaziš, da otroka po določeni stvari zvija, to pač izločiš iz jedilnika. Se strinjam. Sama sem pri obeh jedla vse, razen agrumov, stročnic in začinjenega. Oba, na srečo, nista imela nobenih krčev.
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 28.2.2009 22:31:58
|
|
|
|
katja_p
|
Moja bo drug teden stara 3 m in ne smem jesti svežega sadja in mlečnih izdelkov. Sm včeri ponovno probala s kivijem in pol skodelice jogurta in sma s tamalo dans imeli pravo štalo. Cel dan jok, bolj malo je jedla, napenjanje, ni mogla kakat ...
|
|
|
|
RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja? 28.2.2009 22:35:05
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Se mi zdi, da če ima otrok kolike, jih pač ima, pa če mama živi samo od vode, če jih nima, jih pa pač nima. Se mi zdi, da se je še najbolje ravnati po pameti, pa če opaziš, da otroka po določeni stvari zvija, to pač izločiš iz jedilnika. Točno tako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?