želva
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka IZVIRNO SPOROČILO: *raci* Naša še nikoli nikogar ni udarla, zato je bla tud tok šokirana. Ne razumem pa tiste mamice, ki se je samo smejala in rekla:" Ej to se pa ne dela" Moj 2,5 letnik v cufanju za igrače s sovrstniki zna tudi zamahnit z roko, vedno povem, da se ne tepe in se mora tudi opravičiti. Ga pa nikoli ne spodbujam, da naj mahne nazaj. Mislim, da nasilje nasilje rojeva. Jaz ga učim, da se izraža z besedami in ne s tepežem. Če ga kakšne otrok udari, pa da nima koga od svojih strašev zraven, da bi mu povedal da se to ne sme, bom posegla vmes in mu jaz dopovedala. Se mi zdi prav, da moj sin sliši, da tega ne toleriram tudi pri drugih otrocih in ne samo pri njem. Ravno par dni nazaj je bila situacija, ko mu je pol leta mlajši fantek hotel na vsak način iztrgati bager iz rok. Sem ju samo opazovala, mlajši je vlekel v eno smer, Anej v drugo. Anej krčiči, da ne pusti "to je moje" (ponavadi je že tepel zraven), ampak tokrat se mu je očitno moje "ne smeš tepst" vcepilo v glavo in ga je samo čukasto in jezno vprašal "kaj to delaš????". mali je bil tok šokiran, da je prec spustil. No evo in sta rešila z besedami. Se kar strinjam. Naša je še premajhna za kaj takega, pa vseeno mislim(zaenkrat ), da ne bom pri njej spodbujala nasilja. Če bo v vrtcu ravs, vrjamem, da je ne bo treba učit naj se brani, sploh pa so tam vzgojiteljice, da to urejajo, pa upam, da ne na način"udari nazaj". Pa ne pričakujem, da ne bo tepena, da ne bo ugraiza ali obratno, da bo ona tepla... samo upam, da bomo to reševali na drug način