|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj ste jedle in jeste v času dojenja?
17.2.2009 17:32:17   
pikica1979
Veliko je napisano o tem, kako je dojenje zdravo.... na drugi strani pa določeni strokovnjaki pojasnjujejo, da je na nek način mati kriva za morebitne ali že ugotovljene alergije otroka. In sicer, pravijo naj mati ne bi jedel mleka niti mlečnih izdelkov, jajc, zelene zelenjave....

Namreč, jaz sem se na začetku nekaj čuvala in je ta mala imela ful krče do tretjega meseca... potem sem pa začela jesti vse normalno,  razen svinjine, ki jo je tudi pedijatrinja odsvetovala.

Kaj jeste in kakšno mnenje imate o vsem tem?

H.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj ste jedle in jeste v času dojenja?
17.2.2009 17:41:27   
Anonimen
Jedla nisem edino stročnic pa gazirane pijače pila. Pa tud to me je potem že po 4 tednih premamilo in sem se najedla pasulja in kokakole napila.user posted image  

(odgovor članu pikica1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2009 18:55:52   
Doll
Bla bla bla

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2009 18:59:02   
Anonimen
In sicer, pravijo naj mati ne bi jedel mleka niti mlečnih izdelkov, jajc, zelene zelenjave....

Ma kaj pa potem sploh jes, pire krompir in riz user posted image ?

Pac jes vse kar ti pase, v normalnih kolicinah. Saj ce opazis kaksne reakcije pri dojencku, pa umaknes to z jedilnika. Nekaj na zalogo se odrekat samo zato, ker tako "pravijo", meni ne potegne.

(odgovor članu pikica1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2009 19:16:05   
Pšemek
Ne jem svinjine, agrumov, preveč začinjeno, stročnic, zelja, repe

mleka minimum pol litra na dan, jajčka večkrat na teden (tako ali drugače), zelenjave veliiiiiko sveže, zelene..., sadja prav tako veliiiiiiko (vsaj 2x na dan)...

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2009 22:18:53   
J.L.
ja, mleka in mlečnih če je alergija, drugače lahko, vendar ne pretiravat, tako je povedala naša P, ko sva se dojili. sem pa jedla vse od A do Ž. user posted image je pa res, da je moja pikica imela prve 3mesece hude krčeke-kolike. user posted image ni pomagalo nič. po 3m so kar naenkrat izginili. user posted image

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2009 10:39:53   
Čarli08
Na začetku sem pazila kaj jem, zdaj jem skoraj vse (4,5 meseca). Je pa res, da sem pri delikatnih živilih poskusila postopno. Npr. najprej eno mandarino, nato sem jih pojedla par. Eno kilo jih še zdaj ne. Živila, ki napenjajo, jem v manjših količinah. Krčev skoraj ni imel. Alkohola se seveda izogibam.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2009 10:50:44   
nejcko
Pri prvih dveh sem bila skoraj dobesedno samo na pireju, pa je sina zvijalo, da se nam je že vsem mešalo, hčerka pa je imela le kakšen mesec in pol malo težav, potem pa konec.
Zdaj, pri ta tretji, pa se ne držim več toliko nazaj, se seveda izogibam agrumov, stročnic, zelja in repe. Prve tri tedne je imela malo krčev, zdaj pa jo sicer še sem pa tja zvija (stara je 6 tednov), ampak ni neke panike.

Se mi zdi, da če ima otrok kolike, jih pač ima, pa če mama živi samo od vode, če jih nima, jih pa pač nima. Se mi zdi, da se je še najbolje ravnati po pameti, pa če opaziš, da otroka po določeni stvari zvija, to pač izločiš iz jedilnika.

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2009 20:03:49   
lidija***
Jedla sem in jem vse. Izogibam se konzervansov.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2009 20:26:25   
birdy
Jem načeloma vse. Pri sadju probam ne pretiravat (čeprov sem včer pojedla ene 4 ta velke jabolke, sicer tekom celga dneva), stročnic še nisem jedla ker še niso ble na meniju, pa jih bom če jih bom mela možnost, meso tud ves jem, mleka itak ful, skratka vse no. Pri prvi hčerki ne vem zakaj ful dolg nisem jedla gobuser posted image  SEM si zabila v glavo da so pretežke in jih nisem jedlauser posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2009 21:42:24   
anckabancka
Jaz jem vse... Par mesecev nisem jedla stročnic in zelja. Zdaj, ko ima mali 5 mesecev in je še vedno polno dojen. pa si z veseljem skuham kako fižolovo juho, grahovo juho ali se napokam kislega ali svežega zelja. Par ur po takih kosilih pa skupaj z malčkom prdiva user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2009 23:01:44   
Mandek
Karkoli pojem, jo zvija in je vsa pikasta. Tudi, če jem samo prepečenec in pijem vodo. Eni tako, drugi drugače...

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.2.2009 8:19:06   
Hope2
sprva pazila in skoraj nič pametnega jedla. Potem pa sem opazila, da so krči vseeno prisotni, pa sem začela vse jest. Najprej malo po malo, pol že več, edino s kakim fižolom in zeljem ne pretiravam. 

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2009 8:21:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Se mi zdi, da če ima otrok kolike, jih pač ima, pa če mama živi samo od vode, če jih nima, jih pa pač nima. Se mi zdi, da se je še najbolje ravnati po pameti, pa če opaziš, da otroka po določeni stvari zvija, to pač izločiš iz jedilnika.

Se strinjam. Sama sem pri obeh jedla vse, razen agrumov, stročnic in začinjenega. Oba, na srečo, nista imela nobenih krčev.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2009 22:31:58   
katja_p
Moja bo drug teden stara 3 m in ne smem jesti svežega sadja in mlečnih izdelkov. Sm včeri ponovno probala s kivijem in pol skodelice jogurta in sma s tamalo dans imeli pravo štalo. Cel dan jok, bolj malo je jedla, napenjanje, ni mogla kakat ...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2009 22:35:05   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Točno tako.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.3.2009 9:47:06   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Moja bo drug teden stara 3 m in ne smem jesti svežega sadja in mlečnih izdelkov. Sm včeri ponovno probala s kivijem in pol skodelice jogurta in sma s tamalo dans imeli pravo štalo. Cel dan jok, bolj malo je jedla, napenjanje, ni mogla kakat ...

Ne vem no, kaj pa če bi probala samo s jabolkom? Ker kivi je agrum in agrumi menda zarad kislosti tud povzročajo krče.
Pa nč nečem pametovat, ampak men je patronažna rekla da naj bi jabolka večinoma bila ok, agrumi pa raj ne...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?